va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 11
dianaiulie2009 spune:
quote:
Originally posted by ange
anacezara,merge de ce sa nu mearga atata timp cat vei "stoarce" bine fructele.Sa nu le pui pline de suc.Inainte punele la scurs pe un servetel.
Care tort de capsuni vrei sa-l faci?
Pai ma gandeam sa fac cel cu ananas postat de Daniela doar ca inlocuiesc ananasul cu capsuni . Mai am o reteta de tort cu capsuni de pe culinar cu crema de branza , poate o incerc si pe aia ... numai timp sa am ...
Mersi de raspuns!!!
albumele noastre
Ica 1975 spune:
Vad ca sunteti harnicute si tare pricepute in ale bucatariei, dupa ce am citit ... da' inca n-am voie, mai tarziu
Am vazut in albumele voastre ceva care cred ca s-ar potrivi cu dietele mele pe viata rulada de porc in kaizer, imi poate da cineva reteta?
Noi
Himmelsduft spune:
Ange, mersi de reteta tort de zahar ars. As avea o intrebare, ce cantitate are o cana la tine, cam 250g?
Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.
photos
Daneza 13 spune:
Lucia, ti-am trimis mail. Spor la bucatareala !
Ange, de fapt m-am salvat pe mine (ca mi-au ramas mai putine retete de postat), si oricum unele din retetele tale nu le stiu nici eu . Stiu ca esti in pregatiri, dar tot n-ai scapat sa ne dai si noua pana pleci in vacanta, reteta aia de "Rulada de porc in kaizer" ca tare bine arata. Un pentru asta. Te-ai uitat in basement sau m-ai uitat?
anacezara, scuze,dar n-am vazut intrebarea ta. Dupa cum ti-a spus si ange (ea stie mai bine, ca doar a facut reteta), cred ca ar merge cu capsuni, dar sa fie bine scurse si sa nu fie prea moi.
Himmelsduft, in orice reteta gasesti:
1 cana (lichid) = 240 ml
1 cana faina = 140 g
1 cana zahar = 190 - 200 g zahar
Daneza 13 spune:
Aluatul cu bere
Reteta de aluat by Jamie Oliver
Acest aluat poate fi folosit la orice leguma,peste,piept de pui,calamar...etc
1/4 l faina (litru, nu kg, deci masurata cu cana pentru lichide,cat sa fie pana la 250 ml)
1/4 l bere
1 ou
sare, piper, verdeturi uscate, condimente (dupa preferinta)
Se amesteca īntr-un castron faina cu galbenusul,se adauga berea,se sareaza si se amesteca bine.Albusul se bate spuma cu putina sare,si se adauga la aluat,amestecīnd usor.
Bucatile de pui (sarate si piperate), peste, legume se dau prin aluat,iar apoi se friteaza,sau se prajesc.
Daca-i prajiti folositi o cratita, tigaie mai inalta, in care se pune ulei cam 5 cm inaltime si se īncinge bine uleiul.Īn friteuza merge mai usor.Cīnd le scoateti din tigaie,se pun pe hīrtie de bucatarie,pentru a mai absorbi ceva grasime.
Se servesc cu lamīie,cu mujdei de usturoi,sau un amestec de mujdei + lamīie+ patrunjel verde tocat fin.Aluatul devine crocant prin prajire.
Eu am facut snitele din piept de pui si de curcan (la snitele am adaugat o idee mai multa faina, dar nu f.mult), rondele de ceapa, inele de calamari (decongelate).Cred ca merge foarte bine si la dovlecei, conopida.
Am citit (acolo de unde am luat reteta) ca aluatul acesta se poate face si pentru fructe.Īn loc de bere se poate pune apa minerala,sau lapte.Daca faceti de exemplu mere,puteti adauga si putina scortisoara īn aluat,sau cardamon..Se pot frita, praji chiar si struguri cu acest aluat.Se rup de pe ciorchin (de preferat struguri fara sīmburi/cei pt stafide),ciorchinele mici ,de 5-6-7 struguri,se trec prin aluat(care puteti sa-l aromati cu ceva vanilie) si se prajesc.
Daneza 13 spune:
anacezara, uite o prajitura foarte buna cu mere, pe care am facut-o si eu.
Prajitura cu mere scufundate
Ingrediente: 125 gr.margarina, 125 gr.zahar, 1 pac.zahar vaniliat, 3 oua, 1 priza sare, 200 gr. faina, 2 lingurite praf copt, 2 linguri (30 ml) lapte, 6-7 mere acrisoare, 1 mina de stafide, 1 lingura migdale feliate, 1 priza scortisoara
Margarina se mixeaza pina devine crema, se adauga zaharul, zaharul vaniliat,sarea si ouale pe rind, mixind dupa fiecare ou cam 30 sec.
Faina amestecata cu praful de copt se mixeaza treptat cu masa de oua alternand cu laptele.
Se unge cu grasime (unt/margarina) o forma de tort cu diametrul de 28 cm.in care se toarna aluatul si se intinde uniform.
Merele se spala se curata de coaja,se injumatatesc si se scot simburi,dupa care se ung cu suc de lamiie. Jumatatile de mere se cresteaza in lung de citeva ori, dupa care se pun una linga alta in aluat.
Deasupra se presara stafidele de preferita tinute in rom in prealabil,feliile de migdale si scortisoara.
Totul se coace pt. 40-45 min. la o temp.de 175°C.
Dupa coacere se poate unge prajitura cu gem de caise putin incalzit.
dianaiulie2009 spune:
Daneza13 mersi de reteta , o sa incerc .
In week-end voi posta si eu cateva retete incercate de prajituri gustoase .
albumele noastre
Lucia_B spune:
Dana - mercik de recetele puse aici, dar mailul inca nu la-am primit , poate ai gresit ceva, trimite please PM.
-------------------------------
Bucate de Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
laura72 spune:
quote:
Originally posted by strumfi2004
DANA, please, poate iti faci mila si printre retetele pe care ai inceput sa le postezi strecori si urmatoarele:
- cornulete cu sunca si cascaval
- pui si ceapa in aluat bere
- tarta cu carne si ciuperci
- savarine
ne pregatim si noi de aniversari, multumim de ajutor.
ANGE, am un tigrisor in cuptor!! daca reuseste, o sa revin cu poza -clara, sper - si cu impresii, mai ales ale sotului .
cred ca nu ai vazut postarea mea anterioara, ruladele acelea grozave si pulpita, yummy, poate pui reteta, am vazut ca au mai cerut-o fetele.
va multumesc amandurora,
pupici,
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozute noute
Mariuca poznasa
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
laura72 spune:
.
APERITIV CU CIUPERCI
aluatul:200 ml ulei
200 ml apa sau lapte
un cub de drojdie
sare putin mai multa
faina cat cuprinde
Umputura: 2 cutii cu ciuperci
4 oua
2 cepe mijlocii
marar si patrunjel
sare si piper
Se face un aluat nu prea tare si se pune la frigider 30 min.
intre timp faci umplutura ceapa tocata fin se pune la calit in putin ulei 2 min. se adauga ciupercile taiete cubulete se amasteca pana scade zeama.Se raceste cat sufera degetul si adaugi ouale pe rand bati cu telul,verdeata.Aluatul se intinde in 2 foi cea de la fund sa acopere si marginea.Se pune in tava unsa sau cu perganent.Se toarna compozitia se acopera cu foaia 2 se inteapa cu furculita si se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste.umputura este moale cand se toarna dar se incheaga la copt.se taie mai maricel.