Pentru amatorii de RSS feeds

Pentru amatorii de RSS feeds | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Daca nu stiati, forumul are un RSS feed:
http://forum.desprecopii.com/forum/rss.asp

In acest fel puteti sa urmariti in propiul RSS agregator ce se intampla pe forum.

Daca nu aveti un astfel de program va sugerez sa va faceti un cont pe www.live.com.

Exista multe site-uri romanesti care au RSS feeds. De exemplu pentru stiri eu folosesc hotnews.ro. Pe langa acestea puteti accesa bloguri si multe altele.

INTREBARI SI RASPUNSURI:
------------------------------------------

Ce este RSS?
RSS (Really Simple Syndication) desemneaza o modalitate prin care poti obtine in timp real si in mod gratuit informatii de pe website-uri, inclusiv de pe www.piata-az.ro.
RSS-ul presupune obtinerea automata a titlurilor de articole, a sumarului acestora si a linkurilor catre textul integral al acestora aflat pe site-ul furnizor de servicii RSS.

Cum pot utiliza serviciul RSS?
Pentru a incepe sa beneficiezi de serviciile RSS ai nevoie de un soft special pentru citirea stirilor de pe site-urile ce ofera servicii RSS. O mare varietate de astfel de softuri este disponibila, marea majoritate a lor fiind gratuite. Cele mai utlizate astfel de programe sunt disponibile sub forma aplicatiilor desktop pe care le poti descarca si instala pe computerul personal. De asemenea, exista si aplicatii server.


Care sunt avantajele oferite de utilizarea serviciului RSS?
RSS-ul este o modalitate eficienta de a primi alerte atunci cand pe site-urile favorite apar noutati din domeniul tau de interes. In loc sa intri pe un anumit web-site pentru a cauta articole din domeniul tau de interes , RSS-ul te va informa automat atunci cand ceva nou din acest domeniu este postat.
Da click pe o anumita sectiune pentru a obtine URL-ul RSS aferent (in cazul forumului desprecopii.com este cel de mai sus), pe care il vei vedea in campul "Adress" al browser-ului tau. Pur si simplu copiaza acest URL si urmeaza instructiunile pentru a putea configure aplicatia ta RSS.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Daca nu te apuci sa reciti podcasturi tot degeaba

*segmentation fault*

Mergi la inceput