Copii nascuti in 2000 (05)

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Anul trecut Antonia (cind abia implinise 6 ani) s-a dus intr-o tabara de o saptamina cu scoala. Si noi am avut emotii mari si inima cit un purice: fetita nu maninca de felul ei mai nimic, este si mai timida si nu fusese nici o zii despartita de noi. In final, totul s-a petrecut f.bine si a venit incintata de experienta ei...iar profesoara ne-a spus ca s-a comportat admirabil...

In concluzie aveti incredere in copiii vostri, sint mai puternici decit credem noi, saracii parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

M-ati convins! O sa mearga in excursie!
Fetele, n-am inteles ce e cu inscrierea la scoala? Eu am inscris-o in februarie..... Voi de ce abia acum ati inscris copiii? Oare mai trebuie sa merg la scoala? Ca mie mi-a spus sa ma mai duc at cand primesc de la gradi celellate acte......

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Anuska sa ne spui cum a fost.

Alias multumesc de urari.

Noi ne-am inscris din octombrie, dar cica ar fi 38 in clasa si nu cedeaza nimeni. Oare cum or sa-i departajeze?
Si ce anume mai trebuie sa luam de la gradinita? Noi suntem la una particulara si nu ne-a spus nimeni nimic, decat de fisa de vaccinuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NIICOLLE spune:

Ma primiti si pe mine cu piticul meu.....?

Bogdan nascut pe 17 iunie 2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by damitea

Si Tea va merge in toamna la scoala. Avand in vedere ca in decembrie face 7 ani,consider ca ar fi pierdere de timp sa o mai tin un an in gradi. Din pacate am avut surprize la inscriere. Aceleasi secretare comuniste si acre care fac legea in scoli!
Ajung la scoala si mi se spune:
- Inscrierile se fac in martie
- ok, suntem in martie
-da, dar deja avem 170 de inscrisi si sunt 150 de locuri, deci va trebui sa gasim o metoda de departajare.
- atunci nu vad de ce nu puteti inscrie si copilul meu...si vedem ce se intampla dupa departajare
- PENTRU CA NU SE POATE!
Am ramas meduzata. Ma simteam penibila (mai aveam si un buchet de flori in mana)
Mi-am luat florile si am plecat.
Daca nu v-ati inscris copii inca, ar fi bine sa o faceti pentru ca s-ar putea vrand-nevrand, sa-i mai tineti un an acasa.

Ce e "departajarea" in cazul asta?-ciudata tare secretara asta.Adica pe unii copii ii trimit acasa din cauza "departajarii"?Si pe ce criterii face tanti aia "departajarea" asta ciudata?Bine macar ca ai luat florile cu tine,culmea era sa i le mai si oferi dupa discutia asta plina de amabilitate pe care a avut-o cu tine:-)...
Spune-mi si mie te rog,cum se face inscrierea la scoala in tara?De ce documente e nevoie la inscriere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

PASTE FERICIT TUTUROR !

Carolina, Felicia si Alessia
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damitea spune:

Hristos a inviat!
Lia,la inscrierea in scoala e nevoie de copie de pe certificatul de nastere al copilului, copii de pe buletinele parintilor, copie de pe fisa medicala si aviz epidemiologic sau o adeverinta de la medicul de familie cu "apt pentru scoala". Dupa caz, (sau dupa scoala) e nevoie si de dosare plic, 3-5 diskete, 20 de coli A4, 5 dosare de carton si alte rechizite care nici macar nu-ti trece prin cap ca le-ar folosi un copil in clasa intai.
Asta e!
In ceea ce priveste departajarea copiilor, nici nu vreau sa ma gandesc care ar fii criteriile dupa care se face, dar eu consider ca atata timp cat oricum intr-o scoala s-au inscris deja copii mai multi decat numarul de locuri - si se vehiculeaza ideea unor criterii de departajare - normal ar fi sa fie inscrisi toti cei care opteaza pentru scoala respectiva, urmand ca in urma testarii sa ramana cei care sunt mai buni. Consider ca ar fi si in avantajul scolii sa retina copiii cei mai buni.Din pacate, cred ca lucrurile stau inca altfel si sunt la fel de convinsa ca sunt copii care pot fi inscrisi si in septembrie la ce scoala vor (depinde cine ii inscrie). Regret ca inca lucrurile se intampla in acest fel, dar cine stie, poate pana peste cinci ani, cand va merge si cel mic la scoala, lucrurile se vor schimba.

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns.poate totusi departajarea se va face intr-o maniera corecta pana la urma?...
desi ideea departajarii ramane cumva ciudata daca ne gandim la faptul ca oricum pe cei de 7 ani nu-i mai poate "departaja" in nici un fel,ca n-or sa inceapa scoala la 8 ani...de ce n-or face mai multe clase daca sunt mai multi copii?mai creeaza o catedra-n scoala,scot inca un post de invatator la concurs...cine sa-i mai inteleaga pe astia?
va doresc din toata inima sa incepeti scoala-n septembrie anul acesta,asa cum va doriti.

Mergi la inceput

inchid capitolul asta ca a ajuns la 22 de pagini si va rog sa deschideti unul nou.

Mergi la inceput