All about Constanta! (74)
Raspunsuri - Pagina 13
lulu77 spune:
FAZAN FRIPT
Ingrediente :un fazan, o felie de slanina proaspata, sare, un paharel de vin alb
Mod Preparare
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de intestine, s-a sters cu o carpa pe dinauntru si pe dinafara, se sareaza si se inveleste cu o patura foarte subtire de slanina proaspata. Se frige la frigare sau la cuptor. Se adauga catre sfarsit putin vin alb. Se stropeste mereu cu sosul din tava.
Fazan umplut cu ciuperci
Ingrediente necesare
1 fazan mare,
2 linguri de ulei,
1 chifla,
lapte pentru inia o pauzare,
1 lingurita de ceapa rasa,
100 g ciuperci,
1 ou,
150 g slanina afumata,
sare, piper macinat, sos de ciuperci.
Se prajeste ceapa intr-o lingurita de ulei, se adauga ciupercile si se calesc, apoi se amesteca cu chifla inmuiata in lapte si stoarsa, ou, sare si piper.
Fazanul se umple cu aceasta compozitie, se coase deschizatura; pieptul si pulpele se impaneaza cu slanina, se pun in uleiul ramas si se fierb inabusit, apoi se scot din zeama si se transeaza.
In zeama ramasa se prepara sosul de ciuperci, care se toarna peste carnea de fazan.
Friptura de fazan
Ingrediente: un fazan, sare si piper.
Mod de preparare: se curata fazanul, i se scot intestinele, se spala si se presara pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Pentru ca friptura de fazan sa iasa frageda, carnea se tine la bait timp de 2-3 zile. Baitul se face in felul urmator: intr-un vas incapator se pun doua pahare de vin alb de calitate sau un pahar cu otet, patru pahare cu apa, putina sare, cateva boabe de piper, 2-3 catei de usturoi si cateva cuisoare. Baitul se da un clocot pe foc, dupa care se pune pasarea in aceasta compozitie si se da la rece. Atunci cand carnea s-a maturat bine, se scoate pasarea din bait si se lasa sa se zvante. Dupa aceea se infasoara inaripatul in celofan, se asaza intr-o tava incapatoare si se pune la cuptor, unde se tine timp de patru ore sau chiar mai mult, atat cat este nevoie pentru a se frige bine fazanul. Atentie, in tava se toarna si apa, iar pe timpul frigerii se are grija sa nu scada apa, altfel se arde fazanul.
SPER CA AM FOST DE AJUTOR!
SPOR LA GATIT SI POFTA BUNA!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Madamsadamy spune:
Multumesc pentru ajutor, Alina, am primit cadou doua zburatoare si nu stiam sigur sale fac.
Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy
lulu77 spune:
Cu placere si spor la gatit!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
sinzi_ana spune:
La multi ani Alexandra!!! Fetita dragalasa foc!!!! Felicitari Oana pentru domnisoara si petrecere cu cati mai multi admiratori!!!!
Am pus si noi poze:nu mai stiu pe care le-ati vazut sau nu...la sf albumului sunt unele mai noi
http://community.webshots.com/photo/550178285/2592697350087737923cHWaHP
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
ege spune:
INCERC CEVA
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
CRIXIA spune:
yam-yam fazanul! M-am saturat citind!
Mav, pai as dori un om mai tanar, ca asa il am pe tatal meu, care este mana mea dreapta.
E nevoie de o persoana mai tanara, indiferent fata-baiat, ideea e ca trebuie sa prezinte produsele, sa fie pregatit sa raspunda la tot felul de intrebari nebanuite. Am ceva in vedere, dar e bine sa am de unde alege.
Lucrul cu omul va fi cea mai grea problema, sper sa fie bine!
Ne pregatim sa plecam la un majorat, cu Alexia inclusiv! Ce batrana ma simt, la un astfel de eveniment! Nu stiu de ce, ca nu am prea multi ani, totusi!
Madamsadamy spune:
Draga Crixia, in loc de ani, eu citeam bani si ma tot miram.
Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy
CRIXIA spune:
Somnorosii dorm, adica cei care au dansat cel mai mult! Normal, Alexia, sparge norma la distractie, iar acum la somn! Cu greu ne-am rupt de petrecere, ca dupa fii-mea s-ar fi culcat pe ringul de dans!
Ca sa ma explic, evenimentul a fost la restaurant, un salon dragut amenajat la Zorile.
VA pregatiti de Constantin si Elena???
Sa ne(va) traiasca sarbatoritii!!!
Un week-end frumos va doresc!
Fiquelle spune:
HA-HA, CE M-AM AMUZAT CITINDU-VA...ALEXIA RUPE RINGUL DE DANS, BRAVO EI...
Cum a iesit fazanul, Dana?
Alina, spor la invatat in continuare. Daca poti, da-mi si mie pe P.M. numarul de telefon al evaluatorului, as avea nevoie urgent de cineva care face asa ceva, pt apartamentul meu...
Vreme superba, eu am f. mult de lucru in continuare, acasa...imi participa un copil la Olimpiada internationala....fise, sinteze, planuri etc...stau toata ziua in casa si nu ies din hartii... Distractie placuta celor care ies la plimbare zilele astea...la mine week-end-ul inseamna zile de lucru suplimentar!
Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle