Cum rezolv probleme cu izolatia?

Cum rezolv probleme cu izolatia? | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

mai nou m-am mutat intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul etaj. de mult au fost probleme cu izolatia acolo, dar apartamentul fiind inchiriat mult timp de-abia acum ne-am gandit sa-l reparam. am dat destul de multi bani si am pus izolatie noua. problema e ca numai noi si vecinii de vizavi de noi au fost de acord sa faca lucrarea, cei din perete cu noi (stanga si dreapta) nu au probleme, asadar nu au vrut sa isi faca izolatia. nu mai spun de ceilalti de la etajul 4 in jos, nici nu au vrut sa auda, la fel asociatia de proprietari, care spune ca nu are cum sa ii oblige pe oameni sa plateasca.

noi tutsi am facut cu banii proprii izolatia, cu un om in particular, nu cu firma, ca nu ne-am fi putut permite, problema cea mare e ca iarasi sunt probleme, aproape la fel de grave ca si pana acuma. nu stim dece, materialele au fost bune, probabil se infiltreaza de la ceilalti vecini din stanga sau din dreapta, care nu si-au facut izolatia.

intrebarea e: cum putem rezolva problema, beneficiind de ajutorul tuturor, pt ca nu ne mai putem permite sa investim bani in tot blocul? cineva zicea ca se poate da asociatia de proprietari in judecata. ce sanse sunt? nu vrem sa ne recuperam banii, ci vrem o izolatie noua pe tot blocul.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

http://www.adb.ro/index.php?c=218

-Problema ,,izolatiei acoperisului’’ si a dezinteresului in reparatia acestuia din partea administratorului si a locatarilor de la nivelele inferioare, o puteti rezolva cu o somatie (ajutat de un avocat) prin care solicitati ca pâna la data de..... asociatia sa execute reparatiile .
-Daca aceasta nu da semnale de rezolvare, executati repararatia cu o firma autorizata, dupa care ii dati in judecata in civil ca sa recuperati cheltuielile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Asociatia de locatari este obligata sa plateasca. Terasa este parte comuna si ca atare se plateste la comun. Daca nu te intelegi cu adminitratorul, cere o sedinta si vorbeste cu toti. Pe acelasi principiu nu mai da nici tu cind se sparg tevi comune, cind se zugraveste scara sau alte minuni d'astea! Oricum, exista o lege care spune ca partile comune se reapara de tot blocul, nu numai de cei direct in cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

greu de realizat un astfel de lucru
si eu stau la ultimul etaj si nesimtire mai mare nu vezi in alta parte ca pe scara mea
o vecina i-a dat in judecata, iar administratorul si presedintele au constituit repede un fond de reparatii, o coloana in plus la lista de intretinere, ei au scapat de amena spunand ca si-au facut datoria, dar ca lumea nu da bani
a mai fugit si administratora cu 500 milioane
si asa bine o ducem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Daca nu te intelegi cu adminitratorul, cere o sedinta si vorbeste cu toti.

am tinut shpe sedinte cu toti locatarii. spun ca la ei nu ploua si pana ce nu va ploua la ei, ei nu dau bani.
de curatenie pe scara, nici vorba. e mizerie, sa vedeti cum arata cutiile de posta nesimtire mai mare ca pe scara aia nu am vazut in viata mea. numai pensionari si saraci sunt. inteleg ca nu au bani, dar totusi trebuie sa participe la reparatiile bunurilor comune.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

.... sau te muti.
Asa vom rezolva noi problema cu izolatia, de fapt a structurii...
Noi stam la penultimul etaj, dar blocul este din placi, e pocnit pe dinafara. Pot eu sa izolez pe dinauntru pana mor, ca mai mult de 1 an, hai sa spun 2, nu tine.
Asa ca vara asta vom mai face o carpeala, o sa tina cat o tine, si cu prima ocazie ne mutam si am scapat!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

De patru ani sunt in situatia ta. Incep sa-mi pierd rabdarea. Din pacate nu imi permit sa fac singura vreo lucrare nici macar cum ati facut voi cu particular, daramite cu firma. Teoretic legea este de partea ta, terasa fiind parte comuna si toti locatarii avand cota parte sunt obligati sa participe si la reparatii.
Ar mai fi varianta unei firme de constructii care sa cumpere de la voi toti terasa si sa faca o mansarda pe care apoi s-o valorifice. Stiu ca prin tara este raspandita metoda, in bucuresti nu prea, nu stiu in iasi cum e.
Eu astept cu nerabdare sa ma mut

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
pe scara mea o vecina i-a dat in judecata, iar administratorul si presedintele au constituit repede un fond de reparatii, o coloana in plus la lista de intretinere, ei au scapat de amena spunand ca si-au facut datoria, dar ca lumea nu da bani

pai nu e suficient sa faca o coloana si atat. pe coloana aia trebuie sa fie suma aferenta fiecarui apartamment, suma care este incorporata in cota de intretinere. lumea care nu plateste va fi penalizata, conform legii si statutului asociatiei de proprietari.

si la noi s-a reparat terasa, multi au comentat. eu nu stau la ultimul etaj, dar am fost pro-reparatie, asa mi se pare firesc. m-au acuzat ca sunt mituita de vecinii de la ultimul etaj

nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_nica spune:

buna imi pare rau ca va deranjez si eu cu problemele mele dar de 2 ani de cind ne-au pus repartitoarele este un cosmar in primul an in camera copiilor nu a mers caloriferul apoi anul trecut in vara le-am schimbat dar tot degeaba incalzirea nu este cum trebuie (SINT PROBL CU PRESIUNEA Efirma care le-a pus stia CA SUNT NECESARE APARATE CARE SA ECHIBREZE PRES DAR NU AU SPUS ,STIL -ITALIA INTII FACEM TREABA CA APOI NU AU INCOTRO TREBUIE SA PUNA SI CEALALTA APARATURA DACA VOR SA AIBA ECONOMIE DOAR CA VECINII AU REZOLVATO CA IN TIMPUL CRIZEI CU GAZUL SI RADIATOARELE PT CA NU AU COPII MICI)- si de atunci ne-am procopsit cu mucegai anul acesta si in toata casa inclusiv pe tavane.am chiemat un mester a spus ca izoleaza in interior pt ca stam la et 3 dar in camera copiilor cum am dat cu piatra vinata s-a vazut ca exista infiltratie la inbinari.M-am gindit sa izolez interior dar mucegaiul a aparut si pe pereti despartitori si nu stiu cum sa procedez sigur solutia NORMALA este izolatia exterioara pt ca prefabricatele absorb umiditatea si ar trebui blocata di exteriordar nu indraznesc sa le spun vecinilor intrucit m-au ajutat foarte mult in probl mele si stiu ca nici ei nu au o sit ec grozava desi principiul meu este renuntare la vicii ( cafea, tigari, bautura ,coafor,cosmeticiana etc tot ce este superflu) si investirea banului cu folos. Dar nu pot sa oblig pe altii sa renunte la toate astea pt a avea bani pt a investi in intretinerea blocului asa cum ar fi normal pentru a trai civilizat si a nu mai casca gura la occident ca Har Domnului acum putem sa facem blocurile ca in Necherman doar sa vrem.Le-am spus de lift dar mi-sa raspuns sa imi pun daca vreau. Nu inteleg ca in curind o sa ajunga ca italieni sa dea ap pe nimic pt ca sint batrini si nu mai pot urca scarile -pe aia i-au salvart extracomunitarii cumparindule dar pe ei cine o sa ii salveze? Am citit pe acest site in forumul despre igrasie de VIRKON SI VA ROG DACA PUTETI SA IMI SPUNETI CUM SA IL PROCUR SI DACA STIE CAREVA O METODA DE IZOLATIE PUTIN COSTISITOARE SI IN PRIMUL RIND ECOLOGICA PT CA IMI AJUNG ANTENELE PT CELULARE DE PE BLOCUL VECINILOR SI MOBILA CU FORMAlDEHIDA ETC. CARE SINT CANCERIGENE.....VA MULTUMESC

Mergi la inceput