reconditionare usi apartament
Buna ziua!
A incercat cineva sa reconditioneze usile apartamentului? Merita osteneala? Pentru ca nu am avut bani sa schimb usile cand am varuit apartamentul am ramas cu ele asa urate gandindu-ma ca le voi schimba la urmatoarea amenajare. Intre timp mi-a venit o alta idee. Vazand la o prietena usile reconditionate si care aratau destul de bine m-am gandit ca n-ar fi rau sa incerc. Sunand pe legatura ei, am primit urmatoarea oferta: manopera un milion si materialele separat, ceea ce inseamna ca o usa reconditionata ajunge undeva intre 1,5 mil si 2 mil.
Si mi se pare in continuare cam mult. Voi ce parere aveti?
A mai reconditionat cineva usi? Cat a costat? Poate imi recondati pe cineva( telefon)?
Va multumesc
Cristina
Raspunsuri
copilutzu spune:
Cumperi colant ( ce nuanta iti place )si il lipesti pe usi.Te costa muuult mai putin.
Chiar azi am intrebat ,pretul este 100.000 lei/m.Latimea de 90 de cm. Iti trebuie 4 m.
Deci.....cu putina indemanare....reusesti.
PERLUTZA MEA
FLORILE MELE
-----------------------------------------------
Nuuu ca zic dar, vreau sa spui......!!!
copilutz'
crisia76 spune:
Da, m-am gandit si la varianta asta. Dar usile au furnirul umflat. Crezi nu se va vedea chiar si cu autocolant pe ele?
Pana la urma o las balta. Cumpar altele cand voi avea banii. Pana atunci le ignor
Cristina
copilutzu spune:
Pai unde este furnirul umflat , il dai jos si faci o pasta din aracet si ipsoz.,nivelezi, lasi sa se usuce, si apoi pui colantul.
PERLUTZA MEA
FLORILE MELE
-----------------------------------------------
Nuuu ca zic dar, vreau sa spui......!!!
copilutz'
Flaflo spune:
De ce nu le faceti voi? Noi am raschetat vopseaua veche, am chituit (exista chit de lemn) unde era distrus furnirul, am lasat sa se usuce, am raschetat partile chituite si am vopsit! Au iesit super si nu ne-a costat decit materialele! Dovada!
Flavia si Bianca
Bia veselia
iepumare spune:
Si eu si sotia mea am reconditionat usile inainte sa ne mutam. Erau innegrite, umflate si urate. Daca vrei sa iasa fara cusur iti trebuie o echipa de baieti care se pricep. Altfel nu o sa iasa perfect. Pe noi ne-au costat acum 1 an si jumatate cam 1 milion autocolantul si materialele (chit de lemn, discuri pt masina de slefuit, etc). Am gasit o echipa de baieti pe net- SUPER-. Ne-au costat 2 mil (sase usi care aratau groaznic), insa a iesit perfect dupa 2-3 zile de munca. Din pacate nu mai am nr. lor de telefon.
Toata lumea ne lauda acum usile.
Daca nu te pricepi si usile sunt umflate rau, exista riscul sa iasa in valuri, autocolantul se dezlipeste in timp sau cine stie.
Succes.
iepumic spune:
Reconditionare prin lipire de autocolant pe 6 usi ( dintre care 1 usa cu geam la sufragerie):
1. Materiale
autocolant -2 role intregi = aprox. 1 milion
chit de lemn - 1 cutie = cateva zeci de mii
smirghel fin si grosier = cateva zeci de mii
carpe
clante si broaste noi = cat vrei tu sa cheltuiesti pe ceea ce iti place; noi am luat unele marca Urbis, romanesti, ieftine (mai scumpe totusi decat cele chinezesti dar mai bune calitativ)
2. Manopera = 3 baieti = aprox. 1.5 milioane.
Consta in urmatoarele proceduri:
- indepartarea furnirului stricat
-aplicarea chitului de lemn pentru repararea imprefectiunilor
-slefuirea fetelor usii pentru nivelare
-aplicarea autocolantului cu mare atentie sa nu ramana nici un pic de aer, imbinarile sa se faca in zone mai putin vizibile.
Durata operatiunii: cam o zi ( 8 ore).
Dezavantaje: se face ceva murdarie in casa....
Parerea mea: merita si banii, si efortul iar rezultatul este super.
Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.
crisia76 spune:
Super, exact asa ceva imi trebuie o echipa de baieti care se pricep pentru ca sotul meu e de principiul n-am mai facut nu ma bag si are dreptate pentru ca risti sa strici materialele.
I-am aratat si poza cu usa vopsita; arata foarte bine dar ce sa zic de fiecare data cand ne uitam mai atent la usile noastre o lasam balta sa facem noi ceva pentru ca nu avem incredere ca vom reusi sa facem ceva din ele. Sunt strambe, nu se inchid bine si stiu ca va trebui sa le schimbam dar vroiam o solutie de compromis pana una alta. Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Iepumare, unde i-ai gasit pe net? Nu-ti mai aduci aminte? Ai cautat pe google? ce cuvant cheie?
Cristina
iepumare spune:
Imi pare rau, acum am vazut ca ai scris. Nici o sansa sa-i mai gasesc. I-am gasit pe siteu-ri gen "anunturi pe net". Nici eu nici sotia mea nu mai avem nr. de telefon. Imi pare rau, ti l-as fi dat...
Christel spune:
A mai reconditionat cineva recent usi? Ma intereseaza metoda prin furnir nu cu autocolant.
Aveti idee cat ar costa o usa de reconditionat?