Cuplurile de homosexuali si copiii
Raspunsuri - Pagina 6

Gabrielama spune:
Mi-am exprimat parerea despre homosexualitate la toate subiectele similare de pe acest forum.
Faptul ca esti heterosexual, "normal" cum ar zice unii, nu te face nici mai destept, nici mai frumos si cu siguranta nici superior celorlalti; este dreptul fiecaruia sa isi aleaga stiliul de viata; si daca este sa-i judecam pe cei din jurul nostru ar trebui sa-i judecam dupa cat de "drept" merg pe strada si cat de oameni sunt, si nu dupa viata sexuala.
Homosexualii sunt oameni in primul rand; si din cati cunosc eu sunt niste oameni normali, buni, indragostiti de partenerii lor, capabil sa ofere dragoste si atentie.
Sunt pentru casatoria intre homosexuali, sunt pentru dreptul lor la adoptie si pentru orice alt drept "ceilalti" il au.
Mihai33, tot respectul si admiratia mea!
Gabi

irina.c. spune:
quote:Da ,draga mea,fiindca eu traiesc pe baza a ce spune Dumnezeu,care a facut omul,si in concluzie stie ce e mai bine pentru el.Toleranta mea se termina in momentul cand drepturile mele de a trai intr-o societate sanatoasa sunt atacate,cand sunt obligata sa accept anormalul ca si normal,cand mi se spune sa tac,fiindca contravin parerilor "tolerante".
Originally posted by Sibylle
Irina, dar tu nu vezi ca parerile tale se limiteaza la ce-ti spune biblia si duhovnicul? Ca nu au nimic tolerant in ele ? De ce pt tine o crima a fost ok, doar pt ca a fost facuta de un preot in numele Domnului ?... de ce e mai grav pt tine faptul ca o fetita e crescuta de doi oamneni a caror viata sexuala n-ar trebui sa te intereseze ? Lasa putin Biblia deoparte si gândeste-te : daca fetitza lui Mihai ar fi colega de gradi cu fetitza ta si ar fi prietene, ce ai face ? Le-ai desparti ? Ai duce-o pe Ilinca la popa sa o descânte, sa scoata pe diavolul din ea ? Ai face scandal la scoala ?
Si da,probabil as face scandal la scoala,daca scoala ar obliga copilul meu sa invete ca acest "stil de viata alternativ" este normal.Cat despre copilul respectiv,nu este el de vina ca societatea l-a incredinta unor persoane,fara sa priveasca la interesul copilului,la dreptul sau de a avea o mama si un tata.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Porumbita, ai grija ce intrebari pui ca s-ar putea sa te surprinda urât raspunsul. S-ar putea, de exemplu, sa ti se spuna ca fetitei adoptate de Mihai i-ar fi mai bine, mult mai bine, intr-o manastire...de exemplu, la Tanacu.
Si nu te astepta la prea multe de la o persoana care a mers pâna in pânzele albe cu toate baticele si tamâia din dotare ca sa apere si justifice crima de la Tanacu. Sunt convinsa ca si acum crede ca fata aceea a murit pt ca asa a vrut Dumnezeu
Evident ca opinia mea nu va deranja pe nimeni, mai ales ca e plin de tolerantza pe forum.
urat din partea ta, cu atat mai mult cu cat tii sus steagul pe care scrie toleranta, dar poate e de fapt tolerantza si atunci...nu ma mai mir...
in mesajele Irinei nu transpare intoleranta, cred ca de fapt pe multi ii deranjeaza hotararea irinei si faptul ca a ales si e convinsa de drumul pe care merge, nu e greu de inteles, dar poate ca e greu de acceptat...
In general ader la opinia Gabrieleima, dar ma opresc la respect, lasand mai moale admiratia...am o opinie destul de rezervata cu privire la adoptiile de catre cuplurile homosexuale, nu mai dezvolt, fiindca am facut-o in nenumarate randuri. Cat despre faptul ca homosexualitatea este sau nu innascuta, uite aici nu sunt de acord cu irinac, desi pe ea o admir

vidiazni, sticla

Chuny spune:
Cu asta ai zis tot . Discutia nu poate continua pt ca tu te folosesti de credinta in Dumnezeul tau pt a-ti argumenta opiniile.
Nu m-ar deranja sa traiesti cum vrei tu si sa crezi in ce Zeu vrei, daca i-ai lasa pr ceilalti in pace sa traiasca cum vor. Problema foarte grava e ca dumneata consideri ca cei care traiesc altfel iti ataca drepturile de a trai intr-o societate sanatoasa. Deci ai face scandal la scoala ? ... Hm ... Oamenii ca tine sunt mult mai periculosi pt o societate libera si moderna.

Chuny spune:
Pai Roxana , eu nu pot fi toleranta cu intolerantza ... întelegi tu ce vreau sa spun. Sunt un om simplu si imi place ca fiecare sa fie lasat in pace sa traiasca cum vrea atâta vreme cât nu da in cap nimanui in virtutea nu stiu carei credinte.
Si eu tot nu mi-am rezolvat dilema ... cum se poate ca cineva sa tolereze si scuze o crima, dar sa sara in sus si sa blameze (sa faca scandal ) când e vorba de viata sexuala a cuiva ? Atât ! Dar probabil ca n-o sa înteleg niciodata ...

GabyHila spune:
Irina ce zici catre Dzeu daca sora sau fratele tau vin acasa si spun ca sunt gay? Il arunci probabil intr-un colt de lume!
Parerea ta despre homosexuali se va rasfrange si asupra fetitei tale. Si dupa cum vezi, lumea de azi este departe de a fi normala. Nu are rost sa dezbat pentru ca ma doare sufletu. Pana nu esti direct implicat, nu simti la intentisitate si nu suferi. Suferinta se datoreaza neintelegerii. Nu putem face pe nimeni dupa modelul nostru.
Vb acuma de curand in Germania cu tatal unui copil de 8 luni, care stia de fratel meu. Si a spus asa: daca fiul meu ar veni la mine si ar spune ca e homosexual , stiu ca nu as avea ce sa fac. Homosexualitatea nu se vindeca cu spirt si nici izolarea nu duce la altceva decat la frustrari. Nu puteam sa tac si sa nu zic opinia mea. Despre copii am mai zis: daca sunt responsabili si asta isi doresc, imi doresc sa adopte fratele meu unul.
Adevarul e ca pana nu esti confruntat cu situatia direct, nu iei in discutie toate aspectele.
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Gabrielama spune:
Eu cred ca o "societate sanatoasa" este societatea in care fiecare poate sa traiasca liber, asa cum considera de cuviinta, fara sa fie judecat ca e diferit.
Si ca "interesul copilului" este sa fie crescut cu grija, cu dragoste, cu respect.
Si mai cred ca "o mama si un tata" nu asigura, neaparat, toate acestea unui copil; ba dimpotriva, cunosc o gramada de exemple de familii "normale" (adica formate dintr-o mama si un tata) in care nimic din toate lucrurile astea nu le sunt oferite.
Gabi

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by GabyHila
Irina ce zici catre Dzeu daca sora sau fratele tau vin acasa si spun ca sunt gay? Il arunci probabil intr-un colt de lume!
Gaby, ce anume din postarea irinei te-a facut sa exagerezi? uite cu metafore si injurii gratuite de genul asta degenereaza conversatia in topic...irina a spus clar ca nu are nimic cu nimeni, se pare ca nu e valabil si in cazul persoanei ei...imi pare rau, desi irina este in stare sa se apere singura, simt nevoia sa intervin, sunteti nedrepte si exagerati...
mai mult, la un moment dat replicati cu "argumente" de genul: "e parerea ta, tine-ti parerea pentru tine" cum asa? filtru pentru parerile irinei, iar restul free 100% pentru opiniile proprii...hmm
off topik: Sibylle, n-ai cum s-o intelegi pe irina, fiindca nu vrei, crede-ma...personal, fiindca tot aduci vorba de Tanacu, desi nu e relevant aici, comparatia e fortata de dragul bombasticului, eu nu sunt convinsa ca preotul ala e criminal, pe mine nu m-au convins argumentele din presa; presa a facut scandal si s-a folosit de inca o ocazie sa arunce cu rahat in biserica sau in ortodocsi, asta e...am io un filing ca daca amaratu' ala nu era ortodox fasss-ul ar fi fost mai mik, dar gata, am vorbit prea mult despre asta si s-a si fumat subiectul, le jeux sont faits...

vidiazni, sticla

addinel spune:
mihai irina.c
fiecare are dreptul sa isi traiasca propria viata asa cum crede si simte. toti facem asta! sincer, ce importanta mai are daca omul de langa tine e tot barbat sau tot femeie, atunci cand iubesti? si pentru un copil... ce conteaza sexul celor care il cresc, atata vreme cat este inconjurat de caldura si dragoste, i se ofera un camin, o educatie si premisele pentru a creste frumos?

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Gabrielama
Si mai cred ca "o mama si un tata" nu asigura, neaparat, toate acestea unui copil; ba dimpotriva, cunosc o gramada de exemple de familii "normale" (adica formate dintr-o mama si un tata) in care nimic din toate lucrurile astea nu le sunt oferite.
absolut de acord, dar asta nu e o premisa sau un argument pro adoptii de catre cuplurile gay...nici macar daca aplicam teorema celor 3 perpendiculare (atat de drag amie)

vidiazni, sticla