ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un copil!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

AMELY ai mare dreptate, impreuna vom invata sa trecem mai usor peste aceasta endometrioza si chiar s-o invingem!
Despre mine pot sa spun ca au inceput sa ma doara rau sanii si cred ca asta e un semn ca vine CM-ul, sunt in z23 si am si ceva intepaturi in burtica si o mica pata roz spre crem gelatinoasa, asa ca nu stiu ce sa mai cred! Mamei i-am spus simptomele si mi-a zis ca ea crede ca sunt gravi, dar eu am asigurat-o ca asa se intampla in fiecare luna la mine, mai putin pata roz, care deobicei era maronie si nu gelatinoasa. Poate o fi din cauza faptului ca e prima luna dupa operatie? Si am mai observat ceva ciudat: desi mananc numai legume si fructe, fara carne si paine, mi-au crescut cativa centimetri in talie si in bust. Eu am deobicei 52 Kg, iar de curand m-am cantarit si am 55Kg si nu inteleg cum am putut sa ma ingras cu regimul meu.

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Ioana, nu stiu ce sa zic...eu am slabit la greu dupa operatie. Cu pata roze, eu zic ca ar putea fi semne de implantare, totusi nu te entuizasma pana nu vezi liniutele, fiindca am inteles ca in luna cu laparo se ramane mai rar, din cauza anesteziei. Dar eu iti tin pumnii stransi, sa spargi gheata! Nimic nu e imposibil!

toate fetele!

PS mi-au venit rusii, azi ziua 28, ca la carte. Sunt fericita ca nu m-am dereglat de la laparo!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Ioana si eu m-am ingrasat dupa operatie cu vreo 2 kg , cu toate ca nu mancam mai nimic..... mai ales ca eu vreo luna de zile dupa operatie am fost f, umflata in burta , zici ca imi umflase cineva burta cu pompa... Cand am inceput stimularea si monitorizarea am slabit mult si brusc. Cred ca depinde de fiecare organism in parte.
Iti tin pumnii ! Orice e posibil.
In legatura cu diagnosticul acesta : endometrioza ..... eu nici nu ma mai gandesc la el , il ignor... , nici nu mai consider ca am endometrioza , m-am stesat destul pana acum , oricum nu am ce sa rezolv , decat sa-mi tocesc nervii de pomana.....
O sa invingem aceasta boala , o sa vedeti , eu nici nu imi mai fac griji din cauza ei , eu am probleme mult mai grave care ma impiedica sa raman insarcinata , asa ca asta am lasat-o in pace momentan.

Mergi la inceput

AMELY hai sa ne luam de manuta, pentru ca si mie mi-au venit rushii azi, mai devreme decat de obicei, in z24. Nu ma bucur, dar nici nu disper! Urmeaza o noua luna cu multe sperante, nu-i asa Amely?
LAURAVOINICU i-mi place foarte mult atitudinea ta! E bine sa ignori diagnosticul acesta si trebuie sa speram ca nu se va mai intoarce niciodata! Sa consideram ca odata operate am scapat definitiv de endometrioza, dar nici sa ne lasam pe o ureche! Eu de exemplu am citit undeva pe net, daca vreti caut si va trimit articolul in care scrie, ca se poate evita reaparitia bolii cu antiinflamatoare. Si prin urmare de azi am inceput sa iau cate un Aulin 100 pe zi, un antiinflamator pe care mi l-a recomandat Moisica inainte si dupa HSG. Rau nu poate face si scrie ca si calmeaza durerile din timpul menstrei. Si intentionez sa merg cat mai des la monitorizari, imediat dupa CM, pentru a evita reaparitia vreunui chist. Diferreline nu vreau sa fac! Am mai intrebat un medic din familia mea si la fel mi-a recomandat sa nu iau, cel putin luna asta si sa incerc sa raman luna asta, pentru ca e cea mai buna. Bafta si voua fetelor! Haideti sa spargem odata gheata si sa vina macar una din nou cu o veste buna, cat mai repede!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

AMELY se pare ca m-am inselat, nu au venit inca rushii! A curs ceva ieri, dar s-a oprit! Probabil vor veni in curand ( azi z25).

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

LA MULTI ANI TUTUROR ELENELOR SI SOTILOR VOSTRI CU NUME DE CONSTANTIN!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

FETELOR am mai gasit ceva interesant despre endometrioza :

Tratamentul infertilitatii

In cazul in care o femeie nu reuseste sa ramana insarcinata, deciziile terapeutice pentru endometrioza ar trebuie sa fie mai complexe.
In cazul unor dureri puternice cauzate de endometrioza la o femeie care doreste sa ramana insarcinata, prima optiune de tratament pentru controlul durerii este chirurgia laparoscopica. (Terapia hormonala pentru endometrioza impiedica aparitia sarcinii).
Daca infertilitatea se asociaza si cu o forma mai usoara de endometrioza se considera necesara insamantarea artificiala intrauterina sau fertilizarea in vitro (in laborator), ceea ce determina o crestere a sansei de a ramane insarcinata. In cazul unei forme moderate sau severe de endometrioza, doctorul va indica laparoscopia pentru a vedea si indeparta semnele de endometrioza. Chirurgia laparoscopica poate indeparta durerea cauzata de endometrioza si astfel crescand si sansa de ramane insarcinata. De asemenea fertilizarea in vitro creste sansele de a ramane insarcinata atunci cand o femeie are o forma moderat sau severa de endometrioza care cauzeaza infertilitate.
Dupa laparoscopie, urmatoarea atitudine terapeutica depinde de severitatea endometriozei si de varsta femeii. Daca o femeie are peste 35 de ani mai are putin timp pentru a ramane insarcinata-calitatea ovulului se inrautateste si riscul de avort creste cu inaintarea in varsta.

Tratamentul infertilitatii
In formele moderate sau severe de endometrioza (stadiul III sau IV), laparoscopia favorizeaza aparitiei sarcinii si reduce durerea si alte simptome. Un studiu realizat recent arata cresterea ratei de a ramane insarcinata folosind laparoscopia la femeile cu forme usoare si moderate de endometrioza.
Tratamentul medicamentos poate fi folosit inainte de chirurgia laparoscopica pentru a o face mai usoara sau dupa chirurgie pentru a impiedica reaparitia endometriozei. Medicamentele nu s-au dovedit a fi utile in tratarea infertilitatii cauzate de endometrioza.

Prevenirea endometriozei
Endometrioza nu poate fi prevenita.

Tratamentul la domiciliu
Tratamentul la domiciliu poate reduce durerea si disconfortul din endometrioza. La acest tratament se poate asocia una sau mai multe masuri dintre urmatoarele:
- administrarea de medicamente antiinflamatoare (AINS), ca de exemplu ibuprofen (Motrin, Advil) dupa o schema stabilita Trebuie verificate impreuna cu medicul inainte de a lua medicamente neprescrise mai mult decat cateva zile. (In cazul in care exista sansa ca o femeie sa fie insarcinata sau sa devina insarcinata in curand nu trebuie sa ia AINS. Acestea determina o crestere a riscului de a pierde sarcina, in special cand sunt folosite in timpul conceptiei sau cand AINS sunt folosite mai mult de o saptamana
- administrarea dozei de medicament trebuie inceputa cat mai curand posibil inainte de aparitia disconfortului sau cu o zi inainte de inceperea ciclului menstrual
- administrarea dozelor de medicament periodic. Acestea trebuie luate doar atunci cand durerea este insuportabila.
- daca un anumit tip de AINS nu este eficient si nu inlatura durerea, se poate incerca altul. Se poate recomanda fie acetaminophen, ca de exemplu Tilenol.
- aplicarea caldurii pe abdomenul inferior, fie o patura electrica sau o sticla cu apa fierbinte, sau o baie calda. Caldura imbunatateste fluxul sangvin si poate indeparta astfel durerea.
- intinderea la orizontala cu picioarele ridicate, punand o perna sub genunchi. Atunci cand o femeie este intinsa la orizontala, se recomanda sa-si aduca genunchii deasupra pieptului pentru a scadea presiunea sangvina.
- utilizarea de metode si tehnici de relaxare
- efectuarea de exercitii periodic. Acestea imbunatatesc fluxul sangvin, indepartand sustantele secretate de organism, endorfinele-reducand astfel durerea.

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Ioana

Eu aproape am scapat de rusi, a fost un CM ca la carte, astept monitorizarea din ziua 11 (lunea viitoare).

Intre timp m-am "spurcat" de 2 ori la ciocolata si tort, am si uitat de endometrioza si de bebe, la ce stres am avut (si am) zilele astea la servici si cu examenele care se apropie.

Am cheltuit cu nemiluita pe tot felul de preparate naturiste...in curand va tb. sa-mi deschid un cont la Plafar! Dar ma simt excelent si mi-au dat energie sa rezolv toate problemele, ca e o adevarata nebunie acum in viata noastra! Abia astept sa treaca

si aveti grija de voi!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

Fetele,

Voua v-a spus medicul ce tip/grad de endometrioza aveti?

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

de exemplu daca mie mi-au gasit la laparo 2 puncte mici cat 1/2 din unghie langa ureter, ce grad o fi? nu mi-au precizat si la momentul ala nu stiam sa intreb!

andreea

Mergi la inceput