despre solar,,,,,
Raspunsuri - Pagina 3
energy79 spune:
quote:
Originally posted by irlandezaquote:
Originally posted by asi
Dermatologii spun ca solarul este o cauza frecventa a aparitiei cancerului de piele.
Anul trecut am facut cateva sedinte de solar timp in care au inceput sa imi apara pete pe piele si am renuntat.
E mult mai buna expunerea rationala la soare decat folosirea solarului(care eu as zice ca e chair nociva).
Sanatate multa!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
Asa stiu si eu , ca expunerea la solar vreme mai indelungata duce la cancerul de piele.
Nu-i de glumit. Eu mai bine raman nebronzata decat sa fac cancer . Doamne fereste.
Noi 2 singurei
si eu sunt de acord cu asi si irlandeza.
acum vreo 4-5 ani am inceput sa merg si eu la solar,nu mult,cam 6-7 sedinte inainte de plaja.asta s-a intamplat 2 ani la rand.si apoi am observat ca au inceput sa-mi apara alunite si pistrui pe corp ca ciupercile dupa ploaie:).aveam mult mai multe,cam de 10 ori mai multe ca inainte.plaja facusem si cu ani in urma si nu se intamplase nimic.asa ca eu am facut legatura cu solarul.si nu am mai mers deloc.cu toate ca am continuat sa ma expun moderat si numai cu creme de protectie(ca si pana atunci) la soare,alunitele si petele nu s-au mai inmultit.asa ca sunt convinsa ca solarul e FFF DAUNATOR!
precizez ca nu sunt blonda insa am intr-adevar tenul deschis.
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
andanii spune:
si pe mine ma tenteaza mersul la solat mai ales ca toate prietenele mele merg, dar pur si simplu mi-e frica ... am auzit atatea urmari negative incat nu pot sa trec peste
oare chiar se face cancer ???????????????/
ANDANII
danat spune:
Nu cred ca va afirma vreodata cineva - consumator sau producator - ca DA se face cancer, sau Doamne fereste, alt fel de boala grava, in urma folosirii unui produs!
Insa decizia o ia fiecare in cunostinta de cauza, de aceea e bine sa ne informam din cat mai multe surse....si eu as fi fost tentata de cateva sedinte la solar, mai ales ca am genul de piele alba care se inroseste imediat la soare si nu se bronzeaza decat dupa muuuulte zile de plaja. Insa m-am gandit ca daca oricum am tentinta sa fac alunite prin expuneri normale la soare, atunci sa nu fortez nota si sa le las in plata lor.
Eu cred ca daca piele nu va e asa de sensibila, nu are reactii dupa 2-3 sedinte de solar, atunci se poate continua.
Sti usi persoane carora li s-au umplut umerii de pete maronii si tot se duc fara probleme. Se pare ca pentru unii conteaza mai mult aspectul exterior decat sanatatea....pacat. (Nu vorbesc de persoanele de fatza pe care chiar nu le cunosc).
Hai sanatate si sa fim frumoase, albe ca brinza sau negre ca castana!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
nasha_4as spune:
eu m-am lecuit de solar de vreo patru ani cind cu toate indicatiile primite,eram cam la a opta sedinta,deci nu mai eram incepatoare,m-a pussa deschid ochii!!!si vai de maica mea a fost ca eram singura,tipa care supraveghea era la o cafea cu o prietena in alta incapere(ca doar avea incredere acu sa ma lase singura si nu imi mai citea ziarul)si am intrat intr-o panica de am vazut moartea cu ochii!!!chiraiturile mele anemice nu aveau cum sa ajunga pina la nimeni si aveam de stat 10 minute si eu eram prin al 3-lea
am incercat toate metodele de autocalmare dar...mare cumpana am avut!!!am invatat ce inseamna claustrofobia...
acum va aud de ochelari de protectie,pe vremea aia unde ma duceam eu nu existau dar oricum mi-a fost suficient pe toata viata...bronz NATURAL,si gata
nasha_4as spune:
si inca ceva...acum doi ani in craiova a murit o fata carbonizata intr-un jaf de solar care a facut un scurt circiut
lavinai spune:
atata timp cat mergi cu o limita, nu exagerezi, si nu regulat, des nu cred ac se poate discuta de cancer.
si mie mie frica , am auzit multe, dar nu cred ca daca merg 3 saptamani pe an de 2 ori pe sapt cate 8 minute e prea mult!!!
cat despre faptul ca a murit cineva ars inauntru, am mai auzit si eu cazuri, dar asta e ca si cu drobul de sare. atunci ce faci nu mai iesi nici din casa, ca sa nu cumva sa pice un pom (doamne fereste)!!!
eu consider ca atata timp cat nu exagerezi nu vad nici o problema!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Lavinia: sotie alintata.....
michelle7 spune:
atata timp cat mergi cu o limita, nu exagerezi, si nu regulat, des nu cred ac se poate discuta de cancer
din pacate au fost cazuri de cancer la persoane care au mers regulat la solar (1 data pe saptamana) dar pe termen lung ( mai mult de 1 an de zile )
michelle7 spune:
nu degeaba 90% din actritele de la hollywood folosesc sprayurile autobronzante acum , cu toate ca e muuult mai usor sa stai in solar juma de ora pe saptamana.
ligeea spune:
eu as vrea sa stiu ce solar e mai performant ( ma refer in Bucuresti la cabinetele de bronzare ). Am inteles ca sunt de mai multe feluri ca unele au ceva , altele n-au altceva , deci n-am inteles nimic.
ca sa concluzionez -Ce solar stiti bun in Bucuresti si cum sta treaba cu sedintele , e mai bun un abonament sau nu ?
Eu am oielea deschisa la culoare si am alunite (nu de-alea naspa . alunite mici ). E vre-o problema ?
Si inca ceva -de cateva ori am facut alergie la soare , n-am fost singura am facut cam toate persoanele care eram atunci in grup. M-am gandit ca am mancat ceva sau a fost vre-o explozie de-aia solara .
anka-maria spune:
Io am avut anul asta o revelatie. Citeam Cosmo varianta englezeasca si avea un interviu cu Sarah Jessica Parker, actrita din "Sex and the City".
Si una dintre intrebari era: "Ce anume n-ati mai face daca ar fi sa luati viata de la capat".
Raspuns: "Nu m-as mai bronza atat de des". Cica ei solarul i-a facut mult rau si daca ar lua-o de la capat ar sta mai bine alba.
Ete ca mi-a cazut falca la vorbele astea si m-am gandit io ca femeia o fi stiind ce spune.
Asa ca fetelor, regula este, ca in toate de altfel: Nu exagerati!
just me