Mamici de sept-oct 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

MamiLili, multumesc mult pentru sfaturile legate de carti. Nici eu nu sunt adepta cartilor americane gen self-aid, pentru ca mi se par prea departate de realitatea noastra. Si banuiesc ca si la cresterea copilului lucrurile stau cam la fel, din moment ce am gasit pe internet chestii de genul "sfaturi pentru mamicile care aleg sa nu-si vaccineze copiii" - Absurd! Si oricum, cred ca pana la urma cresterea copilului e un amalgam intre ce scrie in carti, sfaturi primite de la rude si prieteni (inclusiv de pe DC) si propriile pareri sau obiceiuri (vorba ceea: cate bordeie, atatea obiceie).

Eu de fapt incerc sa ma pregatesc pentru cele cateva saptamani in care o sa stau in concediu inainte de nastere, ca ma gandesc ca o sa ma plictisesc si macar sa am ceva util de citit. Ca-mi dau seama ca dupa ce vine bebe pe lume n-o sa mai am eu prea curand timp de citit carticele despre copii, ce sa mai vorbim de romane de amor!

Cat despre patut, si mie imi plac la nebunie alea mobile, din material textil, dar realizez ca din punct de vedere practic nu se compara cu cele din lemn (care, culmea, sunt si mai ieftine). Deocamdata m-am uitat numai in trecere prin magazine la asa ceva, peste vreo luna avem de gand si noi sa cumparam.

Va pup si sa aveti o zi buna!

Bedrosmart 21+ Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Nu reusesc sa tin pasul cu voi…asta e! In plus, am si o perioada cumplit de agitata. Duminca e ziua micutei mele de 3 ani…si ii serbam ziua sambata la gradi. Mancarea, bautura trebuie insa sa o aducem noi asa ca am de facut o gramada de treaba: torruri, placintele, friptura, chiftelute…. Sunt pe ultima suta de metri si cu orele – saptamana viitoare e ultima de scoala, studentii abia acum s-au trezit ca vor sa se remarce si vor sa facem chiar ore suplimentare… In plus, saptamana viitoare am sustinerea tezei de doctorat (la care pritocesc de cativa ani buni…) si, evident, alte emotii, alta distractie – fiindca, evident, si acolo va trebui omenit auditoriul. Nu zic ca altele au mai putine pe cap decat mine, doar vroiam sa ma justific un piculet pentru interventiile mele firave. Dar de citit…va citesc si ma mai relaxez.
Legat de CANDIDA cu care, cred (fiindca nu mi-am facut examen de secretie) ca ma lupt si eu – de altfel, si sarcina trecuta am avut cateva luni cu niste mancarimi si niste scurgeri foarte scarboase, acum e ceva mai bine – eu am luat LOMEXIN, e un ovul care se introduce intravaginal seara si actioneaza timp de 6 zile, timp in care nu ai voie sa faci spalaturi vaginale si nici sa ai relatii sexuale (in fine, daca ai vreun chef de asa ceva cu CANDIDA…pe mine cel putin ma doare si ma ustura destul de puternic orice astfel de contact, asa ca pana la vindecare…PAS). Eu nu am luat acum LOMEXINUL, fiindca cred (nu stiu sigur) ca mi-ar trebui reteta de la ginecolog (acum 3 ani, mi l-au dat gratuit fiind gravida, dar cred ca s-au mai schimbat lucrurile de atunci) si la doctor ajung abia pe 6 iunie. Totusi, daca se ingroasa gluma…o sa il sun si o sa il rog sa imi lase o reteta la asistenta. Dr. meu e foarte foarte ocupat si programarile se fac cu cateva luni inanite. Eu mi-am facut toate programarile pana la nastere inca din februarie. Altfel, e un dr ireprosabil. Cu el am nascut si prima oara, il cunosc de altfel de mai multi ani, si nu am nimic ce sa ii reprosez. Cu el nu mi-e frica sa nasc natural, simt ca nu mi se poate intampla nimic rau cata vreme el e acolo. De fapt, confortul psihic al gravidei (pacientei( cred ca e esential intr-o nastere (si in perioada de graviditate). Am o usoara strangere de mana cand ma gandesc ca nimeni nu imi poate garanta ca in momentul in care voi naste el va fi acolo! Poate sa fie plecat din tara sau din oras, poate sa aiba cine stie ce problema de sanatate sau vreo urgenta (de viata si de moarte). E, dar incerc sa nu ma gandesc la asta, fiindca e de-a dreptul inutil!
Revenind, eu zic ca LOMEXINUL e foarte bun impotriva candidei. Eu mai incercasem inainte cu PIMAFUCIN, dar dupa 2 saptamani mi-a revenit candida in toata splendoarea ei.
Hai, sanatate tuturor si nu va mai stresati….ca greul abia dupa nastere incepe si nu se termina niciodata…Responsabilitatea de a avea un copil (nu mai zic de 2, 3, 4…) e covarsitoare si daca iti iei rolul in serios…ai de lucru, nu gluma, pentru urmatorii 40-50 de ani.
Pupici,
Marina 22 si mamai de Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Scuze, vroiam sa scriu
Marina 22 sapt si MAMI (nu mamai...a nu se intelege mamaie!) de Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

marina,LA MULTI ANI domnisoarei tale si iti tin pumnii pentru sustinerea tezei.

spor la treaba si sa ne povesteste ce bunatati ai pregatit!
svetlana,
23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna dimineatza...chiar daca e amiaza.
Eu m-am trezit de dimineatza cu niste dureri de spate ...de mijloc groaznice...abia am reusit sa imi mai dezamortesc oasele.

Mibrobu exact acelasi patut l-am studiat si eu dimineatza cu sotul...dar din pacate noi suntem din Iasi deci tre sa merg sa caut. Oricum diseara vom da un telefon sa vedem daca se poate face comanda, ca imi place prea mult/ asta in cazul in care nu voi gasi ceva asemanator in Iasi.
Fetelor voua vi se pare prea devreme daca incep sa fac mici cumparaturi pentru bebe? Asi dori sa cumpar ceva...oricat de mic ar fi...dar parca am o retinere ceva, nu stiu cum sa ma fac inteleasa.
In rest sunt bine..am observat ca burtica a inceput sa creasca cu viteza luminii...la fel si sanii
cucuoancea sunt sigura ca petrecere fetitei tale va iesi foarte frumoasa La multi Ani de pe acum si sa creasca mare si desteapta.
Pupici si ne auzim mai dupa-amiaza

19+

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna burticutze!

Nu stiu daca voi va confruntati deja cu asa ceva, dar eu de cateva nopti ma lupt cu insomnia. imi vine sa ma catar pe pereti, dar de dormit nu dorm. Si cand sa adorm, imi dau seama ca trebuie sa ma duc la toaleta (de cand cu criza de colica renala care m-a tinut 3 zile in spital cu dureri cumplite m-am invatat minte si beau cel putin 2l apa/ zi)...

Acum ca m-am plans, revin la subiectul pe care l-am deschis: MAREA INTALNIRE!!!!!

fac o recapitulare: Florika, Anangel Lexi, Itzy Bitzy, Adriana, Katia, sunteti cele care ati confirmat participarea la intalnire (imi pare rau ca nu puteti ajunge cele din provincie, nu mai vb de cele din afara tarii). Am inteles si sugestia de a ne vedea in timpul saptamanii, ca in weekend am putea fi plecate, si ce care spune ca unele dintre noi sunt la birou in timpul saptamanii. Ce spuneti sa ne vedem undeva la inceputul saptamanii viitoare, pe la 18.30, la un suc intr-unul dintre parcurile mentionate? Adica Cismigiu, Tineretului sau Titan (am inteles ca Itzy Bitzy si Adriana stau in aceeasi zona cu mine).

Poate intre timp ni se mai alatura si alte fete din Bucuresti.

Miki, iti tin pumnii ca analizele sa fie ok si sa ne bucuram impreuna cu tine de nasterea unui copil sanatos!

Ale, daca ne mai citesti, ma gandesc la tine si sper sa reusesti sa-ti implinesti visul de a deveni mamica cat mai curand.

Va pup,

Roxana, +25sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

am uitat ceva: am intrat pe situl www.cesco.ro O minunatie de mobila pt camera bebeului! Mi s-a parut ceva foarte frumos, va sfatuiesc sa intrati si voi pe site sa vedeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susa spune:

Buna burtici
Roxana am vazut si eu patutul acela verde transformabil in magazin , numai patutul e 30 de milioane.....sunt super frumoase si probabil ca le poti folosi pe o lunga durata de timp dar totusi....cine i=si permite sunt superbe.
Ignatica am sa sun si ma inscriu si eu la curs si ne vedem acolo...
Lexi La Multi Ani! cu un pic de intarziere, si multa sanatate.
Pupici

Silvia22+
Lukas-Daniel
http://photos.yahoo.com/silviabilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Osna pentru sterilizarea sticlelor si tetinelor pe langa metoda clasica (fierberea)si aparatele de sterilizat mai exista si solutii pentru sterilizat!Tu alegi!Eu am fiert biberoanele si n-am avut probleme....

Cucuoancea spor la pregatiri si La multi ani Anei inca de pe acum!Sa fie sanatoasa si fericita!
Sa ne zici si nou ce minuni ai pregatit de ziua ei(poate iti cerem si retete)
...iar tie bafta la sustinerea tezei(in caz ca uit sa-ti zic la mom. potrivit!)

Mexxa ma alatur si eu tie cu durerile de spate....Si pe mine ma doare ingrozitor de tare spatele....si nici n-are cine sa-mi faca un pic de masaj ca sotul e in delegatie.....asa ca suport!
Eu zic ca e ok sa inepi sa faci cumparaturi pentru bb!Si noi vrem sa mergem cat de curand sa cumparam niste body-uri pentru micutz!

Roxana01 si eu pe langa cosmare ma lupt cu insomniile....si sunt atat de obosita...!Dar nu avem ce face(dc remediile gen lapte cald seara, bai relaxante nu au efect-ca la mine asa e), decat sa mergem inainte!
Superb mobilierul pe care l-am vazut pe link-ul dat de tine!

Pupici!

Ioana(22+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Buna burtici
Am venit de la eco morfologic(4D), unde totul este cat se poate de bine, iar David ne-a prezentat un show de toata frumusetea: isi sugea degetul de la mana, isi ducea picioarele la cap, ce sa mai, ne-am topit. Avem 23 saptamani si o zi si 575 de grame. vroiam sa va intreb, HC inseamna lungimea lui?
Acum ma duc sa pun pozele pe calculator si vi le trimit si voua.
Eu zic ca parcul Titan este ok pt intalnire, tinand cont ca sunt mai multe burtici prin zona Eu vin oriunde, ca vin cu masina. Si cred ca ne putem vedea si ma devreme de 18,30, si restul fetelor vin cand pot, in functie de cum scapa. Inceputul saptamanii viitoare este foarte bine pentru mine Mai asteptam confirmari.
Super site-ul ala cu mobila de copii, dar stiu si eu ca este scumpa, te duce la vreo 100 de milioane tot dormitorul, mie mi se pare exagerat...Eventual cred ca o sa apelam la cineva sa o faca la comanda, dupa modelul ala. Patut care se transforma in pat de tineret mai tarziu, am vazut si era cam 10 milioane( e din ala care se leagana singur).

Pupici pe burtici!

Floricika 23+ cu
Poze

Mergi la inceput