Mamici de iulie - august 2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

assa, eu am folosit pentru picioare o crema care se cheama "ruscoven" si pe al carei prospect scrie ca se poate folosi si la femeile insarcinate. eu mi-am facut masaj cu ea pentru ca aveam picioarele umflate, nu stiu daca e buna si pentru dureri sau varice. din cate stiu eu insa, durerile pot fi provocate si de retinerea de apa in tesut.

luiza 31+ si mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzata spune:

fetelor si eu ma confrunt cu o durere de picior buca nici nu stiu cum s-o descriu,cert este ca nu ma lasa sa merg sau sa ma semi aplec sa iau ceva nu de jos ca ma gasit gaia.Am tot zis ca se trece dar vad ca persista beleaua si nu stiu ce sa ma mai fac voi ati avut asa ceva stiti ce as putea lua???????pls!!!
La noi este o caldura de te sufoci nu putem dormi AC nu avem odihneste-te draga daca poti.
Mai fetelor ce mila mi-e de voi cu soacrele astea,dar soacra acra tot soacra ramane .
Leistra cred ca soacra ta e dusa de-a binelea,si socrii mei erau asa la inceput cica nu pantaloni nu ruj nu alea,alea pana m-am dus la ei si apoi doar nu se apucau sa ma dea pe poarta afara.Daca sotului ii place ce sa fac........si n-o baga in seama.
SI ca tot veni vorba de soacre MIKY25 tu cum te mai impaci cu soacra ta?
Mai fetelor stiu ca este tarziu la voi dar pe mine ma apucat pofta de mici si vreau sa va intreb daca nu cumva stiti vre-o reteta cum as putea sa-i prepar?
Esther26w+1d Jonathan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

leistra astia-s comunitati din acelea cum sunt si in state, traiesc asa cam la nivelul anilor 1700, meloniti sau nu stiu cum le spune Tot asa fara masini, fara TV, fara nimic care sa-i lege de lumea moderna. Bine nu or fi asa acolo unde spun tu dar ceva in directia asta

Amabella eu de cand sunt insarcinata m-am convins sa nu ma mai vopsesc. Ma vopseam de ani de zile, nici nu-mi mai stiam culoarea naturala. Acum mai am un pic si daca ma mai tund odata raman numai cu culoarea mea si vad ca nu-mi displace. Sa vad si cat ma tine ca pe mine daca ma apuca ca vreau sa-mi schimb ceva la podoaba capilara pana nu fac ce vreau nu am liniste .

Monica si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

motzata Reteta de mici gasesti pe net cred. Stiu ca ai nevoie de bicarbonat si secretul este sa-i lasi pana a doua si si numai apoi sa-i faci la gratar. Pacat ca nu esti mai aproape ca te chemam la un gratar. Eu am in frigider un kg de carne de mici cumparati sambata de la un magazin.

In ce priveste soacrele eu nu ma pot vaiata ca eu nu am probleme cu soacra mea. Si ea este cocheta, si ei ii place sa se aranjeze, sa poarte lucruri faine. Mie-mi cumpara ce naiba nu gandesc. Suntem si departe una de alta dar si aproape daca am fi nu cred ca mi-ar zice vre-o data ceva pentru ca-i o persoana dechisa la nou, este inca activa profesional ndesi a sarit de 60. Fetele pe care le are le farmacie sunt si ele foarte cocheta si pentru asta le admira foarte tare. Lucreaza cu un colectiv de tinerele si poate de asta est asa. Si daca avem opinii diferite imi respecta punctul de vedere sisi eu pe al ei. Este grijulie cumva peste masura, intr-o zi stiind ca o sa facem o petrecere m-a sunat din tara dimineata sa-mi spuna sa nu fac efort mare si sa am grija de mine si il instruieste pe sot sa aiba si el grija de mine. Mereu a fost asa dar acum mai ales avand in vedere ca vor avea nepot, primul pentru ei, sunt innebuniti. La randul ei mama este cu ginerele ei foarte grijulie, parca au facut soacrele schimb de copii intre ele Mi s-a facut dor si de mama si de soacra mea si m-am lungit cu povestile

Monica si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July25 spune:

1. Cu privire la vopsit, eu m-am vopsit, fara probleme, de vreo 2 ori pana acum pe timpul sarcinii asteia. Cand am fost cu Andrei nici in vitrina nu ma uitam la vopsea. Cica orbeste copilu' daca te vopsesti. Aiurea! Dar asta se intampla acum 10 ani. Nici nu aveam nevoie de vopsit (nu ca acum cand sunt "mosoroaga", vb.lui husband cand se refera la babele cu ruj ciclam) si nici nu erau produse asa bune ca acum.

2. La subiectul nume de copii se pare ca din nou nu mai am loc de fundu soacra-mii. Am cazut de acord sa ii spunem fetitei Maria dar mai cautam un nume. Dar soacra-mea zice:" Ajunge Maria. Nu ii mai puneti si altul ca se cearta sfintii intre ei."

3. Cand va citesc fetelor (cand vb.de Italia) asa imi vine un dor de duca...de nu mai pot. Aveam si noi rezervare pt.mai in Grecia dar a trebuit sa o anulam pt.ca nu a mai putut husbandu' sa isi ia concediu. Si noaptea nu mai visez decat Baya de Bizkaya. Am fost anul trecut in Tara Bascilor, in Gernika orasul unde s-a nascut Picasso, langa Bilbao. Este o zona superba de munte, la 10 min.de ocean.De fapt de Baya de Bizkaya. Am facut plaja si baie si a fost superb. Sa vezi muntele in dreapta si apa nesfarsita in stanga...Ma apuca melancolia. Cred ca o sa intru pe niste site-uri sa vad ce oferte mai sunt cu toate ca asa departe nu ma incumet sa merg...deocamdata. Asa, pana la greci, este o aruncatura de batz.

July25 30+ Maria si Andrei (30.11.1996)

Mergi la inceput

Map nu zice niciodata esti prea departe ca noi de cate ori venim in Ro facem escala in MUnchen asa ca cand cu gand nu te gandesti venim o fuga la niste mici ca nu strica.Nici soacra mea nu imi face niciodata probleme are ea saraca destul la 16 nasteri ca atatea are la activ dintre care numai 15 traiesc iti dai seama dar anul trecut cand m-am dus in tara fata de cum am plecat m-am tuns eu care aveam un par pana la fund si zicea sa nu te tunzi mama ca tie asa iti sta bine cand ma vazut tunsa ziceai ca nu stiu ce-am facut era tare mandra de mine de parca as fi fost fisa.

July 25 ai fost tare cu soacra ta aiurea se cearta sfintii cred ca se cearta ea singura.La mine niste prieteni fac misto de noi ca nu punem 2 nume la bebe ca ce-o sa zica colegii de scoala ma asa de sarac esti ca n-ai decat un nume?

motzata

Mergi la inceput

Bagajul pentru maternitate

Esti insarcinata, felicitari! Daca ai intrat in luna a 7-a a venit momentul sa te gandesti la bagajul pentru maternitate, la ce lucruri sa pregatesti pentru tine si pentru bebelusul tau. Ar fi bine sa vizitezi inainte maternitatea, sa discuti cu medicul care te va asista la nastere si cu asistentele pentru a te lamuri asupra acestui subiect: ce sa iei cu tine la spital si ce ti se permite sa iei.

Nu uita:

• actul de identitate
• analizele din timpul sarcinii, sunt foarte importante (eu am primit de la medicul care m-a urmarit in timpul sarcinii o hartie cu diverse observatii medicale: de exemplu, avand Rh negativ, iar copilul Rh pozitiv trebuia sa mi se faca dupa nastere un vaccin special immunoglobulin anti-D)
• bani, telefonul mobil daca ti se da voie

Pentru mami:

• papuci
• sosete mai groase, halat calduros chiar daca e vara, dupa nastere s-ar putea sa tremuri din cauza frisoanele si chiar sa ai nevoie de o patura in plus
• cateva perechi de chiloti mai largi astfel incat sa incapa cat mai multa vata si sa nu deranjeje taietura de la epiziotomie sau de la cezariana
• 1 pachet de vata si suplimentar tampoane, dar de genul ultra-plus, pentru noapte ca sa faca fata
• se spune sa iei cu tine cel putin 2 camasi de noapte, una pentru nastere si una pentru alaptat (care sa se poata deschide usor in fata), dar nu mi s-a dat voie cu nici una, am folosit doar camasile “sterile” din maternitate (am nascut la maternitatea Giulesti, “Panait Sarbu”)
• sutien dupa nastere ca sa sustina sanii mariti in volum
• sutien pentru alaptat, insa trebuie sa-ti masori sanii cu 2-3 saptamani inainte de nastere pentru a alege masura potrivita
• pompa pentru san te ajuta sa te mulgi sau sa iti golesti sanul dupa fiecare alaptat, recomand pompa ISIS de la Avent, este usor de folosit, eficienta, doar asa am trecut cu bine de “furia laptelui” si nu doare ca cea tip seringa de la Nuk, care s-a dovedit a fi total ineficienta pentru mine
• prosoape curate, unul va fi folosit doar pentru sani, inainte si dupa fiecare alaptare trebuie sa-ti speli sanii, eventual sa-i ungi cu o crema speciala pentru protejarea mameloanelor (daca e cazul iti vor recomanda asistentele); din cauza crapaturilor am folosit la alaptare protectoare din silicon pentru mameloane de la Avent, am avut si de la Baby Nova, dar se dezlipeau mereu de pe sani si nici forma lor nu i-a placut bebelusului meu
• obiecte de igiena: sapun, servetele, periuta si pasta dinti etc.
• cana, farfurie
• haine mai largi si pantofi comozi pentru intors acasa (poate sa le aduca partenerul in ziua in care pleci din spital)

Pentru bebelus:

• scutece de unica folosinta, masura newborn
• servetele umede pentru sters gurita sau funduletul
• eventual o crema pentru prevenirea eritemului fesier (de regula are maternitatea)
• daca va fi nevoie, e bine sa ai pregatit un biberon cu tetina din silicon, pentru nou nascut, 0-3 luni
• informeaza-te din timp daca maternitatea foloseste scutece din panza pentru imbracat bebelusii sau daca trebuie sa pregatesti hainute pentru interior
• in functie de anotimp, sa ai pregatite hainutele pentru intors acasa, hainute pe care poate sa ti le aduca cineva in ziua in care plecati din spital: body, bluzite si pantalonasi, costumase gen cosmonaut, caciulita, botosei, manusi etc.
• nu uita nici de landoul auto (grupa 0) sau cosul auto (grupa 0+) daca plecati acasa cu masina

fetelor am gasit o lista pt spital intr-o revista si m-am gandit sa o atasej sa o vedeti si voi .
POATE AJUTA!

motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

salutare la burtici si multi pupici
va scriu repejor ca e cam tarziu si ne trebe nani.
nicole25 ,arghirmonica fetele ,io eram cu intrebarea despre prenatal.asa mi a zis si mie medicul de familie ca la 31 sapt implinite poate sa mi dea.ideea era ca imi este f greu sa ma deplasez prin transporturi.acum e si cald si aglomerat si pute si ma apuca toate alea.dar asta e mai rezist eu un pic.
iulenca ma bucur mult ca ai terminat si tu cu casuta si noi ne am apucat acum de renovari ,asa ca inca mai stau la mama.mai dureaza cam o sapt.f bine ca l ai pus la punct pe nenea pai ce vrea el sa va mutati dupa botez sau cand? eu am avut noroc ca in ziua cand am semnat actele i au si dat banii si ne au dat si cheile .oricum tin te tare ca o sa ai de umblat.eu nu am stat deloc sa ma odihnesc dar e o placere iti dai seama.bafta multa si spor la treburi!
fetelor voi va plangeti de kile si mie mi se pare ca nu am luat suficient.de la 55 la 63 si tot nu am renuntat la salata de zi cu zi.fiimea o sa iasa vegetariana cred.in schimb am o butihanie de nu va puteti imagina.se uita lumea pe strada numai la burta mea, eu fiind si pitica si cu ditamai burta.
de dormit dorm cum nu se poate mai prost.si mie mi se intareste burta si ma si cam doare cateodata.si fiimea se intinde ca face numai valuri valuri.
hai ca nu mai am somn si vad ca nu ma mai opresc.
aaa si despre babe io abia astept ocazia sa comenteze una ceva ca direct in ciufu' ei ma infig!serios am o boala pe ele ca i am zis si sotului ca sigur pana nasc bat o baba .
hai ca mai e si maine o zi.
pupiciandreea25
28+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Buna fetelor!

Am citit putin la capitolul anterior si m-am distrat cu babele voastre mustacioase, una mai grozava decat cealalta.
Mamaluidavid, imi place si mie cum suna Naomi.
Cristina_ana, Eric este un nume frumos si nu cred ca trebuie sa plecati urechea la ce spun altii. Voi sunteti parintii, voi hotarati ce nume o sa aiba bb. Bunicii au hotarat la vremea lor.
Iulenca, felicitari pentru casa noua!
Cristina_ioana, multa sanatate si sper sa nu mai ai "placeri" ca cele din noaptea trecuta. Imi place Luca.
Cinta, vacanta placuta in Italia.

Eu impachetez de zor, aproape ca am terminat, mai am cateva maruntisuri si gata. Dar astea maine. Nu-mi vine sa cred ca poimaine imi iau zborul , tineti-mi pumnii sa fie totul ok, ca sotul meu nu poate veni cu noi decat pana la Amsterdam...din pacate nu-si poate lua acum concediu, ci de-abia peste o luna. Asta este...

hihi, am intrat si eu in luna a 7-a!

A, voiam sa va intreb daca v-ati hotarat cumva unde o sa fie intalnirea de pe 27. As veni si eu, daca apuc sa aflu unde. In Ro n-o sa am net acasa, dar o sa incerc sa mai intru din cand in cand de pe undeva.

M-am uitat prin albumul gravidutelor si la pozele de la intalniri , eu n-am poze descarcate cu burtica, dar vi-l arat pe Cristi. Sper sa se vada ceva.

http://s17.photobucket.com/albums/b59/ClaudiaLupescu/Cristi/?action=view¤t=cioco.jpg - manjit si cu gura plina
http://s17.photobucket.com/albums/b59/ClaudiaLupescu/Cristi/?action=view¤t=tunel.jpg - la joaca

Mi se inchid ochii, ma duc la nani.

Claudia (26+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

dragele mele,

sunt f fericita pt ca am cumparat patut, saltea relaxa si carucior cu scoica de masina cu tot !!! sunt foarte frumoase si preturi f bune ! as pune poze cu ele dar sunt in cutii impachetate si inca nu le-am desfacut. ne-am uitat la o gramada si pana la urma am gasit ce vroiam....acum asta nu inseamna ca poate n-om fi luat vreo prostie, pt ca nu avem deloc experienta la bebelusi...

Mada_mxm sa stii ca si aici trebuie sa cauti gradinita cam de cand e bebe in burtica pt ca sunt liste f lungi de asteptare. din pacate eu inca nu m-am interesat de nimic, desi as vrea sa-l dau la o gradi cu program redus pe la 8-9 luni...ca sa pot incepe si eu cu un part-time ceva...pt ca am intrat in concediul pt ingrijirea copilului de la 1 mai si aici ai doar 50 saptamani ( poti sa-l incepi inainte sa se nasca copilul ), asta insemnand ca la anul prin aprilie o sa se termine si nu o sa mai primesc nici un dolar...sa vedem ce-o mai fi, insa ar fi bine sa ma inscriu macar.

angelli sa stii ca ma bucur ca nu sunt singura carema lipesc de carucioarele altora prin magazine...sotul meu mereu rade de mine, cel mai panicata sunt cand deja aleg ceva ce vreau sa cumpar si pe urma treb sa ma uit peste tot sa vad unde l-am lasat si sa fac cumva sa "scap" de celalalt care nu e al meu

la doctor nu am fost ieri, ca avea o urgenta, si ma duc vineri...insa m-am linistit cu scurgerile, sunt sigura ca sunt de la candida pe care tocmai am achizitionat-o...sigur am candida, sper sa-mi ia dobitocu' secretie, nu sa-mi dea tratament dupa ureche, ca-l vad in stare...

va pup,
miti 28s+5

Mergi la inceput