Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(22)
Raspunsuri - Pagina 2
casandra spune:
Catalina, si eu te iubesc.
Mie mi-a placut foarte mult Mistagogia Sf. Maxim Marturisitorul, referitor la ce se intampla in Biserica.
O am in format electronic, o poti gasi si pe Net.
Daca vrei, ti-o trimit eu.
Sf Augustin:
"da-mi puterea sa fac ceea ce-mi poruncesti, si porunceste-mi ceea ce voiesti".
fdoina spune:
Catalina, eu am observat mai intai ca te simti tare stanjenita de noutatile pe care ni le comunici, mai intai pui emoticoanele alea razatoare si pe urma ne spui ca te opresti de teama sa nu stergi mesajul...asta-i al doilea lucru (primul e ala cu care nu-ti dau pace) pe care trebe sa-l depasesti cand te hotarasti sa te apropii de ortodoxie, faptul ca e foarte posibil ca multi sa te ia in zeflemea...da nu te mai lua si tu singura, nu esti deloc caraghioasa...eu marturisesc ca inca n-am reusit sa ignor parerea celor din jur, asta-i semn clar de mandrie, si cel mai mult ma enerveaza ca ceilalti ma considera prostanaca...nu nebuna, nu habotnica, ci prostanaca...asa ca de multe ori am aceeasi tendinta, sa ma iau singura in ras, ca sa subliniez ca de fapt nu-s proasta de loc, stiu cum pare din afara, da nu-i asahihihi si cred ca nu conving pe nimeni
daca as avea putina smerenie (adica ceva-ceva duh ortodox) m-as bucura sa ma ia lumea de proasta, ca Sfintii ortodocsi asa au fost pentru lume, fara exceptie, niste prosti...
Apoi in legatura cu mandria ortodocsilor de a fi ortodocsi, sa stii ca nu-i de ajuns sa ai botezul ca sa ai si traire ortodoxa, imi amintesc ca in liceu aveam in clasa cativa olimpici nationali, si din cauza asta clasa noastra avea niste privilegii, iar profa de fizica obisnuia sa ne aminteasca: "baaa, v-ati culcat pe urechea ca voi sunteti clasa de olimpici, da stiti ca nu's decat cativa olimpici aici, restu'steti loaze", asa si cu site-urile si cu ortodocsii (ca mine) care vorbesc in numele ortodoxiei...
Dar sa stii ca uneori acolo unde vedem ura, este de fapt vorba de multa dragoste, dar dragoste in sens profund, trainic...de pilda fi-miu stie siiigur ca eu il urasc cand il trimit la lectii daca-l vad cu calculatorul deschis, si i se pare evident ca nu-l iubesc deloc daca nu-i dau bani in fiecare zi la scoala...
Pe mine de exemplu nu ma poate nimeni convinge ca Pr Cleopa ii ura pe martorii lui iehova, dar se pare ca unii stiu sigur asta
bai, ia uite cat scrisei, sa ma iertati, eu am facut filologia
fdoina spune:
si mai fac si o completareca nu ma poci abtine
eu m-am indragostit de fetele astea ca par foarte fragile, caraghioase si prostanace ( pe care topic ai mai vazut atatea declaratii de dragoste ca aici?) si sunt impresionant de puternice in realitate ( mi-amintesc ca la inceputul Postului lucrurile o luasera razna pe aici, si n-a fost nevoie de moderatori, de zz, de avertismente samd, lucrurile s-au linistit frumos de tot, si asta nu datorita mie sau altora ca mine care s-au bagat in seama, ci datorita catorva-putine, care sunt din lotul "olimpicilor")
forte spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Pe mine de exemplu nu ma poate nimeni convinge ca Pr Cleopa ii ura pe martorii lui iehova, dar se pare ca unii stiu sigur asta
atunci sigur nu stia sa-si arate dragostea.
forte spune:
Dar nu cred ca-l tii numai in bobirnace. Il mai si imbratisezi din cind in cind.
Si daca tot putem interpreta orice din orice, eu as zice ca si ZZ-ul debordeaza de dragoste de aproape, numai ca oamenii se incurca in cuvinte. Cam ca parintele Cleopa, sau ca mine si conchita.
forte spune:
quote:
Apoi in legatura cu mandria ortodocsilor de a fi ortodocsi, sa stii ca nu-i de ajuns sa ai botezul ca sa ai si traire ortodoxa, imi amintesc ca in liceu aveam in clasa cativa olimpici nationali, si din cauza asta clasa noastra avea niste privilegii, iar profa de fizica obisnuia sa ne aminteasca: "baaa, v-ati culcat pe urechea ca voi sunteti clasa de olimpici, da stiti ca nu's decat cativa olimpici aici, restu'steti loaze", asa si cu site-urile si cu ortodocsii (ca mine) care vorbesc in numele ortodoxiei...
Nu inteleg de ce i se iarta parintelui Cleopa mojiciile in numele nu stiu carei dragoste.
Mi-a placut ce zicea un credincios: "Sa ai credinta fara calitatile umane inseamna sa-ti porti bijuteriile peste maieu."
cataghe spune:
Multumesc pt ganduri bune.
Am gasit aici ceea ce ma interesa pe mine, un fel de "talmacire" a liturghiei. Voi poate stiti lucrurile astea dar pun totusi linkul, poate e de folos cuiva:
http://saraca.1plan.net/biblioteca/sfintele_sfintilor.htm
Doina, nu, cred ca e o neintelegere la mijloc. Nu prea ma intereseaza ce zice lumea, si fetele care ma cunosc pe aici pot sa certifice chestia asta. Zambetele le-am pus ca asa scriu eu cu zambete si pt ca imi imaginam ca fetele vor fi uimite ca aprob niste lucruri pe care nu demult le criticam. Iar pasajul in care ziceam ca s-ar putea sa sterg mesajul... hm, nu stiu, poate pt ca au fost atatea discutii aprinse aici si eu incerc sa imi gasesc linistea si nu sa dau nastere la altele. Din cauza asta cateodata am senzatia ca as face mai bine sa tac din gura (sau din taste). Cred ca asta e sectiunea forumului in care mi s-a intamplat de cele mai multe ori sa scriu un mesaj cap-coada si dupa aia in loc sa dau "trimite", sa dau "reset" - si sunt foarte convinsa ca de cele mai multe ori am facut bine ca am facut asa, insa alteori, ca acuma, am si io dom'le ceva de zis si mi-era sa nu ma apuce vreun zel final si sa sterg tot.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
fdoina spune:
quote:
Originally posted by forte
Mi-a placut ce zicea un credincios: "Sa ai credinta fara calitatile umane inseamna sa-ti porti bijuteriile peste maieu."
Forte, in crestinism unii poarta bijuterii adevarate peste maieu, in hohotele de ras ale multimii dezaprobatoare, iar altii le poarta cu eleganta peste tinuta de gala, starnind aplauzele multimii, dar bijuteriile sunt false...
io as purta si peste maieu, daca as avea ce sa port
DARAEL spune:
quote:
Forte, in crestinism unii poarta bijuterii adevarate peste maieu, in hohotele de ras ale multimii dezaprobatoare, iar altii le poarta cu eleganta peste tinuta de gala, starnind aplauzele multimii, dar bijuteriile sunt false...
Si unii, rari din pacate, le poarta in Inima si nu-i vede decat Tatal.....
Si mai sunt si acei care vad bijuteriile din Inima semenilor lor ..... dar asta e alta discutie !
Pace tuturor !
Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic
„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein