Frica de ploaie
E vorba de baietelul meu. S-a intamplat odata, acum vreo luna sa ne prinda o ploaie mare in parc si, pana a trecut, ne-am adapostit intr-o casuta de lemn. S-a speriat foarte tare de tunete si fulgere si tot timpul a stat lipit de mine. Saptamana asta la gradinita a plans de doua ori - o data cand erau in curte si a inceput ploaia si inca o data cand era tot afara si a vazut ca se intuneca cerul si vine ploaia. De fiecare data s-a linist cand a intrat in cladire. Cum sa fac sa nu ramana cu fobia asta? O sa-i treaca oare de la sine pe masura ce creste si devine mai curajos? Problema e ca aici ploua destul de des.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Raspunsuri
spic de grau spune:
Si eu - om mare ma sperii daca tuna tare. Cnd vad cate un fulger mare, imi vine sa ma bag sub pat de frica.
Nu am fst inca in situatia de a sta in ploaie cnd tuna puternic.
Cred ca lor le e frica de sunetele puternice. Al meu pui s-a speriat intr-o zi cnd mi-a sunat mobilul (am Crazy Frog). A tipat si s-a intins pe jos de spaima.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Nu am fst inca in situatia de a sta in ploaie cnd tuna puternic.
Dar el a fost - si am stat acolo vreun sfert de ora pana ne-a recuperat tata cu masina. Ne-am si udat un pic desi eram sub acoperis.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
craciunitza spune:
Cristina, daca as fi in locul tau as inventa un joc legat de ploaie, nu-mi vine acum in minte ce anume exact, eventual cumpara-i pistol cu apa si jucati-va amandoi in parc, udati-va, cand il speli cu dusul spune-i ca asa ploua, inventeaza o poveste frumoasa cu ploaia care a venit si a facut florile mari si frumoase, da-i o explicatie usoara despre ce inseamna tunet si fulger, ne este frica de ceea ce nu cunoastem.
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
roxy spune:
buna ,si lui Cristi ii era frica de tunete (nu va spun ca si mie imi e foarte frica de tunete , cu toate ca stiu explicatia stiintifica , dar auzind atata de oameni loviti de fulger , incat am si eu fobie in legatura cu asta),dar pentru copil am zis sa fac pe viteaza , ca doar de , mama e fara de frica ..., incat i-am zis , intr-o noapte cu tunete , si fulgere de se lumina casa , ca doi nori sunt foarte suparatzi ca nu pot merge unul pe langa altu , si cum amandoi sunt caposi ca si Cristi , nu se lasa , si se impung unu pe altu si se cearta asa cum fac copii in parc pe cate o jucarie.Asa ca atunci cand dau cap in cap norii , se aude tunetu si se lumineaza.Asa mult i-a placut explicatia asta ca acum cand tuna , rade si zice ca i-ar au venit caposii aia de nori..
Asa ca succes la explicatii .Acum noi avem alte frici , dar poate vom gasi rezolvarea si la ele.
Roxy mamica lui Cristi(05 iunie 2000)
huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Cristina_C spune:
Azi am avut aceeasi problema la gradinita. Afara era cerul intunecat si vant dar nu ploua si nici nu tuna sau fulgera, erau toti in curte, el a intrat in panica si de-abia inauntru s-a calmat. La amiaza cand am venit pe jos sa-l iau (intentionat n-am vrut sa-l luam cu masina) era tot asa vremea- ca inainte de ploaie si, de cum am iesit din gradinita, iar s-a speriat. A plans pana acasa - cam 10 minute de mers si m-a intrebat tot timpul daca o sa tune si-o sa fulgere. Vantul a rasturnat o umbrela de la o terasa si s-a speriat tare de la zgomot. I-am zis sa fie linistit ca, daca o sa tune si o sa fulgere, intram intr-un magazin, n-o sa se mai intample ca atunci in parc. Ma simt asa de vinovata pentru intamplarea aceea...
Oare sa-i spun si eu o poveste sau sa-l confrunt cumva cu realitatea? Ma gandeam sa fac asa: cand mai e vreme din asta urata, cu tunete si fulgere sa stam afara intr-un loc acoperit unde sa nu ajunga ploaia si nici sa ne poata trasni dar sa fim totusi aproape de ploaie. Sa stam acolo si sa se convinga ca nu pateste nimic - dar imi fac griji sa nu fortez lucrurile si sa-l stresez si mai tare.
oricum ma gandesc si la niste povesti care sa-i alunge frica.
Cristina,
mama lui
Ramona J spune:
Mai bine cu povesti. Nu-l mai supune aceleiasi experiente. Nici data trecuta nu i s-a intimplat nimic, dar el tot s-a speriat.
Gaseste povestiri hazlii legate de ploaie, tunete, fulgere.
The best thing you can do for your children is to love your wife.