Mi se arde blatul. Ar ajuta pergamentul sau...

.. sa schimb cratita?
Nu am o forma speciala pt. blat de tort si am folosit mai demult o cratita smaltuita (fara pergament pe fund, insa) care mi l-a ars.
Sa pun foita, sa schimb recipientul sau ce ma sfatuiti?
Mai am niste forme de ceramica dar parca nu creste bine in ele mai nimic, altele de Jena (sticla) si una de fonta (cred), mai usoara, smaltuita.
Sunt tentata sa o aleg pe ultima (am facut cake in ea inainte si a crescut f. frumos). Forma insa e dreptunghiulara.
Hai ca v-am ametit..
Pe scurt: pergament in cea veche, sticla, ceramica sau fonta?
Multumesc.
Raspunsuri

miria_cristina spune:
Eu cred ca poti folosi si foita.
Eu am folosit, cand aveam alt cuptor, 2 randuri de foita si imi mergea bine coacerea.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

michelle7 spune:
eu daca cuptorul meu ar arde fundul prajiturilor, as cumpara o placa de marmura ( piatra pt cuptor) si as pune-o pe grilaj si tava peste piatra. ( asta se foloseste la pizza facuta acasa ca sa fii sigur ca temperatura se distribuie uniform)

sununki spune:
mama mea are puse pe tabla cuptorului (adica jos de tot) niste caramizi tip samota, care nu lasa caldura sa arda baza prajiturilor. cica functioneaza....

bubu05 spune:
Eu fac blatul de tort intr-o cratita smaltuita sau in vas de iena, dar pun hartie de copt in ea si nu se arde, iese super.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

ML spune:
Ma grabeam, asa ca am facut tortul (blatul) dupa ce am primit raspunsul Cristinei. A iesit f. bine si nu s-a ars deloc.
Va multumesc frumos tuturor.
Am sa incerc si cu placa (am una dar nu am folosit-o pana acum). Mai este nevoie atunci de pergament?

miria_cristina spune:
Nu stiu ce sa zic de placa. S-ar putea sa radieze si mai multa caldura adica sa amplifice coacerea. Dar oricum, pastreaza foita de pergament chiar si asa.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by ML
Ma grabeam, asa ca am facut tortul (blatul) dupa ce am primit raspunsul Cristinei. A iesit f. bine si nu s-a ars deloc.
Va multumesc frumos tuturor.
Am sa incerc si cu placa (am una dar nu am folosit-o pana acum). Mai este nevoie atunci de pergament?
eu zic ca nu. placa e foarte buna. distribuie caldura egal si ies coptaturile super. pizza cel putin iese ca si "pe vatra" dar trebuie sa o pui direct pe placa incinsa ca sa absoarba excesul de lichid si sa iasa pizza crocanta la exterior si moale in interior

ML spune:
Multumesc fetelor. Am sa incerc data urmatoare si cu placa. Am fost multumita de pergament dar acum ca mi-ai spus, Michelle, o voi folosi si la pizza si paine.

greierash78 spune:
Cuptorul meu ardea fundul tuturor prajiturilor shi blaturilor pe care le preparam, pana cand am citit pe net sau intr-o revista....(nu mai shtiu sigur).....ca un remediu foarte bun pt asha ceva....e sarea grunjoasa pusa intr-o tava pe fundul cuptorului shi lasata acolo pe timpul coacerii.
Am cumparat sare mare...., am pus vreo 3 - 4 pumni de sare shi am pus tava pe fundul cuptorului....a functzionat de minune!Eu fac asta din momentul in care dau drumul la cuptor.
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78