CB - telefonia mobila ???

CB - telefonia mobila ??? | Autor: pet.cost2005

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu si eu ce inseamna CB in limbajul telefoniei mobile. Sa va explic si de ce ... am primit un mesaj (de fapt nu era nici mesaj, adica nu puteam sa vad de la cine este) ... era scris pe ecranul tel.: Noul CB ... si un nr. Am apasat in continuare si imi aparea ceva scris, simboluri fara noima ... Stie cineva ce inseamna asta si daca este periculos? Pt. ca eu am citit ca CB ar insemna un canal de frecventa radio folosit de amatori ...etc. Astept raspunsuri!

Petro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Chiar nimeni nu stie .... ???? Va roooog frumos ... o informatie!

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

CB stiu ca inseamna cell broadcast, adica transmisia celulara, folosita in tehnologia mobila de tip GSM.
Uite www.chestii.netstuff.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=37" target="_blank">un articol despre acest subiect, explicat mai pe intelesul oricui!
Vad ca mai este folosit si in radioamatorism insa nu cunosc detalii.

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

CB inseamna Cell Broadcast in cazul telefoniei mobile si este folosit pentru a transmite informatii mai multor utilizatori aflati in aceeasi "celula" a retelei - informatii meteo, starea drumurilor, etc

Mai multe aici: www.cellbroadcastforum.org/" target="_blank">http://www.cellbroadcastforum.org/

In telecomunicatii CB inseamna si Citizen Band fara nici o legatura insa cu frecventele telefoniei mobile

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

multumesc pt. raspunsuri ... catalin, citisem deja articolul de-acolo.
si ... ce inseamna asta, ce am primit eu pe tel. trebuie sa ma preocup?

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Sa inteleg ca era un mesaj din meniul telefonului sau din retea? In Italia sau in Romania? Mai exact, despre ce telefon este vorba?
Am o banuiala ca este vorba de ceva servicii de retea, asa cum spunea si Xenocid. De exemplu, in Romania, daca vrei sa vezi in ce zona te afli, canalul CB este 050 (vezi www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/alte-servicii/busola-vodafone/" target="_blank">Serviciul Busola de la Vodafone).
Mai mult ca sigur, este un serviciu gen info-zone...

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Initial creeata de pet.cost2005

As dori sa stiu si eu ce inseamna CB in limbajul telefoniei mobile. Sa va explic si de ce ... am primit un mesaj (de fapt nu era nici mesaj, adica nu puteam sa vad de la cine este) ... era scris pe ecranul tel.: Noul CB ... si un nr. Am apasat in continuare si imi aparea ceva scris, simboluri fara noima ... Stie cineva ce inseamna asta si daca este periculos? Pt. ca eu am citit ca CB ar insemna un canal de frecventa radio folosit de amatori ...etc. Astept raspunsuri!

Ce tip de telefon ai?
nu era ceva de genul CB.aGE.p+d.+D.p+c.+Ca.+c.+G+F+E+E.p+d.+D.p+c.+Ca.+c.+G+F+E +E.p +d.+ D.p+c.+C.Pa.+c.a.+d.pA.P.b.p...etc?

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Catalin

Sa inteleg ca era un mesaj din meniul telefonului sau din retea? In Italia sau in Romania? Mai exact, despre ce telefon este vorba?
Am o banuiala ca este vorba de ceva servicii de retea, asa cum spunea si Xenocid. De exemplu, in Romania, daca vrei sa vezi in ce zona te afli, canalul CB este 050 (vezi www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/alte-servicii/busola-vodafone/" target="_blank">Serviciul Busola de la Vodafone).
Mai mult ca sigur, este un serviciu gen info-zone...

Catalin

Think pink!

deci ... era un mesaj de retea (in Italia), cred ... nu din tel. Imi aparea pur si simplu pe ecranul tel, fara sa caut eu la mesaje ... si era cam asa ...(fac direct traducerea, dar era scris in italiana) Noul CB si un nr. de 5 cifre( nu stiu daca trebuie sa-l spun sau nu ... poate e vreun cod, ceva) 4****. Si in dreapta ecranului, jos, CB. Am apasat acolo si mi-a aparut ceva de genul a ceea ce a scris elise ... numere, litere, simboluri fara noima, sens (sau poate nu-l situ eu sensul ). si ... cam atat! Tel. e Samsung E700, iar operatorul telefonic WIND.

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

aia ce a zis elise e o melodie... cred ca melodia TU, Voltaj, daca nu ma insel....
Nu stiu telefonul tau, dar cea de mai sus e pt. Ericsson. Poate ti-a facut cineva o dedicatie. Inofensiva.

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

aia ce a zis elise e o melodie... cred ca melodia TU, Voltaj, daca nu ma insel....
Nu stiu telefonul tau, dar cea de mai sus e pt. Ericsson. Poate ti-a facut cineva o dedicatie. Inofensiva.

Elise

merci, elise! Nu am nimic impotriva daca e vreo melodie, asa cum zici, important e sa nu fie ceva grav ... In fine, pana acum nu s-a intamplat nimic, deci ... era doar curiozitate.

Petro

Mergi la inceput