prea tanara pt a deveni mamica?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valicutza spune:

ayna :la multi ani pt ieri,multa sanatate ,fericire si sa vina barza si la voi.
biencutza:mersi mult pt incurajari.pupici

vreau si eu un bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

mexxa, felicitari pentru bebelus, sa-ti dea DD o sarcina si o nastere usoare si un BB sanatos si frumos.
bebi, valicutza si pentru toate fetele interesate, uite care sunt conditiile sa beneficiezi de indemnizatie: "Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nașterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum și de o indemnizație lunară în cuantum de 800 lei (RON).
(2) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ și perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
a) și-au însoțit soțul/soția trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
b) au beneficiat de indemnizație de șomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condițiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare;
e) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condițiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;
f) au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, perioade de stagiu de cotizare pe bază de contract de asigurare socială;
g) au beneficiat de indemnizația lunară prevăzută la alin. (1).
(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, se înțelege: venituri din salarii, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, așa cum sunt definite de această lege. " - citat din OUG 148/2005.
Iepumic, sa stii ca am trecut si eu prin aceleasi framantari ca si tine. Si nu lea-m gasit solutionarea, nici macar in plan teoretic. Dar sa stii ca odata cu inaintarea invarsta 'resursele energetice' nu cresc, rabdarea - atat cat exista acum - se imputineaza, problemele cresc si viata se ingreuneaza.
Cu timpul m-am mai convins de un lucru: atunci cand nu mai poti amana, orice lucru isi gaseste rezolvare.Daca acum la intrebarea"ce fac cu bebe, cu cine-l las?" nu gasesti raspuns, atucni cand va trebui sa pleci la munca si bebe este cu tine in casa iti garantez ca vei gasi solutia.
Iar pentru fetele care sunt studente si intentionati sa faceti un copil si ati dori sa beneficiati si de indemnizatie va dau o sugestie: apelati la rude, prieteni, cunostinte sa va angajeze (adica sa va gazduiasca carnetul de munca) pana la nastere si atunci va intocmiti dosarul de indemnizatie crestere copil.
Astept sa vad daca dati cu rosii in mine pentru toata polologhia pe care am scris-o.
Va pupic mult de tot

Poze
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.

Mergi la inceput

kitty nic:multumim mult pt vestile astea.
am si eu o intrebare:dak eu sunt in strainatate e posibil sa imi bag cartea de munca la o cunostiinta la firma si sa imi platesc singura taxele,si sa ma considere cu vechime?sau nu?in romania mentionez ca nu am carte de munca.doar sotul.dar si el e aici cu mine.
pupici dulci.

vreau si eu un bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Vali stii ca mi-esti draga! Dar tu vrei sa te bat??? Auzi la ea.. sa renunte! Sa nu faci asta! pentru nimic in lume! Daca tu te simti pregatita si esti sigura ca asta iti doresti, fa ce iti spune sufletul si nu apleca urechea la cei din jur!
Eu la varsta ta faceam al doilea avort... bineinteles nu se compara deloc situatia in care eram eu la vremea respectiva cu a ta! Tocmai ma despartisem de actualul meu sot, parintii erau impotriva relatiei noastre, prietenii la fel.. Toata lumea era impotriva noastra! Ne iubeam! O iubire cum numai in filme crezi ca exista.. Ne iubim de la varsta de 12 ani. Acum eu am 27 ani (pe 4 iunie fac 28) si el 30.
Avem multe planuri... tocmai am reusit sa ne luam casutza noastra (e drept! o garsoniera dar e a noastra!), am reusit sa ne deschidem o afacere la care visam demult.. si totusi mi-am dat seama ca mai lipseste "ceva" ca sa ne simtim impliniti cu adevarat! De cate ori privesc in urma... ma doare sufletul pentru ca acum aveam un baietel de 11 ani (primul avort la varsta de 17 ani). Am gresit mult si nici o lacrima sau parere de rau de acum, nu va schimba ceva. Nu-mi ramane decat sa sper si sa astept ziua cand voi deveni mama!
Nu ma intereseaza ce spun cei din jur fie ei si parinti! Simt ca a venit momentul, simt ca sunt pregatita si nimic nu ma va face sa ma razgandesc! Asta iti doresc si tie! Si sunt convinsa ca nu vei astepta prea mult!

Iepumic tot ce simti tu simt si eu! Aceeasi teama o am si eu! Dar sunt sigura ca indata ce vom afla ca asteptam un bebe.. o sa se schimbe totul!

Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!

Biby

Mergi la inceput

bibyrox multumesc din suflet pt vb tale pline de intelepciune si experienta vietzii.asa ne gandeam si noi.sa ne urmam ratiunea noastra si o sa vedem ca se vor da si parintii de partea noastra ,cand l-or vedea pe bebe strumf.nu?
pupici dulci dulci.

vreau si eu un bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Fetelor, eu am implinit in ian 27 de ani si de 2 ani ma chinui sa raman insarcinata...in sfarsit am reusit, in concediu! Acum sunt 9+! Am facut tratamente, inseminari, analize, interventii, tot ca s-a puput. Luna trecuta, cand am revenit din concediu, urma sa fac FIV, aveam dosarul gata :) dar din fericire nu a mai fost nevoie! Se pare ca Dzeu a tinut cu noi! Am aflat de Pasti de sarcina si pe bb il nasc de ...Craciun!
Sunt fericita! De ce am amanat pana la 25 ani? pentru ca prietenul meu are de-abia 25, deci avea 23 atunci, mai devreme ar fi fost totusi cam devreme pt el, desi suntem impreuna de 10 ani! Dar mi-as fi dorit ca acum sa-l fac pe bb2. Toata viata m-am gandit ca voi face 2 bb pana in 30 ani si cu putin noroc, asa va fi. Mi se pare rezonabil. Nu am facut avorturi, m-am protejat pana am inceput sa incerc sa raman gravi.

Sfatul meu: faceti cum simtiti voi (si partenerii), nu cum isi doreste familia, ca nu familia traieste in locul vostru, voi o sa va traiti viata in continuare.

Pupicei si la cat mai multi bebelusi sanatosi!

Ingeras 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Yo l-am conceput pe David la 21 de ani si l-am nascut inainte cu 3 zile sa implinesc 22,acum am 23 si il astept pe bb 2 care se va naste peste 2 luni,o sa am 23 si 7 luni.
Mie nu mi-a zis nimeni sa mai astept,e drept ca nici nu am intrebat ,din contra toata lumea imi spune ca ce bine imi sta mamica tanara!

Stefania 29 + cu Patricia
David (24 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

quote:
Originally posted by valicutza

kitty nic:multumim mult pt vestile astea.
am si eu o intrebare:dak eu sunt in strainatate e posibil sa imi bag cartea de munca la o cunostiinta la firma si sa imi platesc singura taxele,si sa ma considere cu vechime?sau nu?in romania mentionez ca nu am carte de munca.doar sotul.dar si el e aici cu mine.
pupici dulci.

vreau si eu un bebitz

Valicutza, raspunsul la intrebarea ta este: da, daca prietenul respectiv accepta. Ideea este ca nu te verifica nimeni sa vada daca tu esti in tara, nu trebuie sa te duci tu sa-ti inregistrezi carnetul de munca la ITM, asa ca in afara de semnarea contractului de munca (pe care il poate semna si alticineva in locul tau) tu nici nu trebuie sa fii de fata. Eu am avut la o firma o fata care si-a "bagat" carnetul de munca dupa care a plecat in State, a nascut acolo si s-a intors cand copilul avea 1 an si 9 luni. In tot timpul asta a beneficiat de indemnizatia de crestere copil(care la vremea aia se platea de catre societate). Ea a trebuit sa fie aici doar cand a trebuie sa mearga sa depuna dosarul la primarie(in ian 2006). Sper ca v-am fost de folos.

Poze
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

valicutza, daca tu vrei bebe si te simti in stare sa il asumi, fa-l. Oricum stiu ca daca asta ti-ai pus in cap, asta o sa faci.

De unde stiu ? Pentru ca si eu sunt nascuta pe 17 octombrie dar in 1972, adica cu 12 ani mai devreme. Asta inseamna ca suntem amandoua Balante si Sobolan in zodiacul chinezesc. Chiar sunt curioasa, ce ascendent ai ?

Totdeauna am crezut ca voi fi o mamica tanara cu cel putin 2 copii inainte de 30, dar am devenit mamica de abia la 32 de ani. Asa a fost sa fie. Dar crede-ma, nimic nu m-a facut sa ma simt mai implinita decat faptul de a avea un copil. E un sentiment magic!

Iti doresc sa ai parte de tot ce iti doresti si sa fii o mamica fericita!

Mi-am amintit de ce spunea mama, ca nu e bine sa se nimereasca si copiii la adolescenta si mama la menopauza ca iese cu scantei. Iar eu chiar asa am facut! Nu fa ca mine!
Si mai bine bunici tineri ca sa alerge dupa nepoti si sa bucure cat mai mult unii de altii.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

valicutza multumesc pentru urari si nu trebuie sa te descurajezi asa repede oricum BB vine cand vrea el nu cand vrem noi si o sa fie niste rasfatati.

Curaj si sa auzim numai de

Corina

Mergi la inceput