Gradinita

Gradinita | Autor: lizeta

Link direct la acest mesaj

Am o problema dragi mamici.
Fetita mea, acum de 3 ani si 10 luni merge din septembrie 2005 la o gradinita de stat. Stiam ca este o gradinita ff buna, pe vremuri de protocol. Ana s-a adaptat f bine chiar din prima zi. Ea fiind alergica la lapte, am inceput sa avem probleme; In ziua in care era lapte intr-un final am reusit sa-i duc eu de acasa ceai, dar cand avea derivate de lapte (branza, crema de unt, smantana) copilul meu manca pana la urma paine goala, ca nu puteau sa ma lase sa-i aduc ceva de acasa, sau sa-i dea ei ceva (eu doar platesc mancare).
Cel mai grav m-i se pare ca ici copii nostrii sunt "atinsi" si de educatoare si de ingrijitoare peste manutze ba ca nu mananca, ba ca nu deseneaza corect, (nu vreau sa-mi imaginez ce patesc cand fac ceva mai grav), dar ceea ce eu consider cel mai grav este faptul ca sunt invatati si cred eu chiar obligati sa nu spuna acasa ce patesc la gradinita.
Copilul meu era un copil extraordinar de vesel si deschis, in timp ceva s-a schimbat, eu considerand ca aceste schimbari se datoreaza cresterii, dar "o vrabiuta" a venit si mi-a soptit ceva, dupa care, copilul a inceput greu, si incet sa-mi spuna ce se intampla la gradinita.
Nu cred ca vroiam sa constientizez ca se mai practica asa ceva in gradinite. Voi v-ati confruntat cu astfel de probleme? Cum ati reactionat? Ce ma sfatuiti? Vreau sa rezolv cat mai repede problema dar bineinteles fara sa aiba copilul de suferit.
Multumesc.

Lizi si Ana mica (10.07.2002)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela-p spune:

si mie mi se pare grav ca sunt " invatati" si " obligati" sa nu spuna acasa ce fac la gradi. poate o discutie cu directoarea sau educatoarele ar mai clarifica situatia... si daca nu, vorbit cu alti parinti ( destul de posibil sa-si fi pus aceleasi intrebari ) si apoi mers la inspectorat.
dar asta este deja o masura radicala si va creea probleme, sper sa nu se ajunga aici.
despre partea cu lactatele, sunt mai mult la micul dejun, eventual poate sa manance acasa inainte de gradi si sa nu-i puna smantana daca e pentru pranz.
fetita mea a fost la cresa de stat si la o gradi de stat, dar nu am auzit sa fie loviti copii. daca greseau erau alte metode de pedeapsa ,si cea cu lovitul stiu ca e interzisa. acum este la o gradi particulara pentru ca ne-am mutat in alta zona si una de stat buna si care sa aiba locuri nu am gasit.
pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de lizeta

Stiam ca este o gradinita ff buna, pe vremuri de protocol.

Ce inseamna gradinita de protocol ???
Din experienta proprie pot sa spun ca aglomeratia de VIP-uri ce frecventeaza o anumita institutie nu implica si calitatea serviciilor acelei institutii. Pentru simplul motiv ca asemenea institutii erau vanate la angajare cu arme de calibru greu (shpagi si plocoane substantiale + relatii babane). Si uite asa se angajau in asemenea locatii (fie ele spitale, policlinici, gradinite, scoli, hoteluri, etc) o sumedenie de ratati acoperiti cu diplome, burse, unchi, matusi, tupeu, in detrimentul celor care ar fi meritat dar n-au reusit sa afle data secreta a concursului sau n-au putut sa-si securizeze locul obtinut la concurs inaintea "contestatiilor".
Cum spunea mihaela strangeti-va mai multi parinti si puneti piciorul in prag. S-au dus vremurile "protocolului" cand muritorii de rand nu aveau drept la replica, acum sunt mai multe sanse de a schimba lucrurile in bine. In nici un caz nu actiona de una singura caci o sa-ti atragi doar antipatia personalului (sau mai rau o sa se abata asupra copilului). Succes!
Capcaunul cel bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Nu vreau sa instig la violenta dar eu as face un scandal monstru daca as afla ca mi-a fost lovit copilul chiar si numai o singura data. Cum adica sa nu se ajunga la inspectorat? Ba eu fix acolo m-as duce imediat si nu numai, si la minister si la DPC. Chiar daca nu as mai gasi nici un parinte dispus sa ma insoteasca. Chiar daca nu as avea probe, as face reclamatie. Si nu sunt genul sa stau pe la usi cu reclamatia in mana, nu am facut niciodata asta, dar in aceasta situatie n-as ierta pe nimeni. Mi-am promis dinainte de a se naste copilul meu ca nu voi tolera ca cineva vreodata s-o loveasca sau s-o atinga, asa ca cine va face asta va avea de-a face cu mine in cel mai urat mod. Cred ca e de datoria ta sa le spui foarte foarte ferm ca nu accepti in ruptul capului asa ceva, si educatoarelor si ingrijitoarelor si directoarei, fa o sedinta cu ele si spune-le foarte clar cum sta treaba cu copilul tau ! Nu are nimeni dreptul sa-l loveasca !
Cat despre mancare, poate ca ar trebui sa pape acasa micul dejun, iar ei sa-ti faca o reducere din taxa pentru mancare. Cred ca ar trebui sa aiba totusi ceva la indemana sa-i poata oferi. Sau poate ii duci tu ceva, ca sa manance si ea cu ceilalti copii la masa, presupun ca s-ar simti mai bine asa.
Dar la faza cu lovitul... nu te lasa, sfatul meu ! Lasa urme ! Si copilului si tie care, daca vei accepta tacit sa i se intample asta, vei deveni fara sa vrei complicele lor la trauma.
Numai bine si sper sa rezolvi situatia urgent !

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

Era de protocol pana in 1989; (inspectii, copii pt vizitele tovarasului,... si alte chestii din astea). Am ales-o ca este aproape de casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

Ana mananca in fiecare dimineata acasa, dar este copil, totusi.
Nu stiu cum sa o fac acum sa spuna ce se intampla acolo, pt ca ea era ff deschisa si in timp a devenit deosebit de hai sa spun tacuta si un pic cam mult ascunsa cu noi.
Ce m-i se pare mai grav este ca sunt bunici si parinti care stiu de "tratamentele" aplicate si nu spun nimic. Eu am aflat ieri de la 2 bunici, si apoi de la ea. Nu va inchipui-ti cate scenarii am facut, ca sa o fac sa vorbeasca, si sunt convinsa ca nu stiu inca tot. De abia astept sa vina saptamana viitoare, sa dau cu ochii de ingrijitoarea in cauza si cu educatoarea cu care este in tura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu-mi bat eu copilul,de ce sa-l loveasca altcineva?Si cum sa nu povesteasca ce a facut la gradinita?Si in 9 luni de gradinita nu s-a schimbat:a fost un copil vesel si sociabil ,asa este si acum,poate mai disciplinata un pic.
Niciodata nu am agreat genul protocol de stat.Mai cinstit,platesti la o gradinita particulara.In general,parintii care isi dau copiii la o gradi de protocol au banii necesari si pentru o gradi privata.
Oricum ,eu n-as accepta un asemenea tratament pentru copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Lizeta, daca fetita a devenit tacuta si si-a pierdut veselia mai bine schimba gradinita. Stiu ca nu e usor, dar e mai bine pentru copilul tau. Eu imi aduc si acum aminte o palma incasata de la o "educatoare" la gradinita. Pe ea nu o va ajuta faptul ca te duci sau nu la inspectorat, tot cu aceleasi persoane va fi care in plus o sa ii poarte si pica.
Nu zic ca nu trebuie reclamate persoanele care fac acest lucru, dimpotriva, dar nu iti fa iluzii ca iti vor trata copilul mai bine daca te plangi de ele.

Sa iti spun cum a patit mama cu fratele meu. Initial l-a dus la o gradinita unde s-a adaptat imediat, ii placea tare mult de educatoare... Apoi ne-am mutat si l-a mutat si pe el la o gardinita mai aproape de casa.
Cam dupa o luna si-a dat seama ca devenise foarte-foarte tacut, nu povestea nimic de la gradinita si parea speriat si stresat. Si gradinita asta ne fusese recomandata de mai multe persoane! Se pare ca educatoarele de acolo faceau instructie cu copiii.
Pana la urma l-a dus din nou la prima gradinita. Numai ca increderea si placerea initiala s-au dus pe apa sambetei. Chiar daca ii placea la aceasta gradinita, inocenta si-o pierduse in urma experientei traumatizante de la a doua gradinita.

Fa cum crezi mai bine, dar lucrurile astea lasa urme pe viata. Viziunea pe care si-o face acum despre societate ii va determina reactiile si mai tarziu.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Este inadmisibil. Cel mai bine ar fi sa iei cat mai repede fetita de acolo si sa le spui educatoarelor si motivul. Sa fie bucuroase doamnele ca nu le faci reclamatie - eu le-as face! Dar as schimba oricum gradinita. Gandeste-te: trimiti fetita acolo sa-si petreaca timpul intr-un mod placut, tu cum te-ai simti sa-ti seful peste mana daca nu ti-ai face treaba bine?
Nu sunt de acord cu bataia. Este abuzul celui mare asupra celui mai mic. Si daca nici voi, ca parinti, nu va permiteti sa loviti copilul, cu atat mai mult n-ar trebui s-o faca educatoarele care mai sunt si platite sa aiba grija de copii!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput