Iar despre vaccinuri
Am dat cautare prin forum dupa vaccinuri si as mai avea niste intrebari. Ma puteti lumina?
1. Act-Hib - ul si Hiberix-ul au aceleasi valente? Am inteles de la o prietena ca Act-hib ar fi polivalent, adica si impotriva unor viroze (antigripal?). Care credeti ca ar fi mai bun?
2. Ce parere aveti despre Varilix? Este un vaccin destul de scump. De ce?
si 3. Ati auzit de vreun vaccin contra scarlatinei? Eu am intrat in colaps la 1 an jumate pe fondul unei scarlatine toxice.
Sanatate si va pup.
Raspunsuri
coryna spune:
Nu prea se mai gaseste Act-Hib, dar e bun si Hiberix-ul, se gaseste la farmacia 2Na din spatele magazinului Unirea. Varilrix-ul este foarte scump, undeva in jurul 1.100.000 lei, nu asigura o imunitate perfecta, dar boala contractata se manifesta intr-o forma mai usoara, asa ca nici tu , nici bebe nu o sa fiti disperati. In ceea ce priveste scarlatina, nu am auzit de un vaccin, dar te inteleg, ca si eu am facut scarlatina pe la 6 ani, ca a trebuit sa merg la scoala de 7 ani. Nu am ramas cu sechele din cauza bolii, ci din cauza ca nu am respectat regimul de dupa si faceam schimb de mincare cu fratele meu ( a lui era sarata, a mea nu!). Intreaba medicul pediatru ce vaccinuri iti recomanda ca nu toti sunt de acord cu vaccinarea optionala, ca prea multa stimulare in a produce anticorpi la diverse boli, nu face intotdeauna bine, dar ...
Delia spune:
Act-Hib i-am facut eu lui Codrin la 5 luni si este un vaccin impotriva Hemofilus Influenzae, o bacterie ce poate provocate bronsite, sinuzite, pneumonii in forme usoare.
Despre celelate nici eu nu prea stiu.
Imi puteti spune si mie pentru ce sunt Varilix si Hiberix?
Multa sanatate!
Delia si Codrin
coryna spune:
Delia,
Hiberix este tot un vaccin impotriva Hemophilus Influenzae tip B, dar se numeste altfel pentru ca e produs de alta fabrica de medicamente. Varilrix-ul este un vaccin impotriva varicelei (varsat de vint).
Delia spune:
quote:
Originally posted by coryna
Delia,
Hiberix este tot un vaccin impotriva Hemophilus Influenzae tip B, dar se numeste altfel pentru ca e produs de alta fabrica de medicamente. Varilrix-ul este un vaccin impotriva varicelei (varsat de vint).
Multumesc mult!
Delia si Codrin