Ingineri, fosti, viitori...:) (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

quote:
Originally posted by Otiliav

Neata la inginere!

Iepumic, sa-ti prezint niste strategii de reducere a cheltuielilor ? .

Vreau si eu !!!!! Pe bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linusa spune:

Va salut scurt ca nu-i timp. Noi am fost in mini-vacanta, ca luni a fost liber. A fost f fain. Dupa ce imi spal mormanul de rufe va fi si mai fain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Otilia, astept strategiile. Dar sincer sunt sceptica: ai idee cat de scumpa a devenit Romania? O prietena de-a mea care locuieste la Ibiza a venit pt. 2 luni in Romania si s-a luat cu mainile de cap de cat a cheltuit: intretinerea, lumina si celelalte utilitati sunt cel putin la fel de scumpe ca in Spania, mancarea si hainele de calitate medie costa cam la fel....saraca se mira ca ne descurcam cu veniturile pe care le avem. Jumatate din venitul familiei noastre o reprezinta intretinere+lumina+cablu tv&internet+rate la mobila (ca altfel n-am avut cum sa o cumparam), benzina, mancare si tigari. Daca reusim sa iesim in oras de 2 ori pe luna, ni se da bugetul rau de tot peste cap. Acum ca a venit caldura mergem in fiecare weekend la tara si ne costa benzina....oricate economii am incercat sa facem, n-am reusit sa reducem cheltuielile substantial....iar cheltuieli neprevazute apar aproape in fiecare luna.

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Neatza.

Slabuta activitatea in zona. Pe unde umblati ?
Otilia stim, lucreaza la planul ala de reducere a cheltuielilor, dar restul inginerelor???

Va pup, sa aveti o zi usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Da asa este, in Romania preturile la energie electrica, gaze, benzina, sunt la fel ca afara , salariile insa nu se compara. Aici este mult mai scump un abonament de bus, hainele elegante, tigarile, cresa, etc. Stiu foarte bine preturile din Romania, doar sotul inca sta in Bucuresti iar Ana de abia a venit aici.
Cand ne-am mutat in apartament prima luna am strans din dinti si ne-am pus apometre, am inceput sa platim mai putin de jumatate decat in primele 4 luni.
Deci, cum ne descurcam noi cu 100 $:
a) intretinere+apa+lumina+cablu tv&internet: intretinerea - la capitolul acesta nu prea avem ce face, cat se afiseaza asta este; apa - apometre, eu preferam sa fac dus si nu aveam de ales fiind insarcinata, plus ca noi lucram cate 12 ore deci stateam putin pe acasa; la curent se poate face economie doar daca avem aparate electrice clasa A sau generatie noua, eu la faza cu stinsul becurilor prin casa nu cred ca se poate face economie asa; cablu tv&internet nu ne permiteam si asa cum am spus eram atat de solicitati la servici ca acasa veneam si dormeam.
b) mancare+detergenti, diverse pentru casa: noi stam in triunghiul COra-Carrefour-XXL, evident ca urmaream ofertele si cumparam de unde era mai ieftin.
c) benzina + cheltuieli cu masina: noroc mare pe noi, sotul avea masina de servici iar la parintii mei mergeam 1 data pe luna ca atat de permiteam, eu abonament RATB pe toate liniile.
d) infrumusetare: sotul are masina de tuns si se tunde singurel, eu parul lung deci destul de rar si mai mult varfurile, ma epilez acasa cu aparatul, la fel pensat si manechiura/pedichiura acasa.
e) doctori: sotul destul de putin, eu foarte mult fiind insarcinata si primele luni mi-am platit toate medicamentele de sustinere a sarcinii si vitaminele (Supradyn) + 2 ecografii morfologice.
f) cadouri, haine (destul de rar, nu faceam parada modei si aveam ceva hainutze pe stoc amandoi).
g) in concediu nu am mai fost de 4 ani, ultima data am fost in tabara la Neptun 1 saptamana cu sotul, de la facultate in functie de medie, gratis.
h) nunti am avut doar doua.

Am rezistat cam 1 an in ritmul asta pana am achitat toate datoriile de la cumparare apartament, dupa care am declarat relaxare fiscala , am cumparat televizor, am bagat cablu&internet acasa si ne-am schimbat garderoba .

Gata, ca m-a vazut seful cu mesajul asta kilometric. Sunt convinsa ca mai sunt multe aspecte.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

salutare inginerele!

otilia, am citit cu atentie planul. am trecut si inca mai trecem (din pacate s-a permanentizat)si noi prin perioade de austeritate, am reusit cite un pic cu economiile dar ce reuseam timp de 2-3 luni, se ducea draq in luna urmatoare ca se strica masina, calc sau tv sau mai stiu eu ce cheltuieli neprevazute care erau tot timpul mai mari decit economiile noastre. plus cum spuneai, dr, analize etc (aici am noroc ca lucrind in sanatate mai sunt prieteni in domeniu care ne ajuta sub diferite forme, serviciu contra serviciu, sau pur si simplu asa... mai sunt si din astea. dar asta este, sanatosi sa fim, cu restul o scoatem noi la capat cumva.
kuki, si io lucrez la acel plan dar tot degeaba. ca doar al nostru ministru a spus ca nu e d-zeu, asa ca nu poate rezolva nici pb salariilor, nici altele. in rest, inca pe la munca si pe acasa. pai, cu calculatorul faceti si voi un grafic, cine, cind si cit sta la calc (la noi asa e dar tot timpul intervine ceva de lucru urgent la calculatoristul casei si eu trebuie sa renunt. va fi interesant cind vor incepe si copiii cu pretentii).
linusa, cind termini mormanul de rufe de spalat, vino si mai povesteste-ne cum a fost in mini-vacanta.
va pupic pe toate, mai stau cita pe aici, poate veniti la taifas!
va puteti imagina ca azi am "reusit" sa uit sa-mi beau cafeaua?

28+ +Krisztina (28.07.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f

Mergi la inceput

Otilia, din pacate planul tau e pentru mine mod de viata de ceva vreme.
Chiar ma gandeam ca nu prea am ce sa reduc.
Ca sa rezolv problema transportului am schimbat masina cu una mai mica, mai noua si care consuma mai putin.
La curent, zau ca nu stiu de unde as putea sa mai reduc consumul, buna ideea cu dusul in loc de cada, mai ales acum, vara.
Haine pentru mine nici nu ma gandesc, mai am ceva pe stoc, mai greu e cu copilul care creste ca din apa si nu-i mai vine nimic de la un sezon la altul.
Cumparaturi fac de unde e mai ieftin, fireste. Ar mai ramane doar sa schimb marcile. Sa nu mai iau de exemplu sampon Pantene sau crema Nivea, ci sa trec la Farmec si Gerovital.

Chiar trebuie sa ma gandesc serios, ma asteapta un an greu, cu rate, bani la pregatire pt copil ca e clasa a VIII-a si vreau sa incep si eu un masterat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linusa spune:

Si eu umblu dupa reduceri si am un buget auster de la care nu ma abat. In schimb prioritate noastra nr 1 sunt calatoriile. Reduc de peste tot si pun la bugetul de vacante Daca vremea e frumoasa, dormim in cort (sa economisim la cazare). O alta varianta sunt excursiile cu bicicleta care ies ieftin. Aaa.. week-end-ul trecut am fost in Dresda. Foarte fain si nici nu-i asa de scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Fetelor, va scrisesem un mesaj asa de lung...si a venit seful si a trebuit sa il inchid inainte sa il trimit.Cred ca ma incumet sa il scriu din nou cand ajung acasa. [pup

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Noi am avut acel buget de austeritate de 100 $ din Octombrie 2003 pana in Octombrie 2004 si erau preturile putin mai mici. Ca sa nu mai spun cand mergeam la tara primeam carne, branza, lapte de ne era si jena. Iar cand am zis gata nu mai luam nimic de la tara deja o aveam pe Ana si evident ca era mai bine pentru ea sa pape oua, branza, carne din gospodaria parintilor mei. Deci pana cand am venit aici am primit pachet aproape saptamanal. Noua ni s-a stricat televizorul, avea 14 ani si fusese al socrilor, a durat cateva luni pana l-am reparat, asa ca am epuizat biblioteca ramasa mostenire de la socrii, citeam amandoi de zor seara . De schimbat marca produselor pe care le folosesc nu am facut-o, prefer sa folosesc un sampon, un detergent sau o crema de fata buna.

Ma ingrozesc cand vad ca si voi strangeti din dinti, credeam ca eu am avut noroc mai putin . Ce facem doamnele inginer?

Sa stiti ca si acum tot cam asa incerc sa procedez, mi-a intrat in sange cred si oricum obiectivul nostru este acum sa cumparam un apartament mai mare (avem de 2 camere semidecomandat), pentru ca ne-am inmultit si sper ca vom mai avea un bb.
Cand am fost la Nisa am vazut cirese, nu exagerez am rau de tot la ele, dar cand am vazut pretul, adica 30 de euro pe kilogram mi s-a taiat instant pofta si exemplele pot continua, eu nu am cumparat nimic de acolo.

Oricum asa cum este situatia, nu ma simt saraca, am o familie sanatoasa ceea ce-i cel mai important lucru pe lumea asta si avem si vise pe care sper sa le implinim in mare masura.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput