Ingineri, fosti, viitori...:) (4)
Raspunsuri - Pagina 5
Otiliav spune:
Kuki, mie poti sa-mi dai virtual, cu fetele insa nu stiu ce sa zic!
Aici este frig si ploua iar eu am avut zi libera pentru ca este ziua nationala. Am fost in oras sa vad parada si am ramas uimita de costumele lor populare si de numarul impresionant de steaguri pe case sau stegulete mai mici prin ghivecele cu flori.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
iepumic spune:
Otilia,multumesc! N-am semnat inca contractul, pe 1 iunie probabil il voi semna. Pana atunci alerg dupa actele pe care mi le-au cerut (o lista intreaga!)Colegii de servici sunt foarte tristi ca plec...
Kuki,o sa ma adaptez, sigur....cum am facut-o si pana acum....dar de 2 ani ma tot adaptez....mi s-a cam luat, pe romaneste. FELICITARI TIE, in schimb. Se pare ca amandoua tb. sa dam de baut..
Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.
linusa spune:
iepumic, culoarea asta de font e mult mai bine! Rosu, e frumos si sta bine la toata lumea o bluza rosie, dar nu merge la text normal.
Otiliav, cu sarea ai dreptate. La noi la firma nu este nici o solnita, asa ca s-a rezolvat problema. Inca ceva, cum iti place Norvegia? Pe mine m-au cam socat preturile. Trebuie sa se castige bine, daca viata-i asa scumpa
KUKI, da, tot imi pun bigudiuri. Char daca intarzii o zi, tot mi le pun, ca acum nu-mi mai place mie cum arat fara Tu te-ai scos ca ai onduleu natural!
iepumic spune:
Mai, mai ce inginere ocupate!!! Eu de doua zile alerg dupa hartogaraie, zici ca i-am furat job-ul sotului meu ( e jurist )!
Domne', ce ti-e si cu barfa asta la servici...ieri i-am spus sefului ca plec, azi a aflat tot Departamentul si ma vanau toti cu intrebari de genul "unde pleci, ce salariu, da' de ce pleci?"....etc...De ce nu si-or vedea unii de treaba lor?
Iepumic
iepumic spune:
Mai, mai ce inginere ocupate!!! Eu de doua zile alerg dupa hartogaraie, zici ca i-am furat job-ul sotului meu ( e jurist )!
Domne', ce ti-e si cu barfa asta la servici...ieri i-am spus sefului ca plec, azi a aflat tot Departamentul si ma vanau toti cu intrebari de genul "unde pleci, ce salariu, da' de ce pleci?"....etc...De ce nu si-or vedea unii de treaba lor?
Iepumic
Otiliav spune:
Hai ma Ioana nu te vaita de hartogaraie. Mie mi-a luat o luna sa legalizez si apostilez diploma si foaia matricola, certificat de casatorie. Si ironia sortii am venit aici cu diploma fara stampila de la ministerul invatamantului si fara apostila, am stat ca pe jar dar a fost ok la politie, cei de la minister au avut dreptate ca pentru Norvegia nu este necesar. In schimb cand m-am angajat in 2000, m-am dus ca o floricica doar la semnat contract, altceva nu am facut.
Linusa, la ce preturi te referi? Cred ca nu conteza cat castigi ci cu cat ramai la sfarsit de luna, in conditiile in care traiesti decent. Dar "decent" pentru fiecare inseamna o suma diferita, asa ca este greu de spus. Benzina, electricitatea sunt la fel ca in Romania. Ratb-ul in schimb este 70 de euro abonamentul, un pachet de tigari este 8 euro, chiria (650). La polul opus, scutecele Libero sunt mai ieftine cam cu 15%, bananele, cerealele au acelasi pret. Mancarea importata are aproape acelasi pret, doar ce se produce aici este mai scump. Hainele de fitze costa enorm, dar exista magazine cu preturi normale, iar la reduceri gasesti foarte multe lucruri dragutze si ieftine, mai ales ca sunt multe magazine, multe produse dar un numar mic de locuitori.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
monagan spune:
salutare inginerelor.
am fost super ocupata, m-am miscat ca si un titirez toata saptamana. Acu ca sint singura la birou tre sa ma misc rapid. Asta ma oboseste. Sper ca spirulina sa imi ajute, ca fizic nu simt asa tare oboseala, doar psihic.Maine am de facut o oferta "tare" ca in 20 e licitatia. Asa e la noi, de azi pe maine.
Kuki, sef laborator??? felicitari. Astept cheful!!!!
iepumic, am vazut pozele. Sinteti tare draguti amandoi...si tare tineri.
Ce fac gravidutele noastre???
Al meu sot are un nou job -e pe placul lui. Adika.....masini, ca daca e ing. mecanic astea ii plac. E incantat, dar are o problema. Tre sa stie sa lucreze la calculator. Ha, ha la capitolul asta nu sta stralucit!!! Daca ma plateste bine, poate am sa-i dau cateva lectii.
la toate inginerele si succese.
iepumic spune:
Otilia,aproape m-ai convins sa ma mut in Norvegia. Noroc ca e prea frig pentru mine acolo.
Mona,succes maine cu oferta aia! Felicitari sotului tau pentru noul job.
Iepumic
KUKI spune:
Ufff...sefie mi-a trebuit ! E o intreaga babilonie cu acreditarea laboratorului.
O suta de mii de acte, de proceduri, instructiuni de lucru, calcule si alergatura. Numai la noi or fi toate atat de complicate?
In fine...maine totusi sunt libera, dar mi-am luat de lucru acasa.
Asa ca fac cinste cu cafeaua de dimineata.
Pup mamicile, burticile si piticii aferenti.
linusa spune:
Otiliav, merci de info. Noi am fost mult in nord, in Tromso, ca ne-am dus sa vedem aurora boreala. Ca turisti, de obicei mancam in restaurante (nivel mediu), ca sa vedem cum e mancarea locala. Se poate ca cu cat mergi mai in nord, cu atat sa fie viata/mancarea mai scumpa?
monagan, eu zic ca numai sa prinda sotul tau gustul lucrului la calculator, ca nu il mai dezlipesti de el
KUKI, cum stai cu gradinaritul? Cate ghivece ai?