Despre ozon...

Despre ozon... | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

O neasteptata gaura in Ozon

Nu toate găurile din ozon cauzează cancer de piele. Există o gaură in ozon pe care o aștept de multă vreme, și care in sfarșit s-a produs: Despărțirea O-Zone.
Revenind la O-zone, să facem puțină analiză literară asupra versurilor melodiilor lor. Pentru majoritatea liceenilor aceste versuri vor trece fără doar și poate neobservate, pentru că mulți dintre ei sunt ascultători de muzică "house", unde, in afară de un eventual "put your hands up", nu prea auzi mult text. Totuși, aceste versuri ascund un mesaj diabolic. Haideți să-l descifrăm impreună.

Pentru ca să înțelegem acest mesaj, trebuie să luăm melodiile O-zone în ordinea în care au apărut. Prima a fost "Despre tine", apoi "Dragostea din tei", iar în final "De ce plâng chitarele". Aceste melodii asociate exprimă clar un caz de hărțuire la telefon urmat de acte macabre. Hărțuirea începe în prima melodie, prin acel "Nu răspunzi la SMS/ Eu îți scriu atât de des". Deocamdată situația este destul de nevinovată, el trimite mesajele iar ea nu răspunde. Lucrurile însă nu se opresc aici. În a doua melodie, apar versurile: "Sunt eu, Picasso/ Ți-am dat Bip/Și sunt voinic/ Dar să știi, nu-ți cer nimic". Aici primul lucru care ne atrage atenția este că individul a rămas fără bani, nu mai poate trimite SMS-uri, care costă, și recurge la mijloace de comunicare proto-umanoide precum bip-urile (acestea fiind echivalentul interjecțiilor cu care maimuțele își atrăgeu atenția una alteia). Apoi individul indică faptul că are o mare putere fizică (pe care o putem interpreta ca și potență) prin cuvintele "sunt voinic", dar adevăratul mesaj periculos vine o dată cu ultimul vers, "dar să știi, nu-ți cer nimic". Numai o persoană neavizată ar putea interpreta mesajul ca pe o dovadă de iubire dezinteresată. Nu spune "nu vreau nimic", ci "nu-ți cer nimic", ceea ce, în asociere cu versul anterior care face referire la forța și potența lui ne indică clar că el va lua ce va dori prin forță, nu prin rugăminți. Spre această concluzie ne îndrumă și primul vers menționat aici: "sunt eu, Picasso". Numele acesta ne poate induce în eroare, ne poate face să ne gândim la pictură, dar deoarece nu există nici o referință la pictură în celelalte versuri trebuie să însemne că versificatorul se referea la personalitatea lui Picasso în raport cu femeile, pe care le bătea, vorba cântecului, "destul de des".

Până aici totul este clar, avem de-a face cu un obsedat sexual care face uz de tehnologia modernă pentru a intra în contact cu victima. Refrenul melodiei "Dragostea din tei" ne lămurește că lucrurile nu se opresc aici. "Vrei să pleci și nu mă iei - Chipul tău și dragostea din tei - Mi-amintesc de ochii tăi". Victima, sătulă de amenințări, se hotărăște să plece, dar din păcate agresorul află de intenția ei și își dă seama că nu mai are prea mult timp la dispoziție. Obsesia lui apare clar aici, dar din nou este mascată de aparența tâmpă a versurilor. Cum poate "chipul tău" să amintească de "ochii tăi"? Doar ochii sunt o parte componentă a chipului, dacă îmi amintesc eu bine anatomia... Dar dacă nu sunt o parte a chipului? Dacă nu MAI sunt o parte a chipului? Aceste versuri ne indică faptul că victima a fost mutilată în mod barbar. O altă interpretare poate fi dată de prezența teiului în context, putând indica o sinucidere a victimei prin spânzurare, ochii ieșindu-i în afară. În acest caz actul plecării poate fi reinterpretat ca o cedare psihică în urma hărțuirii.
În oricare din aceste scenarii situația victimei este tragică. Ultima melodie din serie ne indică acest lucru, prin acel "de ce plâng chitarele", unde o voce feminină spune plină de regret că totul se trage de la faptul că "a răspuns la SMS".

După cum vedeți, O-Zone a reușit să își strecoare mesajul macabru în melodiile care i-au făcut populari în întreaga lume. Interpretarea versurilor nu lasă nici o îndoială: sau este vorba de un scenariu sinistru, sau versurile sunt opera unor retardați complet. Voi alegeți.

preluat de pe comic.ro

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.