Aveti prieteni(e) japonezi?CUm va intelegeti cu ei
Raspunsuri - Pagina 2
exotic spune:
Iti multumesc mult mazzel si am sa urmez sfatul tau,cred ca ai dreptate,am sa va scriu daca reusesc sa-mi fac vreo prietena
exotic spune:
Iti multumesc si tie dandusch ca ma intelegi deci nu sunt singura care gandesc asa ,sper sa-mi fac prietene si am sa reusesc [:)Gambaruyoooo
Akuma spune:
quote:
Originally posted by Dandush
Fetelor, sunt de acord cu voi toate, dar o inteleg perfect si pe Exotic. Eu am 10 ani de cand sunt aici si , sa nu exagerez, in primii 3-4 ani am avut "bafta" sa dau numai peste prefacute , deci imi formasem in capusorul meu o imagine nu prea buna despre TOATE. Logic, nu este bine sa generalizezi, dar cand sari din lac in putz pentru o vreme....nu cred ca este usor sa iti schimbi parerea prea usor. Dupa ceva timp m-am integrat incet-incet in grupuri de straini casatoriti cu japoneze(si invers), si am inceput sa vad lucrurile altfel. Acum 90% din prietene si amici sunt japonezi si sunt foarte multumita.
Sunt totusi convinsa ca daca nu faceam si eu un efort sa "ma dau in rand cu lumea", stateam si acum singura si cu o imagine gresita in continuare.
Exotic, poate "amica" ta se astepta sa ii dai mai mult(totusi 200.ooo nu e un nimic),insa las-o, uit-o...poate e mai bine asa , dar nu-ti fie frica sa te apropii de oameni de acum incolo....sa stii ca sunt mult mai buni si de incredere decat probabil am crezut noi (toate) la inceput.
Fruntea sus si bafta multa.
D.K.
hahaaaa...tocmai, nu trebuia sa-i dea nimic, a fost o jignire pentru japoneza, de ce? ea stie ca ea este vinovata pentru ca a baut, e ca si cum, uite, fa, asta e pretul tau, atata ai valorat in seara aceea, era mai mult apreciate scuzele din inima si aplecatul pina la pamint de 10 ori.....dar cu adevarat si parere de rau...sa se simta , adinc...
........................
cit traiesti in viata, invata sa ierti, sa spui ca iubesti, ca vrei sa fii prieten, ca daca le spui dinaintea unui mormant, nu ma are nici un sens.
hitomi spune:
Intradevar ,Akuma are dreptate ,japonezei ii era rusine de ceea ce a facut si tu (Exotic) ,venind cu banii ,nu ai facut decat sa o faci sa se simta si mai prost .Oricum tu ai fost bine intentionata ,si ei i-au prins bine banii .Cum s-a simtit ea ,dupa asta nu mai e problema ta .
Japonezii ,prin natura lor ,nu se arunca cu capul inainte cand e vorba sa-si faca prieteni ,in schimb poti conta pe ajutorul lor ,si stiu sa asculte .
Succes!
mazzel spune:
mai fetelor nu incepeti sa dati cu presupusul de ce o fii reactionat japonica asa, cine stie ce o fii fost acolo in capul ei.
ui si eu sunt mai salbaticutza, daca ma agreseaza careva cu prietenia asa ....cam bat in retragere.
exotic lasa ca toate la timpul lor, ai rabdare sa cunosti si alti oameni, nu se termina si sf japonia cu fata aceea.
uneori iti spun eu din experienta mai bine amici straini decat romani prin tzari straine, DIN PACATE.
si nu te mai gandi de ce o fii reactionat asa japoneza, cine stie, las-o si pe aia in amarul ei, o fii avand si ea alte pe cap.
exotic spune:
Eu nu cred ca ii era rusine de ce a facut caci am auzit ca mereu bea si pleca cu masina ,asa ca deja se obisnuise pt.ea era ceva normal ,oricum daca se simtea jignita ca i-am oferit bani parerea mea ca nu-i primea ,dar sa stiti ca nu am insistat prea mult ,oricum va multumesc mult pentru parerile voastre si am invatat oricum cate ceva ,si asa este nu s-a terminat lumea la japoneza aia asa ca am sa merg inainte si o sa incerc sa-i inteleg mai mulot decat am incercatva multumesc oricum si daca aveti experiente cu japoneze pt a lega o prietenie scriet-mi si mie mai aflam una alta despre felul lor de a fi
Dandush spune:
[
[/quote]
hahaaaa...tocmai, nu trebuia sa-i dea nimic, a fost o jignire pentru japoneza, de ce? ea stie ca ea este vinovata pentru ca a baut, e ca si cum, uite, fa, asta e pretul tau, atata ai valorat in seara aceea, era mai mult apreciate scuzele din inima si aplecatul pina la pamint de 10 ori.....dar cu adevarat si parere de rau...sa se simta , adinc...
........................
cit traiesti in viata, invata sa ierti, sa spui ca iubesti, ca vrei sa fii prieten, ca daca le spui dinaintea unui mormant, nu ma are nici un sens.[/quote]
Hei hei! Eu nu am spus ca TREBUIA sa-i dea mai mult. De ce am presupus ca poate tipa se astepta sa primeasca mai mult???Din proprie experienta. Aveam o "prietena" japoneza mai demult si ne-a cerut(mie si sotului) sa-i imprumutam 100ooo yeni pentru cateva luni. Avea o datorie in alta parte si nu vroia sa stie sotul ei ...ma rog. Noi i-am spus ca 100.000 nu e tocmai o suma de dat cu imprumut( cuiva care era doar casnica), dar i-am oferit CADOU 20.ooo, . I-a luat, a spus multumesc, parea incantata, dar dupa cateva zile nici macar la telefon nu ne mai raspundea. Asa ca.....chiar si UNII japonezi, cu toata mandria si onestitatea lor au pasarele .
D.K.
exotic spune:
AAAAA scuze Dandusch ,nu am vazut virguleleacum am inteles,asa este ai dreptate ,au pasarele unii dar nu toti ,asa este.
nickolle spune:
Si eu as vrea sa am prietene japoneze, sa stiu cum sunt ele in comparatie cu noi. As avea una, nu stiu sigur daca sa o numesc prietena sau nu, dar e foarte de treaba fata, nu mi-a dat niciodata un sfat rau, m-a ajutat cand a putut si am chiar o parere foarte buna despre ea. Nu am intrat in contact cu prea multe dar nici nu am o parere proasta despre ele. Eu sunt de acord cu increderea pana la proba contrarie. Aaaa pe tipa am cunoscut-o intr-un magazin de unde imi fac eu cumparaturile in mod regulat(ea munceste la standul meu preferat de haine), Ea a intrat in vorba cu mine( de unde sunt, cum am ajuns in Japan si dinastea) la ceva timp dupa am descoperit ca era sotia unui amic de-al sotului meu si asa si ei s-au apropiat mai mult si am inceput sa iesim impreuna la masa la asobi. Si acum ca sunt in Ro imi trimite mesaje ma suna din cand in cand. E ok. As vrea totusi sa am mai multe pt ca in tara eram obisnuita sa am multe prietene si le duc lipsa tare mult.
akemi spune:
Buna fetelor,sunt noua si sper sa nu va deranjez.Despre prietene japoneze eu una cred ca daca ai o prietena jap este in binele tau,bineanteles ca asta depinde si ce fel de persoana este.Eu am mai multe si ma ajuta fff mult.