prea tanara pt a deveni mamica?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

zozela foarte interesant articolul...

19+

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Fetelor, am 31 ani si sunt fara copilas. Tare mult mi-as fi dorit sa am acuma unul de 10-12 ani. Si nu pentru ca ar fi mare, caci imi doresc si probleme iminente cu bebelusii. Imi pare rau ca nu am facut copii, dar nu se putea.
Eu zic ca daca ai 18 ani, esti deja majora poti avea linistita un coplias. Bineinteles depinde de la caz la caz si de fiecare cu probleme ei. Si eu m-am gandit ca facultatea e mult mai importanta. Si asa si este, e importanta, dar imi dau seama ca puteam sa am si copilas si sa fac si scoala. In legatura cu distractiile nu ar mai fi fost aceleasi dar tot ar fi fost suficiente.

Va doresc copilasi scumpi si dragalasi atunci cand ii doriti.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Fetelor, subiectul asta imi merge la inima. Eu am 25 de ani, sunt casatorita din sept. 2006, de 2 ani impreuna cu sotul meu. Am terminat amandoi studiile, lucram, castigam cat sa ne descurcam (chiar mai putin, ca ne mai "impulsioneaza" si parintii cand nu ne ajungem)..totul bine si frumos...sotul ma tot impinge sa facem un bebe ("ca pentru ce traim?"), nasii la fel, parintii zic sa mai astept....dar EU....imi doresc cand vad la altii ce frumosi si irezistibili sunt....dar pe de alta parte...MI-E FRICA DE MOR. E o frica ciudata: mi-e frica de sarcina in sine, de nastere, de cum o sa ma descurc eu dupa aceea cu un bebe mic, de cum o sa ma descurc si cu bebe si cu servici, cu cine il las pe bebe, de unde o sa am eu resurse cand vin terminata de la munca sa ma joc cu bebe si sa am rabdare cu el...cand ma gandesc la astea ma apuca spaima...si poate ar trebui sa nu ma mai gandesc.....dar e ceva care declanseaza sirul asta de gandire....Nu e si frica asta un obstacol? Cum scapi de ea? Eu cred ca sunt o persoana rationala si imi sunt clare argumentele pro-bebe acum....dar ce ma fac cu frica asta, cum scap de ea?

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Pe de o parte va invidiez ca aveti asemenea rude care va spun sa mai asteptati cu copii, ca sunteti tineri si bla bla bla, si am sa va spun de ce.

Eu am sa inebunesc cu rudele mele, incepind cu soacra, surorile ei, fratii ei si terminind cu verisorii sotului care la 22 ani au deja copii. Ce imi place ca rudele mele tac, mama nu ne grabeste, fratele meu este alta probleme - acesta in fiecare luna cind imi vin rushii exclama,,iar ma-ti dezamagit, chiar nu stiti voi cum sa faceti un copil,, , da cu el (17 ani) mai mult rid cind aud intrebari de genul ,, hai mai spune -mi ce-i aceea ovulatie, da cit traieste spermatozoidul, da ce inseamna zile fertile,,

Toti ne bat la cap sa facem un copil, de parca el se face apasind pe un buton si gata bebe pe masa.

O ruda, tot din partea sotului, imi spune la telefon , dupa o luna de la nunta, ,, ce, tu inca nu esti insarcinata??????? ... da tu cumva nu esti sterila,,

Am facut o asa introducere pentru a va spune ca voua vii mai usor, in orice caz asa mi se pare, si asta din privinta faptului ca nu va bate nimeni la cap - cind merg la vreo reuniune de familie imi pun mina pe burta si imi spun ,,ce inca nimic nu-i acolo?,,, mie nu-mi place sa ma atinga oameni straini, mai ales ce-i cu intentii nu chiar bune, si cu atit mai mult - eu stiu ca ei nu vor ca noi sa avem copii, dar ma sicie mai mult sa ma doara pe mine ca nu sunt insarcinata.

Ia s-o iau mai moale ca vad ca incep sa ma stresez

Eu de pe acum ma gindesc ca atunci cind voi fi insarcinata nu le voi spune acestor rude, exceptie soacra ca nu am incotro, ca sunt insarcinata pina cind n-o sa se vada cu ochiul neinarmat

Iaca mi-am amintit si m-am stresat si mai tare, mai ales tinind cont de faptul ca dupa o intrziere de 5 zile si simptome de tot felul azi e z 1.

Voi fetelor ascultatii pe cei din jur si faceti asa cum vreti - pentru ca e mai bine sa va bata la cap ca nu trebuie, decit sa treaca anii si sa nu puteti avea un bebelus si sa-si exprime rudele regretul pentru ca nu aveti copii si ca ei foarte mult ar dori sa-i aveti, dar oare de ce ei nu apar.

Eu am uitat sa criu am 24 ani si deja cu diagnoza pusa de rude ,, tu nu cumva esti sterila,,

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Sa va spui si io povestea asteptarii mele.
In iulie voi implini 30 de ani.
Toata viata mea am vrut macar un copil, iar dupa ce au divortat parintii, aveam 10 ani pe atunci, spuneam mereu ca voi creste singura un copil, ca nu am nevoie de barbat la casa dar asta a insemnat sa lucrez din greu pentru a avea conditii. La 19 ani, dupa liceu, am inceput sa lucrez caci mama nu avea bani de facultate( noi suntem 4 copii si mama ne-a crescut singura). La 24 ani am intrat la facultate, bucuroasa nevoie mare, ma duc la tara si cand ii spun bunicii zice "4 ani dureaza scoala, asta inseamna ca termini la 28 ani facultatea, eh, mai ai timp si de un copil" A fost asa de comica si scumpa in acelasi timp. La 25 m-am casatorit si am vrut sa cumparam un apartament mai intai, stateam in gazda caci nu-mi placea sa stau cu soacra. La 28 l-am cumparat si la o luna am pierdut o sarcina- SE- asta se intampla anul trecut in iunie si de atunci a inceput ... calvarul, nu vrea sa se mai prinda si gata, acum nu ne mai facem nici un plan, nu mai vrem nimic doar un copilas samatos ca sa ne umple golul din suflet si din casa.
Sfatul meu: fetelor faceti cat mai curand copii, nu conteaza ca aveti sau nu casa, cariera, averi caci vine un timp cand nimic nu mai conteaza, dai totul doar pentru ati tine pruncul in brate si poate chiar daca dai totul tot nu se mai poate.

Bianca
http://photos.yahoo.com/bianca_gh2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Bianca, ce fata frumoasa esti! I-a fost greu mamei tale singura cu 4 copii dar ...uita-te la tine...a meritat! Sa-ti dea Dumnezeu copilasul dorit care sa iti alunge tristetea din suflet...pe care o citesc printre randurile scrise de tine.

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Si eu intru aici pentru a incuraja toate fetele tinere sa nu mai stea pe ganduri si sa-si transforme in realitate visul de a deveni mamici.

Eu regret ca nu am facut mai multi copilasi pana in 30 de ani,din diverse motive( totusi la 24 de ani aveam deja 1 fetita si 1 baietel).
Acum simt ca mi-as mai dori cel putin inca 1 bebe,dar nu stiu daca voi rezista fizic la fel ca la 20 si ceva de ani...

Sper sa va impliniti dorinta cit mai curind
numai bine tuturor

Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutza spune:

fetelor va multumesc mult pt povestile voastre de viatza,m-ati induiosat mult de tot,si pot sa va zic ca mi-ati dat putere sa fiu mai puternica si sa merg in continuare cu proiectul bebe
eram gata gata sa renunt din cauza la ai mei parinti,dar dak ma iubesc pe mine il vor iubi si pe bebe.nu?
asa ca va urez la toate sa ni se indeplineasca visul si sa n vedem cu bebele mult dorit in brate.pupici dulci dulci pt cele mai dragutze fete.

vreau si eu un bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

Salutare

Si eu intru aici pentru a va incuraja. Eu am 30 ani impliniti ieri si de la 26 ani tot merg pe la medici, si noua ni se zicea fie de la prieteni sau familie ca suntem tineri si uite ca vremea a trecut si am ajuns la varsta asta fara un sufletel micut alaturi de noi. Sa stiti ca nu trebuie sa tineti cont de parerile celorlalti ca sunteti tinere si mai aveti timp berechet pentru BB important este daca te simti in stare si esti pregatita pentru a avea grija de un BB.

Sa va indeplineasca DD cat mai curand visul si sa aveti parte de multe bucurii.
si multi pentru voi.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BIENCUTA spune:

vali pt a deveni mamica nu exista o anumita varsta ci daca vrei cu adevarat faci un bb indiferent de parerile celorlalti si de varsta.eu am 24 de ani si sunt maritata de la 20 jumate si tot de atunci incercam sa facem un bb.parintii ne sustin in acest proiect si tot ei ne-au batut la cap sa mergem la bucuresti vazand ca la pitesti nu a fost nici o sansa.in schimb prietenii ziceau ca sunt tanara sa mai astept ca o sa tot fac copii si o sa ma satur,sa ma distrez acum ca mai tarziu o sa fie greu,dar la sotul meu nu se gandeau ca el are 32 si e timpul pt a avea si el copilul mult dorit si asteptat.asa ca dai bataie si lasa pe cei din jur sa vb ca nu-ti cresc ei copilul sau te ajuta cu ceva.
eu vreau ca visul tau sa devina realitate si sa ai copilasul mult dorit.te pup si...bafta

Mergi la inceput