Utrogestan/Gravibinon pana cand?

Utrogestan/Gravibinon pana cand? | Autor: annaa

Link direct la acest mesaj

Buna
Sunt in 28sapt.
A fost o sarcina foarte dorita si asteptata, dupa ani lungi de asteptari, tratamente, operatii, inseminari.
Am primit indicatia de la medic sa iau utrogestan 6/zi(vaginal) la inceput si acum am scazut si am ajuns la 4/zi si voi merge asa pana in sapt 32-a cand scad la 3/zi pana la sfarsit.
Gravibinon am facut 1/saptamana, si am scazut la 1 la 10zile, si tot maresc intervalul cu 1cate o zi adica la 11zile apoi la 12 si voi ajunge in sapt a 36-a(sa dea Domnul) sa ultima injectie.
Am fost de curand la control si am fost si in spital si se pare ca parerile sunt impartite, unele paciente spuneau ca Dr. lor le-a recomandat tratament hormonal doar pana cel mult in sapt a 32-a.
Eu am 38ani si din analizele de anul trecut eram suspecta de menopauza precoce, progesteronul fiind apoape inexistent.
Chiar daca uit de ziua cu injectia de gravibinon, durerile de spate si mai ales de burta ma anunta cu cel putin o zi inainte ca e cazul sa fac ceva.
A mai luat cineva tratament hormonal dupa sapt 30-32?
Poate influienta cu ceva daca este luat dupa aceasta perioada? Cum?

Am incredere in medicul meu dar totusi nelinistita, ca in saloanele de spital toata lumea isi da cu parerea, de fapt spune ce stie de la Dr. sau, si cum Dr. de cele mai multe ori au pareri foarte diferite (de parca nu ar fi facut aceeasi scoala) sunt ingrijorata.

Multumesc!
28+

Ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme,eu am luat utrogestan de la 5 saptamani pana la 36-37 sapt.si gravibinon din luna a 5-a pana la 36-37 sapt.,si la noi a fost un copil foarte mult asteptat si eu am facut tot ce a zis medicul,si a fost bine multumesc lui Dumnezeu,acum avem o minunatie de baietel de 2 saptamani,care ne incanta in fiecare clipa.
Multa sanatate si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si eu am luat Utrogestan pina in luna VIIa pentru ca asa mi-a dat medicul meu, dar pe de alta parte am inteles ca efect are doar in primul trimestru de sarcina si dupa aceea nu mai face nici bine, nici rau. Eu luam trei/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Gravibinon - doar in primele luni, utrogestan - pana-n saptamana 24-25, dupa asta scobutil, no-spa. Si am stat la pat dupa 4 luni. Multa sanatate si un bebe sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxycod spune:

Buna,

Nu iti face probleme! Eu am facut cate o injectie cu gravibinon din saptamana 27 pana in saptamana 38 (cand s-au rupt membranele si deci am nascut), si utrogestan din saptamana 34 pana in saptamana 37. Aveam aceleasi dubii ca si tine. Desi medicul din Bucuresti in care am avut incredere deplina recomandase acest tratament, un alt medic din Ramnicu Valcea nu a fost de acord cu el.
Am un baietel de 3 luni si o saptamana, perfect sanatos. Singura problema a fost (dar nu mi s-a confirmat ca de la gravibinn/utrogestan este) ca lohii au durat vreo 8 saptamani, dupa care am intervenit hormonal cu femoden. Nici acum ciclul menstrual nu este complet reglat...Dar cel mai important zic eu este ca bb este bine.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ValentinaV spune:

Va rog sa imi spuneti si mie daca Gravibinonul, luat in primul trimestru de sarcina are vreun efect negativ asupra fatului. Am citit pe prospect ca se administreaza doar in cazul sarcinilor f dorite, ca, inainte de a fi prescris trebuie luat in considerare raportul risc/beneficiu etc. Mi-a fost prescris timp de 3 sapt (1/sapt), am facut unul si sunt in dubii daca sa continui sau nu (sunt in sapt a 10-a de sarcina). Mi-e frica pt bebe. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Annaa, mie mi s-a recomandat si utrogestan si gravibinon pana la 7 luni. Pt. sustinerea sarcinii. Acum, daca dr. tau zice sa iei 9 luni, fa-o , ca o sti el de ce .

Valentina, nu are nici un efect negativ, dinpotriva, sustine sarcina. Eu iau de la 5 sapt. de cand am aflat ca sunt insarcinata.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ValentinaV spune:

Multumesc frumos irlandezei pt raspuns. Totusi, cred ca Utrogestanul e mai inofensiv, dar eu nu l-am tolerat prea bine.

Valentina

Mergi la inceput