Rog sfat referitor la grupa pregatitoare
Buna!
Dragele mele va rog sa ma ajutati cu sfaturile voastre pentru ca avem de luat o hotarare pana vineri.
Tomita al meu trebiue sa faca grupa pregatitoare din toamna pentru ca anul urmator vom merge la scoala.Problema e ca in grupa actuala (care e mijlocie), majoritatea copiilor sunt mai mici si vor face 2 ani de gradi,iar in situatia lui mai sunt cam 6 copii-din 30, si noi trebuie sa optam pentru inscrierea intr-o grupa noua care va fi pregatitoare sau sa ramanem in cadrul grupei vechi in care sa faca ceva suplimentar special pt. pregatitoare.
educatoarea actuala mi-a spus ca va trebui sa mai lucram acasa suplimentar ceea ce m-a indemnat sa ma gandesc ca ar fi mai bine sa il transfer,dar pe de alta parte s-a cam suparat cand i-am spus ieri ca mi se pare mai oportun sa plecam din grupa.
Nu stiu ce sa fac,de aceea va intreb pe voi care. ati trecut de aceasta etapa si realizati cat e de importanta(ma refer la aceasta grupa pregatitoare)
Raspunsuri
CristinaT spune:
Oana a trebuit sa fie mutata de la grupa unde urma sa faca grupa mijlocie la o grupa care face pregatitoarea. Din pacate directoarea nu a vrut, imi spunea ca s-o mai tin un an la gradi. Asa ca am ales varianta cu mutatul la alta o grupa mijlocie un de media de varsta a copilasilor era mai aproape de 5,3 ani atunci, spre deosebire de grupa ceallata (4,5 ani). Pentru noi a fost important ca ea sa inceapa scoala la 6 ani si ceva. Pentru ea acomodarea a fost destul de usoara, cateva sapt o mai duceam la vechea grupa. Dar cu copii de varsta ei i-a placut mai mult.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani
april spune:
Exact in aceeasi situatie am fost noi anul trecut.
Andrada era gr. mijlocie si am mutat-o direct in pregatitoare, sarind peste grupa mare. Asa ca am mutat-o la alta educatoare. Dupa ea au mai venit si alti copii din gr. pregatitoare, insa acum s-au hotarat sa-i mai lase, asa incat acei copii au sarit peste gr. mare insa fac de 2 ori gr. pregatitoare. Noi mergem inainte! La toamana la scoala.
Poati sa sari grupa mare, e mai bine sa faca gr. pregatitoare decat cea mare inainte de intrarea la scoala. Mutatul la alta educatoare a fost greu prima saptamana, dupa aceea s-a obisnuit si a fost toul ok.
pascutzele mele
floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
madishor spune:
Ana a facut si grupa mare si pregatitoare. E diferenta mare intre ce se invata la fiecare, asa ca as zice sa il dai la pregatitoare. Mai vezi si daca iti place educatoarea de la grupa noua.
Life is a journey. Wear comfortable shoes.
Cerasela67 spune:
Obligatoriu la pregatitoare! Nu face fata la scoala fara pregatitoare, au programa obligatorie!
CristinaT spune:
Oana nu a facut pregatitoare. A facut doar grupa mare. Cei d ela scaoal au primit-o. De ce spui asta???
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
boo lina spune:
din cate stiu sunt obligati sa aiba un an de gradi inainte de scoala, nu conteaza ca-i zice mare sau pregatitoare.
mie mi-a prins foooarte bine grupa pregatitoare, n-a avut absolut nici o problema in clasa I, nici ea nici eu
Cerasela67 spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
Oana nu a facut pregatitoare. A facut doar grupa mare. Cei d ela scaoal au primit-o. De ce spui asta???
In Brasov se face o evaluare la terminarea gradinitei (cel putin la gradinita unde merge fetita mea) sunt niste fise de evaluare pe care le completeaza educatoarea si un psiholog. Fiecare fisa contine observatii la referitoare la modul in care copilul a asimilat cunostintele necesare la diversele obiecte de studii pe care le au in programa. In urma acestor evaluari se obtin calificative. Inscrierea la scoala se face in functie de aceste fise. Daca copilul nu a obtinut rezultate bune nu va fi inscris intr-o clasa in care toti copiii au rezultate foarte bune ci intr-o clasa conforma cu nivelul lui. S-a introdus acest sitem tocmai datorita faptului ca multi copii mergeau la scoala fara sa faca grupa pregatitoare si nu aveau cunostintele necesare cand mergeau in clasa I si de aceea le era greu sa asimileze lucruri pe care ceilalti le stiau de la gradinita.
isabela spune:
La fiica-mea, la gradi, anul trecut, ea a terminat grupa pregatitoare.Cativa din colegii ei au ramas sa repete grupa pregatitoare,cu aceleasi educatoare, si in plus au venit mai multi copiii de la grupa mare. Nici una din doamnele educatoare nu au fost deranjate:nici cele de la grupa pregatitoare nici cele de la grupa mare.
Parerea mea este ca ar fi bine sa merga copilul la grupa pregatitoare.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Cerasela67quote:
Originally posted by CristinaT
In Brasov se face o evaluare la terminarea gradinitei (cel putin la gradinita unde merge fetita mea) sunt niste fise de evaluare pe care le completeaza educatoarea si un psiholog. Fiecare fisa contine observatii la referitoare la modul in care copilul a asimilat cunostintele necesare la diversele obiecte de studii pe care le au in programa. In urma acestor evaluari se obtin calificative. Inscrierea la scoala se face in functie de aceste fise. Daca copilul nu a obtinut rezultate bune nu va fi inscris intr-o clasa in care toti copiii au rezultate foarte bune ci intr-o clasa conforma cu nivelul lui. S-a introdus acest sitem tocmai datorita faptului ca multi copii mergeau la scoala fara sa faca grupa pregatitoare si nu aveau cunostintele necesare cand mergeau in clasa I si de aceea le era greu sa asimileze lucruri pe care ceilalti le stiau de la gradinita.
Fisa de evaluare i s-a intocmit fara sa faca grupa pregatitoare