Calciu in saptamana 31?
Buna mamici si burtici,am o intrebare la voi :
vi s-a dat sa luati calciu separat(inafara de materna de ex?}.Stiu ca calciu poate da contractii.Eu una am lipsa de calciu cat cuprinde asa ca ar trebui sa iau.Ati obeservat ceva modificari dupa calciu?
Multumesc ,Monica
31
Cristian
Raspunsuri
geliza spune:
si eu am usoara lipsa de calciu, dar medicul meu mi-a zis "calciu nu pot sa-ti dau, imi pare rau, trebuie sa-l iei din alimentatie"...eu zic mai bine sa eviti, mai ales ca iei si Materna
Eliza
26+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
A.C spune:
Si mie mi-a dat Calciu+3D ( sau D3, nu mai stiu) cand aveam 7 luni.Mi s-a spus sa iau doar 10 zile. Nu mi-am repetat analizele ca sa vad daca a aparut vreo diferenta. Pana la 7 luni nu am luat nimic, nici un supliment, nici Materna ,nimic. Tot la 7 luni mi s-a dat Maltofer , pe care il iau si acum si il voi lua pana nasc.( o jumatate de tableta pe zi).
Zuzi spune:
Si eu iau calciu cu vit D de vreo 3-4 saptamini 1-2 pastile pe zi in functie de aducerea aminte. Acum sunt in saptamina 38. Ce pot sa-ti spun este ca n-am avut contractii de nici un fel si nici acum nu am. Stiam si eu ca pot da contractii dar nu cred ca e regula. Eu mai iau si magneziu ca am facut niste circei la picioare de am crezut ca mor de durere.
Eu am luat pina prin saptamina 30 prenatale dar cum m-am ingrasat prea tare am renuntat la ele si am trecut pe astea.
arghirmonica spune:
Multam de raspunsuri fetele,
Zuzi,sa stii ca si io am pus ceva de la Materna asta...si tocmai mi-au zis ca bebe nu e asa mare...adica e un copil micut.In fine drept sa va zic mie mi-i cam groaza sa iau calciu asta ,de aia am zis sa va intreb ce si cum.
A si de Matrena iau ca is pe spate la calciu,magneziu fier etc.Io nu stiu iau Ferrum Hausman de ceva luni si de abea daca am sarit de limita inferioara a fierului..
In fine sunteti dragute ca imi rapundeti..
Zuzi,tu unde nasti?
Monica
romaniaau spune:
Buna dimineata burticute.
Va intreb si eu daca voi luati Materna zilnic sau trebuie sa faceti pauza din cind in cind.
26 sapt+1
amiss_zip spune:
Noi luam fara probleme Ca si Mg natural, care nu il gasesti in farmacie ci la Nutrilite si ne simtim excelent fara alte simptome, si se absoarbe foarte bine.
Multa sanatate va urez!!
Petra 33s+4z 
annaa spune:
Buna!
Si eu analizele foarte rele, calciu, fier, proteine cu mult sub limita minima
cu toate ca iau materna 20zile +10zile prenatale si tot asa din luna a 5-a.
Am primit de la Dr. de familie fiar, si recomandarea sa iau gluconalactatde ca+mg -injectabil 10zile si ulei de peste+D.
Medicul ginecolg a spus ca fierul e OK, dar cu calciu are o rezerva mai ales ca am avut ceva prbleme cu colul la inceputul sarcini si niste contractii mai puternice nu ar fi prea bine venite.
Eu nu am luat prea mult in greutate (de fapt o sapt am crescut si doua am scazut si tot asa), si cu toate ca nu am greturi, nu am deloc pofta de mancare si mai a si insomni de 6 luni incoace.
Am primt recomandarea sa mananc dimineata pana la pranz din doua in doua ore, incepand cu produse lactate cat mai mult si sa iau materna +uleiul de peste si dupa amiaza suc de fructe si fructe cat de multe + fierul.
Am inceput de doua zile dar tot ametesc si sunt foarte slabita ca mi-e cam frica sa ies singura pe strada.
Am luat si magneB6 dar nu au avut un efect deosebit.
Problema e ca bebelusa e bine dezvoltata (chiar mai mare cu cateva zile decat calcului) si eu sunt o slaba cu o burtica mare inainte. Norocul meu e ca sunt mica de inaltime si nu se prea vede, dar ma ingrijoreaza fatul ca bebelina acum vrea cel mai mult de la mine si mi-e teama ca lipsurile din organismul meu sa nu se rasfranga si asupra ei.
28+
Ana
Zuzi spune:
Monica,
eu nasc la Sp. Stanca. Tu?
Anna,
chiar daca tu stai prost cu vitaminizarea nu-ti fa griji ca ea isi ia tot ce-i trebuie de la tine. Tu o sa ai probleme cu dintii sau oasele in timp. Asa se zice.
arghirmonica spune:
Zuzi si io tot la Stanca.tocmai ieri am dat pe acolo ca am ceva miscari prin burta.Dr zice ca is bine da doamne iarta-ma nu stiu daca e normal sa ma framante asa...si sa mi se intaresca burta.
Monica
Zuzi spune:
Si la mine in burta este agitatie, dar doar ziua. De intarit n-am probleme si nici contractii n-am desi sint in sapt. 38. E adevarat ca am luat gunipral pina acum vreo 2 sapt.