Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(22)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by casandra

Eu n-am vazut pe nimeni care sa faca matanii cu nemiluita in fata icoanei, cand altii asteapta la rand.

Eh, la noi este...
quote:

Am vazut oameni facand matanii, cand erau singuri in fata icoanei.
Dar am vazut oameni nerabdatori, mai ales cu copii. E suficient sa se foiasca un pic copilul, ca imediat iti aruca careva o uitatura sa n-o poti uita.

Da, si eu am vazut o femeie cu un copilas de vreo 4 ani de curand, si la un moment dat copilul s-a plictisit si nu mai voia cu nici un chip sa stea, moment in care femeia noastra i-a carpit doua la fund in mijlocul bisericii. Rezultatul a fost cum nu se poate mai prost, pt ca, previzibil, copilul a inceput literalmente sa urle. Nici atunci insa nu i-a dat prin cap sa iasa totusi cu el de acolo, i-a pus mana pe gura pana cand ala s-a invinetit, dar de potolit tot nu s-a potolit. Copilul trebuia musai impartasit, asa ca a stat cu el acolo pana s-a format coada la impartasanie, apoi i-am pierdut din vedere.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

buna cata,
am vazut ca ai inceput sa scrii mai mult pe aici, desi nu am apucat sa citesc acest topic de la inceput, insa am vazut ca e "de bine";)

vad ca te necajesc - pe buna dreptate - tot felul de chestii care se intampla in biserica - si te necajesc (banuiesc) atat ele in sine, cat si din cauza faptului ca te distrag de la rugaciune

acum nu voi veni sa cant melodia cu toleranta:)) voi spune numai atat: incearca sa vezi in acesti oameni dorinta lor de a merge pe drumul lor, atat cat au inteles ei, atat cat se pot ei stradui, dorinta lor de a merge spre Hristos

stiu ca e greu acolo, daca erai in romania ti-as fi spus sa cauti pana gasesti o biserica care sa ti se potriveasca, cu oameni care sa fie ca tine - dar vei vedea, totul se leaga - esti acolo ca sa inveti ceva din experienta asta! nu degeaba te-a trimis Dumnezeu in acel loc - si cand spun asta nu vorbesc vorbe - pur si simplu te-a trimis acolo ca sa iti infrangi niste limite - poate (nu stiu) acelea de a invata sa-ti iubesti si aproapele, nu doar departele:) acela de a vedea fiecare om cu privirea cu care l-a vazut Hristos: plina de iubire, de intelegere pentru neputintele lui - si ale noastre

ma gandesc, oare cum parem noi in ochii celorlalti (si-mi vine sa rad tare:)))))

cata, pot sa-ti recomand sa cauti Patericul? vei vedea ce lupta se duce cu patimile in fiecare clipa si in fiecare clipa suntem la inceput in aceasta lupta (paradoxal:)
nu stiu de ce m-am gandit la aceasta carte in mod special... nu stiu de ce, poate e un gand bun, caut-o!
:)

"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
stiu ca e greu acolo, daca erai in romania ti-as fi spus sa cauti pana gasesti o biserica care sa ti se potriveasca, cu oameni care sa fie ca tine - dar vei vedea, totul se leaga - esti acolo ca sa inveti ceva din experienta asta! nu degeaba te-a trimis Dumnezeu in acel loc - si cand spun asta nu vorbesc vorbe - pur si simplu te-a trimis acolo ca sa iti infrangi niste limite - poate (nu stiu) acelea de a invata sa-ti iubesti si aproapele, nu doar departele:) acela de a vedea fiecare om cu privirea cu care l-a vazut Hristos: plina de iubire, de intelegere pentru neputintele lui - si ale noastre

Puiu draga, iti multumesc mult pt gandurile bune, dar eu sunt in Romania. M-am intors de aproape 3 luni. Aici am inceput sa merg la biserica ortodoxa, acolo n-a fost chip. Era si departe si sincer nici nu mi-a placut, asa ca m-am dus cu sarg aproape un an de zile la capela catolica din spital, unde a fost tare bine si am si legat o relatie speciala cu preotul, un mexican batran care mi-a placut mie tare ca era foarte bland si ingaduitor.
Aici merg la catedrala ortodoxa din oras si imi place tare mult acolo, nu simt nevoia sa caut alta biserica. Slujba e superba, preotii sunt tineri (ceea ce pt mine e important pt ca sansa e mai mica sa fie "patati") iar arhiepiscopul se pare ca a facut multe lucuri bune pt biserica si pt comunitate. De altfel, pare un om patruns de har si imi place tare mult cum vorbeste. Ceea ce am povestit sunt mici chestiuni in care ma simt dezamagita in primul rand de conationalii mei si de faptul ca cei 50 de ani de bezna ne-au adus in halul in care nu numai ca nu mai avem educatie religioasa, dar nu mai avem educatie de nici un fel. E firesc ca ceea ce vezi pe strada sa regasesti intr-o oarecare masura si in biserica, pt ca oamenii sunt, in mare parte, aceiasi. Sigur ca ala care isi parcheaza masina in mijlocul drumului sfidandu-i pe partenerii de trafic, se va inghesui si de va fi sa calce peste cadavre pana in primul rand in biserica si o va tuli inainte de predica. Asta e ceea ce ma deranjeaza pe mine. In plus, mi-ar place sa invete copilasii astia ai nostri la scoala, daca tot au orele alea de religie, sa invete mai mult despre cum trebuie sa se poarte in biserica. Ba chiar cred ca cu asta ar trebui inceput, nu cu imagini de genul celor din cartea de religie a lui fiu-meu unde iti arata cum daca te rogi la Dumnezeu El te ajuta si castigi concursul de sah (evident, fara nici cea mai mica aluzie la faptul ca pt concursul ala trebuie sa te si pregatesti daca vrei sa-l castigi). Nemultumirile mele nu sunt de fapt la adresa lui X, Y sau Z, ci la adresa acestei stari de fapt. Si cred ca din punctul asta de vedere suntem prea ingaduitori. Ai dreptate, e bine ca oamenii merg la biserica, insa cred ca ar trebui sa incercam ca macar copiilor nostri sa le imprimam o conduita diferita.
quote:

cata, pot sa-ti recomand sa cauti Patericul? vei vedea ce lupta se duce cu patimile in fiecare clipa si in fiecare clipa suntem la inceput in aceasta lupta (paradoxal:)
nu stiu de ce m-am gandit la aceasta carte in mod special... nu stiu de ce, poate e un gand bun, caut-o!
:)

Sfantul Siluan Athonitul

O are mama in biblioteca, multumesc de recomandare, momentan nu pot sa promit ca ma apuc de ea din lipsa de timp, dar o sa tin minte.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cataghe
Ceea ce am povestit sunt mici chestiuni in care ma simt dezamagita in primul rand de conationalii mei si de faptul ca cei 50 de ani de bezna ne-au adus in halul in care nu numai ca nu mai avem educatie religioasa, dar nu mai avem educatie de nici un fel. E firesc ca ceea ce vezi pe strada sa regasesti intr-o oarecare masura si in biserica, pt ca oamenii sunt, in mare parte, aceiasi. Sigur ca ala care isi parcheaza masina in mijlocul drumului sfidandu-i pe partenerii de trafic, se va inghesui si de va fi sa calce peste cadavre pana in primul rand in biserica si o va tuli inainte de predica. Asta e ceea ce ma deranjeaza pe mine. In plus, mi-ar place sa invete copilasii astia ai nostri la scoala, daca tot au orele alea de religie, sa invete mai mult despre cum trebuie sa se poarte in biserica. Ba chiar cred ca cu asta ar trebui inceput, nu cu imagini de genul celor din cartea de religie a lui fiu-meu unde iti arata cum daca te rogi la Dumnezeu El te ajuta si castigi concursul de sah (evident, fara nici cea mai mica aluzie la faptul ca pt concursul ala trebuie sa te si pregatesti daca vrei sa-l castigi). Nemultumirile mele nu sunt de fapt la adresa lui X, Y sau Z, ci la adresa acestei stari de fapt. Si cred ca din punctul asta de vedere suntem prea ingaduitori. Ai dreptate, e bine ca oamenii merg la biserica, insa cred ca ar trebui sa incercam ca macar copiilor nostri sa le imprimam o conduita diferita._

Cata,eu am ajuns deja sa ma obisnuiesc cu stilul conationalilor nostri,pe de o parte,pe de alta parte ma gandesc ca cel putin,asa cum sunt ei,macar vin la Biserica,in loc a stea acasa "sa se roage singuri".Dar ai dreptate,50 de ani de comunism au lasat in urma dezastru,nu numai la conduita,dar si la modul de a privi credinta,Biserica.Ma doare cand omul se limiteaza la niste traditii exterioare,cand crestinismul lui inseamna sa nu spele duminica sau altceva la fel de superficial si de gol,cand Hristos a murit si a inviat pentru el si pentru noi toti.De asta ma gandesc mereu ca avem o asa de mare responsabilitate pentru noi,dar mai ales pentru copiii nostri,sa traim ortodoxia in profunzime,sa fim crestini adevarati,sa nu fim superficiali si fatarnici...Sa cautam intai si intai Imparatia lui Dumnezeu,ca sa primim celelalte pe deasupra...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Felicitari tuturor Constantinilor si Elenelor!
Dumnezeu sa ne miluiasca pentru rugaciunile Sfintilor Imparati!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

rugati-va si pentru varul meu, Narcis Constantin.e in spital cu tensiune f f mare.nu se stie ce are, sunt varza.................

are 25 de ani.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

la multi ani Elena - daca ne mai citesti! si la multi ani Elena de Aditza!

si noi am sarbatorit azi, suntem franti...
sabina, ce mai face varul tau?

Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

cata, citesc mai tarziu:)
de ce v-ati intors?

mai tii minte topicul de cand m-am intors din canada?

Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

LA multi ani! pt Ile, pt Elena de Adita, pt Ilinca de irinac, pt Elena de elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

La multi ani Elenele si Constantinii!
pupam in special fetitele micute:)

are coarctatie de aorta, adica trebuie operat la Fundeni.
E congenital.

dar tratabil.insa e destul de speriat..desi moralu e bun, el e un tip optimist si tonic.

Doamne Ajuta!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput