DURERI CUMPLITE DE SPATE!!!

DURERI CUMPLITE DE SPATE!!! | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Nu mai pot, sincer fratilor, ma chinuie niste dureri de spate de nu mai pot! Am ajuns dependenta de antiinflamatoare.
Am aceste dureri de la varsta de 12 ani, a5tunci doctorii imi ziceau ca e de la crestere, acum la 35 imi spun ca nu se vad modificari la coloana, ci doar o usoara scolioza si un inceput de hernie de disc, si ma imbuiba cu antiinflamatoare. Durerea de spate s-a acutizat mult dupa sarcina.
Spatele ma doare cumplit in zona lombara, in special dimineata dupa repaos, la trezire, de multe ori merg tinandu-ma de pereti pana la baie sau bucatarie.
Destul de des ma dor si muschii paraleli cu coloana vertebrala, am senzatia unei nevralgii (sau parca am dormit toata noaptea pe un pat de gheata!).
Din aceasta cauza nu pot merge foarte mult pe jos si am devenit uricioasa din cauza vaicarerilor
Va rog orice sfat e bine-venit!
Multumesc frumos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Giulia, durerea asta tebuie sa fie provocata de ceva, nu poti lua asa antiinflamatoare la nesfarsit, trebuie sa fie o cauza, nu stiu ce sa-ti spun, dar fa-ti si o radiografie sau niste analize mai amanuntite
Multa sanatate iti doresc!

23 sapt cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sununki spune:

sau chiar un rmn, sunt afectiuni care pot fi identificate doar cu investigatii de finete. costa mai mult, dar cred ca se merita. poti sa-ti faci rmn doar pentru zona lombara, cred ca este mai ieftin pentru un segment al coloanei. multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Giulia, pentru durerile de dimineata ar trebui sa verifici si pe ce pat dormi. Eu am o usoara scolioza si cifoza inca de la adolescenta. Cand merg prea mult incepe sa ma doara zona lombara. Daca stau intinsa pe spate pentru mine nu este o pozitie relaxanta pentru coloana, dimpotriva. Ca sa ma simt bine trebuie sa ridic genunchi. Asa ca prefer sa dorm pe burta cu un genunchi strans pentru ca zona lombara sa fie rotunjita.
In timp s-a mai complicat si cu o usoara sciatica.

Intr-un timp am dormit pe un pat cu o saltea mai dura, speciala pentru problemele de spate. Cat am dormit in patul respectiv ma trezeam cu niste dureri groaznice de spate daca adormeam pe spate sau ma intorceam in somn. Am ajuns la concluzia ca imi trebuie o saltea subtire, dar moale ca sa dorm rezonabil.

Ai mai putea incerca si cu taiji quan. Este o arta martiala chinezeasca care se practica foarte lent. Pe mine m-a ajutat mult si pentru coloana si pentru genunchi.

Am mai incercat masajul yumeiho care iti pune oasele si incheieturile la loc. Si eu eram varza dupa nastere, dar pot sa spun ca m-am simtit alt om dupa doar 2 sedinte.

Si bineinteles ar fi nevoie de un diagnostic mai precis si mai nou.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Eu n-am avut dureri de spate dar la 9 luni dupa ce am nascut am inceput sa am probleme... Eu nu ma pot ridica si zona coccisului este f sensibila. Am facut radiografii si masaje la kineterapeut si degeaba. Am urmat si un tratament de 15 zile cu Voltarene capsule si dupa o luna mi-a trecut... dar acum, la 3 luni de la tratament am reinceput sa am dureri cand trebuie sa ma ridic in picioare din pozitia asezat si de vreo saptamana ma doare spatele si cand ma trezesc dimineata.

De dormit, eu dorm pe o saltea moale, ca dorm pe o parte. Cea tare e pentru cei care dorm pe burta si intermediara pentru cei care dorm pe spate. Sfaturi practice de la Ikea.

Suzi, spune-mi: unde ai facut masajul yumeiho? ca vreau si eu...

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eu dorm pe saltea pneumatica (peste saltea relaxa) si mi se pare un vis...cand schimb patul imi amintesc de durerile pe care le pomenesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Fetelor, mii de multumiri pentru mesajele noastre.
Am fost la doctor de "oase" aici in Franta acum 5 luni, am facut radiografii si mi-a zis ca e doar o usoara scolioza si debut de hernie. Eu i-am sugerat si de un RMN , dar ori n-am stiut io sa-i spun bine in frantzuzeste, ori el s-a tinut cu coada pe sus ca nu a vrut sa-mi de-a trimitere, si de aci necazu'.
Mi-a dat o punga de antiinflamatoare si m-a chinuit ca pe drak, zicea ca-mi pune oasele la loc. Nu va spui ce dureri am avut, pentru ca manevrele folosite erau f f dureroase.
Apoi m-a trimis sa fac cateva sedinte de masaj si fizioterapie si gata...
Si eu sunt tot ca la inceput, adik ma doare spatele de innebunesc!
Ne mutam peste o luna in alt oras aici in Fr si o sa schimb doc de oase sa vedem ala ce o mai zice.
O sa trec si pe la Ikea sa vad ce saltea imi recomanda pentru durerile de spate!
Va pup si nu ma de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Adriana (Lorena_andreianu), masaj yumeiho am facut la Brasov, dar sunt sigura ca trebuie sa existe si in Franta. Sau sa te programez cand vii in tara ?

Giulia, In Franta stiu ca mai exista si shiatsu (un masaj japonez) care se ocupa cam tot cu pusul oaselor. Ati mai putea incerca eventual si un osteopat (dar nu e rambursat de securitatea sociala din cate stiu eu).
Si reiki-ul face bine la dureri. E un fel de bioenergie. Cumnata mea avea mari dureri de spate in urma unei cazaturi din adolescenta si o data tot asa, o durea rau de tot (mersese prea mult pe jos sa viziteze Parisul). Ea era destul de sceptica referitor la reiki, dar a zis ca nu o costa nimic sa incerce. Dupa sedinta a recunoscut cu stupoare ca nu o mai durea spatele. Nu stiu daca vindeca, dar in mod sigur ajuta.
Si acupunctura mai poate ajuta.

Eu am mai avut si am probleme mari de genunchi, iar tratamentele pe care mi le-au dat cu voltarene si antiinflamatoare nu m-au ajutat. Singurul lucru care ma ajuta cu adevarat e Apirevenul, un unguent romanesc cu venin de albine. Nu stiu daca merge si pe spate, dar eu zic ca merita incercat. Cum simt ca incep sa ma doara putin genunchi cum ma ung cu el si imi trece.

Sanatate tuturor!

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soothe spune:

quote:
Originally posted by giulia71

Fetelor, mii de multumiri pentru mesajele noastre.
Am fost la doctor de "oase" aici in Franta acum 5 luni, am facut radiografii si mi-a zis ca e doar o usoara scolioza si debut de hernie. Eu i-am sugerat si de un RMN , dar ori n-am stiut io sa-i spun bine in frantzuzeste, ori el s-a tinut cu coada pe sus ca nu a vrut sa-mi de-a trimitere, si de aci necazu'.
Mi-a dat o punga de antiinflamatoare si m-a chinuit ca pe drak, zicea ca-mi pune oasele la loc. Nu va spui ce dureri am avut, pentru ca manevrele folosite erau f f dureroase.
Apoi m-a trimis sa fac cateva sedinte de masaj si fizioterapie si gata...
Si eu sunt tot ca la inceput, adik ma doare spatele de innebunesc!
Ne mutam peste o luna in alt oras aici in Fr si o sa schimb doc de oase sa vedem ala ce o mai zice.
O sa trec si pe la Ikea sa vad ce saltea imi recomanda pentru durerile de spate!
Va pup si nu ma de bine!

scuzati ca ma bag si eu in vorba. de ce nu cauti un acupuncturist fie el chinez fie nu? stiu ca (si) in Franta acupunctura e la mare pret..

daca nu cel putin roaga-l pe sotul tau sa te maseze usor pe spate (sa ocoleasca zona sacrala si lombara inferioara..sau macar sa fie cu grija acolo)..

o manipulare foarte potrivita este apasarea cu degetul mare (mana semiinchisa in forma de pumn).. apasarea trebuie sa fie suficeiebt de ferma pe punctele dureroase si sa penduleze pumnul intr-o parte si in alta... cam un minunt la fiecare punct , apoi sa frece cu palma usor alternant cu apsaraiu usoare...

comprese calde (o sticla cu apa.. sau sare incalzita si pusa intr-o punga de panza..).. cele mai efiecente puncte sunt cele dureroase desigur mai sus de talie la diatanta de coloana = 1/2 din distanta coloana omoplat (1.5 cun.).. la nivelul fiecarui interval intre vertebre..

si daca vrei sa faci ceva in legtura cu salteaua, dormi pe tare (saltea tare) DAR cu o perna marisoara intre picioare; ai sa inveti sa dormi cu ea..

..cu antiinflamatoarele ai sa te nenorocesti

Mergi la inceput