New York-ul vara

New York-ul vara | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Incercam sa organizam o excursie la New York si Montreal (sau viceversa) anul viitor prin vara. Habar n-am de unde sa incep cu intrebarile, avem la dispozitie cam 2, 3 saptamani maximum. As dori sa stiu cam cat ne-ar costa in total, ce hoteluri recomandati (decente, curate, in zona safe, un minimm de confort si nu exorbitant de scumpe, pe scurt de unde sa incep cautarile. Orice sfaturi sunt binevenite.
Astept cuminte.

Cu multumiri,

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yank spune:

unde se fac inscrierile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Scarmanuso daca nu vreti hotel in Manhatan ci in apropiere cu avantajul ca exista autobux din fata hotelului care va lasa in Lower Manhatan atunci iti spun unde am stat eu cind i-am dus pe ai mei. E un motel Super 8 ai tot ce iti trebuie inauntru, curat, dus,tv, coffee maker si fier de calcat in camera AC, doar sa pui capul jos. Cred ca am dat vreo $80/noapte. sa caut cartea lor de vizita. In general te poti duce la travelocity sau expedia sau hotels.com si cauti. Hotelurile in manhatan sint f. scumpe.Apoi o alta idee daca tot vreti sa stati 2 saptamini cauta sa inchiriezi un ap (de ce nu stati o luna?). Alta idee ar fi sa cautati pe cineva care sa vina sa stea la voi... faceti schimb au pair exista site-uri pt. astfel de lucururi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Yank, inscrierile se fac la subsemnata .
Adrienne, merci de info. Am sa pun aici toate intrebarile, oricat de cretine ar parea (ba chiar ar fi!), calatoria asta mi se pare intr-o alta lume, asa ca as vrea s-mi fac o idee cat de cat de cum merge treaba pe acolo. Mai mult nu putem sta din cauza lu' barbatu-meu, el are mai putina vacanta ca si mine. Ideea cu schimbul de locuinta ma atrage, dar numai daca as fi singura, pe barbatu-meu nu-l conving de asa ceva nici sa fac echilibristica pe sfoara .
Trebuie sa-mi fac griji din cauza transportului in comun intra- si inter-city? Ca nu ma prea vad cu masina inchiriata. Mi-a trecut pe langa ureche autocarele Green Turtle, care cica-s un fel de case pe roti si strabat America de la un cap la altul.
Ma astept ca mncarea sa fie ieftina, in rest n-m nici un puct de reper, adica cat de ieftina anume, cat ne-ar trebui pe zi, 3 mese/persoana?
Acuma sa nu va tavaliti pe jos de ras, dar de unde sa incep sightseeing-ul? Locurile consacrate le stiu si eu, dar daca aveti idei de alte locuri, off the beaten track, sunt interesata.
Merci frumos, astept cu mare interes.

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Carmen cred cel mai bine iti rasunde AnaMaria 9ocebine0 ca ea locuieste acolo. Eu am fost de nenumarate ori acolo am vizitat mai tot ce se poate. Intra ca sa iti faci o idee pe siteul www.iloveny.comin principiu in Manhattan nu iti trebuie masina (oricum parcarea te usuca) pt. ca ai autobuz, metrou etc... ca sa te deplasezi dintr-un loc in altul iei fie autobuzul eu stiu de Greyhound nu de cel mentionat de tine (puteti circula noaptea ca sa nu pierdeti timp pretios pe drum) fie avionul, fie trenul. Greyhoundul e cel mai ieftin dar sint si multi negri...Daca vii spre Toronto drumul spre Niagara trece pe la mine :-) te duc sa vezi Seven Springs, Ohaio Pile si Falling Water (casa lui Frank Lloyd Wright) http://www.paconserve.org/index-fw1.asp La mine in oras te duc sa vezi casa memoriala Frick (asta dupa ce vezi colectiile de arta Frick in Manhattan (dar vezi ca eu am stat 45 min la coada ca sa intru acolo. cumpara-ti biletele de intrare on-line. Ceva ce iti recomnad in NY pe linga Empire State Bldg si plimbare cu ferry pina la statuia libertatii este un tur al mAnhatanului cu vaporasul. pe limnga Moma si Lincoln center. oricum gasesti info despre ce sa vizitezi in siteul dat de mine. Despre preturi sper sa te informeze altii caci eu nu locuiesc acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Scarmanus, daca te uiti la Fetele din America (72) la pag. 6 si 7 s-a discutat despre obiective turistice in New York. De hoteluri nu stiu ce sa zic ca n-am stat niciodata, stiu numai ca hotelurile din Manhattan, in afara de cele ff scumpe, au in general camerele f mici si uneori cu probleme (umezeala mare, posibil oarece vizitatori din alte specii). La Montreal n-am fost, dar mai mergeau colegii mei in vacanta si stiu ca mergeau cu trenul (Amtrak). Daca mergeti cu trenul sau autobuzul, merita sa va opriti si in Boston vreo doua zile. Eu mergeam cu Greyhound-ul de la New York la Boston ca era mai ieftin decat trenul. Niste colegi de-ai mei gasisera un autobuz si mai ieftin pt. New York-Boston, se lua din Chinatown, nu mai stiu detalii, da' ma uitai acum pe google si am gasit asta http://www.staticleap.com/chinatownbus/
In New York, cum spunea si Adrienne, nu iti trebuie si nici nu vrei masina. Este unul din foarte putinele orase din SUA cu un sistem de transport public f. bine pus la punct. Metroul e sfant - rapid si te duce in orice colt al insulei. La nevoie mai iei si un taxi, sunt peste tot pe strada.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Scarmanus,

comentariile/sfaturile mele sunt ale unui turist neorganizat, dar indragostit lulea de NY.

- mancarea nu este scumpa, daca nu mananci in restaurante de fite; sunt o gramada de Deli-uri pe strada, unde mancarea este gustoasa si nu foarte scumpa (deli-ul meu preferat este pe Lextington av, incerc sa-mi aduc aminte la ce intersectie);
- neaparat, dar neaparat la NY trebuie sa mergi la un spectacol pe Broadway; iti recomand sa iti face rezervare la bilete pe Internet, caci altfel nu gasesti (www.broadway.com); toate spectacolele sunt minunate si o experienta fara egal; mie mi-au placut foarte mult The Fool Mounty, Hair Spray, Mama Mia, Aida....
- ador Central Park; o dupa-amiaza acolo ma relaxeaza si inveseleste pentru un an intreg;
- n-am sa mentionez atractiile turistice clasice (Statuia Libertatii, etc); sfatul meu este sa mergi cat poti pe jos, in "micile" cartiere ale New york-ului;
- nu iti trebuie masina; sunt rute de autobuze foarte bune, eu am mers si cu metroul si nu m-a atacat nimeni, iar taxiurile, daca ai o destinatie mai indepartata, nu sunt foarte scumpe.

Oauuu...... mi-e asa de dor sa merg acolo.

Vacanta frumoasa!

Gabi

Mergi la inceput

Fetelor, am receptiont mesajele voastre, am o urgenta cu un pui de vrabie momentan si nu pot sa dezvolt, dar revin cand pot ca am o mie si una de intrebari.

Pusiche,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Da mergi pe jos da parerea mea nu trece de strada 100 incolo.Asta vine aproape imediat dupa C.Park

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cherie spune:

De ce, Yank? ce ti s-a intamplat tie mai sus de strada 100?
De fapt, una din cele mai superbe catedrale - St. John the Divine, este la 112th st. si o recomand ca punct turistic. Deasemeni, Grand's Tomb este la 137th st. si este un monument superb, cu un mic parculet si o vedere superba la Hudson River. Totul inconjurat de townhouses de milioane (de dolari, nu doar figurativ).
The Cloisters, muzeul de istorie medievala a Metropolitan-ului, este mai sus de 190th st. si merita vazut fie si numai pentru cladire si gradina lui.
Si daca te refereai la Harlem... pana si ala e de vizitat fara nici o problema. De cand Bill si-a luat birouri in Harlem, zona s-a modernizat foarte mult.

Mergi la inceput

Multumesc tuturor de informatii. Dupa cum va spuneam avem la dispozitie 2 saptamani maximum, timp in care trebuie sa ajungem si in Canada, la Montreal, unde avem prieteni. Ca sa aveti o idee despre cum vad eu calatoria asta, ma gandesc ca nu voi mai putea ajunge si a doua oara in SUA, totul depinde de bani, asa ca daca ma informez din vreme si ma organizez bine mi-am zis sa pot profita la maximum de timpul pe care-l avem acum. In lumina acestei idei, anume ca s-ar putea sa fie singura noastra calatorie in SUA, ma intreb in ce masura putem impaca si capra si varza (adica pe mine si pe barbatu-meu) si sa vedem mai mult de NY. Adica si Boston dar si putina West Coast (are barbatu-meu un fix cu Las Vegas, iar eu unu' cu San Francisco, ca sa nu ma las mai prejos ). Cred ca e peste puteri, asa mi se pare, as avea senzatia ca umblu de la un capat la altu fara sa vad nimic cat de cat temeinic. Ma rog, am zis sa va cer voua intai sfatul sa vedem ce anume din ceea ce vrem noi e fezabil in 10-14 zile. Iata itinerariul updated: NY-Boston-Montreal-Las Vegas si San Francisco. Stiu, e mult, dar ne gandim la once-in-a-lifetime chance de a zbura peste ocean.
Multumesc mult, toate informatiile despre NY s-au notat.

Mergi la inceput