Fibrom uterin (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Buna fetelor!
Am trecut pe aici pentru ca am fost pe la doctor si am promis ca va tin la curent cu ceea ce fac...
Am sa va spicuiesc din rezultatul procedurilor-analizelor(acolo unde reusesc sa citesc...)
-intr-o ecografie din 05.06.2002 nu apare nimic in ceea ce priveste un posibil fibrom...,
-cred ca prin martie 2004 am descoperit ca am o formatiune tare in burta,cand intepandu-ma in locul respectiv,am tinut mana acolo, am presat in dorinta mea de a trece durerea,m-am gandit apoi ca oare ce am in partea dreapta si nu am in stanga?
-am facut o eco.,unde imi apare "doar"un fibrom de 5,9/5,2;
-am mers la consultatie la un medic de la sp.Filantropia,care in urma consultatiei+eco.facut de el mi-a spus sa merg sa fac tomografie la Fundeni,lucru care pe mine m-a speriat foarte tare...,plangeam de fiecare data cand eram singura ;tomografia am facut-o in luna a 4 -a/2004,rezultatul ei :"examinarea CT pelvina cu contrast oral evidentiaza o crestere marcanta in dimensiuni a uterului cu contururi si suprafata boselata cu cavitate intredeschisa in regiunea cervicala si a colului prezentand o imagine rotund-ovalara ce face corp comun cu portiunea fundica evoluand in fosa iliaca stg.Ambele liugamente largi vizibile cu aspect ingrosat.Imediat sub zona de proiectie a ligamentului larg de partea dr.in contiguitate cu aceasta imagine ovalara cu structura densa spontan omogena ce se dezvolta in fosa iliaca dr. sub peretele abdomina, ce este discret bombat ajungand caudal la nivelul regiunii inghinale dr.
Vezica urinara de aspect normal, amprentata pe versantul sau cranial de uter.
Pentru bilantul proceselor lezionale pelvine se recomanda evaluare IRM-care nu m-am dus sa fac.
Concluziile:uter tumoral probabiul de tip fibromatos.In rest neconcludent.
-dupa ce am mers la control si am dus si rez. tomografiei,mi s-a propus o operatie-investigatie,parca,si in functie de ce gasea pe acolo urma sa decida ce operatie era indicata.Practic ma programasem la acea interventie,cand printr-un concurs de imprejurari am aflat de procedura"embolizare"care se face la sp.Universitar-Bucuresti si am decis sa urmez aceasta procedura.
Embolizarea am facut-o in luna mai 2004.
-prin febr.2005 am fost la alt medic la control,pentru ca nu aparea nici un BB,MI S-A PROPUS HISTEROSALPINGOGRAFIA,pe care am facut-o in martie 2005-cred ca atunci s-a intamplat ceva cu fibromul care statea pe uter,pentru ca se vede cum lichidul introdus trece prin peretele uterului si intra in fibrom...(nu vreau sa comentez acest aspect dar,cand am mers cu acest rez.la un alt medic decat cel care a executal ac. procedura,i s-a parut ciudat ca substanta a penetrat si mi-a recomandat HISTEROSCOPIA-pentru a vedea in direct ce este acolo)!
-Histeroscopia am facut-o in mai 2005.
-am un rez.eco din 29.09.2004:uter-pozitie AVF,dimensiuni:78/70/80mm,miometru:neomogen;cu multipli noduli fibromatosi,cei mai mari:submucos ant.=50mm,submucos post.=33mm,intramural post.=22 mm, subseros lateral stg.istmic=27 mm si subseros fundic de 47 mm posibil pediculat,endometru 5mm,cavitate virtuala.
-un alt rez. eco din 19.02.2005:uterpozitie AVF,DIMENSIUNI:CORP UTERIN de 79/70/80 mm,miometru:neomogen,cu multipli noduli fibromatosi intramurali si subserosi:intramural antero-lateral drept de 46 mm ce amprenteaza mucoasa;-intramural posterior de 32 mm;-2 subserosi posteriori de 36 mm si respectiv de 45 mm posibil pediculati si unul subseros lateral drept istmic pediculat 80/50 mmposibil intraligamentar.Endometru:6mm,cavitate virtuala deformata.
-precizez faptul ca am mai multe ecografii transvaginale,dar,acestea mi se par cele mai complete...
-in septembrie 2005 am facut operatie - miomectomie.
-rezultatul de la laboratorul de anatomie patologica asupra a ce s-a operat:1-fibromioame( in numar de patru, masurand intre 3-4 cm)-unul din fibroame prezinta necrobioza centrala cu inflamatie polimorfa.La periferie se constata sclerohialinizarea cu calcificare incipienta.
2-vechi chist luteinic hemoragic cu peretele aproape complet hialinizat.
-in 24.05.2006, eco.transvaginala:uter pozitie AVF, dimensiuni 61/41mm,echostructura miometrului:neomogena,endometru:trilaminar-8mm,ovar dr.dimensiuni:25/18mm-formatiuni foliculare-8mm,trompa nevizualizabila,anexa stanga ovar dim.32/30mm,2 formatiuni hipoecogene 1=10mm si 2=8mm,trompa nevizualizabila,DOUGLAS-fara lichid
-in 26.05.2006(ziua a 13)E=8mm,OVS=16,3

NU STIU CE INSEAMNA faptul CA DOUGLAS-FARA LICHID

MARYD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

wowwwwwwww, maryd, m-ai dat pe spate!!!

dumnezeule ce de de termeni medicali!!! saracuta de tine, tu ai inteles ceva din toate aceste rezultate? ca pe mine sincer m-a zapacit de tot rezultatul anatomopatologic... asa ca m-am documentat si uite ce interesant se "traduce" acesta (am sa va scriu denumirile asa cum le-am gasit in dex):

tesut hialin = tesut rezultat din transf. patologica a subst. tesutului conjunctiv intr-o masa sticloasa

necrobioza= necroza care apare apare ca urmare a unor leziuni distrofice.

leziuni dstrofice= alterarea unui tesut,a unui organ, a unui sistem al organismului in urma tulburarilor de nutritie.

polimorfic= care se prezinta sub mai multe forme cristaline.

sclero= element de compunere savant, cu semnificatia de "intaritura","induratie","rigiizare", "dur","sclerotic".

induratie = proces patoligic caracterizat prin cresterea nejustificata, a consistentei unui tesut sau organ

as fi vrut sa te mai intreb cate ceva maryd, insa pic de somn...asa ca am s-o fac in zilele care urmeaza.

pup u

Mergi la inceput

P.S.

cred ca termenul de sclerohialinizare poate explica "prezenta" lichidului prin fibrom...daca avea aspect sticlos, poate ca de aceea a creat impresia ca a "intrat" in fibrom.

fara lichid Douglas nu stiu exact ce inseamna , dar e de bine. ceva in legatura cu ovarele si chisturile...

pup inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Multumesc Noela,
sincera sa fiu nu m-am gandit sa caut ce inseamna fiecare termen,eu am fost fericita ca am scapat de ce era pe acolo...,este foarte interesant ce ai gasit ca si explicatie,multumesc foarte mult!
Saptamana trecuta am fost la dr. Mihalache in vederea unei monitorizari a ovulatiei.O sa merg si luni.Poate se leaga ceva...,mi-a spus ca trebuie sa ma grabesc sa fac BB,spunea ca se vede ceva,dar ca nu stie daca sant doar urmele de la interventia chirurgicala sau uterul meu are de gand sa produca din nou fibroame?
Ceea ce am aflat este ca la operatie uterul meu nu a fost taiat, ceea ce este bine, ma gandesc eu.
Pe dinafara,operatia arata foarte bine,practic am o dunguta rosie sub burtica,nu se vede ca si cum ar fi cusut cineva,practic orice slip mi-as pune nu se vede nimic!
In momentul de fata ma simt bine,parca nici nu m-am operat vreodata!
Ma streseaza ideea ca trebuie sa ma grabesc sa fac BB.
As vrea sa fac cat mai curand o inseminare,numai ca sotul meu a zis ca se gandeste ! ( OARE CAT SE VA GANDI?)Eu am avut probleme cu el si cand a trebuit sa-si faca spermograma, atunci a facut-o dupa 3 luni...,mai aveam putin si ne desparteam din cauza analizei...
Nu stiu cum am sa fac inseminarea fara el...,poate cu altul...

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

OK, Noela.....eu cred ca ai dreptate in tot ce ai spus despre Mirena, informatiile pe care mi le-ai adus (iti multumesc mult de tot) imi intaresc si mai mult banuiala mea ca Mirena nu face altceva decat sa duca un aport de progesteron,si ca in nici un caz nu reduce productia de estrogen.
Sa iti spun acum de ce am ajuns la Mirena... a fost ultima solutie in cazul meu care nu imi mai doresc un alt copil, de a reduce menstrele foarte abundente care in nici un caz, zice dr ginecolog, nu erau date de multiplele boseluri intamiometriale ci de estrogenul in exces.Am facut histeroscopie pe 02.05.2006, polipi sau fibrom nu era in cavitatea uterina ci pur si simplu s-a gasit o mucoasa foarte ingrosata cu toate ca marti aproape ca mi se terminase menstra si tot marti am facut histeroscopie, iar endometrul arata asa de ingrosat ca si cum as fi terminat menstra de 2 saptamani.
Sa iti spun cum a inceput...mi-a venit menstra la 12 ani, abundenta, cheaguri, dureri de burta, anemie si trat pe anemie,tot tacamul, dr. spuneau ca o sa imi revin ca asa se mai intampla la adolescente..
In 1993 am nascut baietelul si pot spune ca mi-am mai revenit dupa nasterea lui in ceea ce priveste menstra abundenta...
In anul 1994 dupa 10 luni de la nasterea baietelului, am avut o menstra f abundenta, am facut chiuretaj biopsic, rezultatul fiind estrogen in exces.Pe urma am facut un chiuretaj la cerere si la sfatul dr. ginecolog am luat anticonceptionale fara a face analizele hormonale de rigoare (acestea au redus menstra dar asupra organismului meu au avut si reactii adverse).Dupa prima intrerupere a anticonceptionalelor pe care le-am luat timp de 3, ani am avut o menstra foarte abundenta, am facut un chiuretaj biopsic rezultatul fiind estrogen in exces.Asta se intampla in 2000.
Am luat si a doua repriza de anticonceptionale tot la indrumarea dr. ginecolog, Diane 35, vreo 2 ani .
Reactiile adverse au inceput sa apara si anume chist de 3 cm pe ovarul stang cu dureri groaznice.Am luat 2luni Duphaston insa chistul isi vedea de treaba lui, a crescut la 5 cm iar durerile nu le-am mai putut suporta , dureri care apareau numai in timpul menstrei,asa ca m-am internat de urgenta cu diagnosticul chist hematic eclatat in Douglas, m-au operat si au extirpat ovarul stang si trompa (era in 2004 iulie).In timpul operatiei s-a depistat un fibrom pe uter micut cat un buricut de de deget, insa dr. a zis ca nu a umblat la el pe motivul vazand si facand.Dupa operatie am luat Yasmine (anticonceptionale) 3 luni, ca sa tina sub observatie ovarul ramas, iar in ianuarie 2005 dupa terminarea lor am avut din nou menstra abundenta, chiuretaj biopsic, rezultatul a fost de estrogen in exces.Menstrele au fost din ce in ce mai abundente si de aici a inceput calvarul si anume:analize peste analize insotie de eco transvaginale, uterul fibromatos cu multiple boseluri intramiometriale primul chiar mare de 4,5 cm (la 6 luni de la operatie estrogenul a inceput sa isi faca de cap mai rau ca inainte)in mai 2005 aveam deja pe ovarul stang chist de 9 cm, s-au descoperit multipli noduli la tiroida, extrasistole si anemie mare cu hemoglobina 8.Am inceput trat naturist, acupunctura, homeopatie si Utrogestan....toate combinate si acum recent produse GNLD si tandiferon folic.Rezultatul a venit nesperat de repede, in cateva luni aveamun ovar curat, uterul este fibromatos dar cel mai mare fibrom a ramas de 1,5 cm, tiroida a dat inapoi cu 2 cm, extrasistolele au disparut insa menstra tot abundenta.Asa ca Noela, ca sa pot sa traiesc si eu normal alta solutie in afara de operatie numai aveam decat acest sterilet Mirena prin care incerc sa reduc menstrele abundente fara a baga in seama f mult fibroamele, avand in vedere ca dr. zice ca nu ele sunt cauza menstrei abundente.Dar daca ar fi sa se reduca si ele zau ca nu ma supar....oare o fi posibil ca uterul sa isi revina de tot?Am zis sa incerc si ultima varianta inainte de operatie....Arrina, a fost de acord si au mai fost fete care mi-au aprobat alegerea....chiar asa, Arrina ce mai faci mama?tot ocupata?te simti din ce in ce mai bine?sa ne spui cand ai timp, ok? Acum tu ce zici? Cand vad ca am sangerarea asta de cand mi-au montat steriletul de pe 04.05 iar menstra persista de duminica trecuta si in ziua de azi, zau ca iar ma lasa nervii...de abia incepusem si eu sa sper ca o sa imi revin cu Mirena...dar o sa mai am rebdare sa vedem ce o fi..
Am incercat sa te fac sa intelegi cam ce m-a facut sa accept Mirena si vreau sa stiu ce parere ai?Imi este de folos fiecare informatie...Stiu ca am si gresit mult in priviinta anticonceptionalelor , trebuiau mai inati analize si pe urma sa iau , in acelasi timp dr. zic ca nu ele mi-au facut rau ci efectiv asa sunt eu, poate fi ceva genetic avand in vedere ca mama are si ea histeroscopie.
Mai vb si numai bine....
Miorita
P.S. sper sa ai timp sa citesti sa nu ma fii chinuit degeaba....

Mergi la inceput

miorita

am citi si ma tot gandesc ce anume ar putea sa-ti provoace hemoragiile acestea asa de abundente...mai spui ca ai facut chiuretaje biopsice, dar faca sa-mi spui si rezultatul analizelor de laborator(anatomopatologice), fiinca acestea sint singurele in masura sa stabileasca cauza sangerarii. In general(nu in cazul tau , acum) e de preferat sa se faca histeroscopie,adica mai concret, intra cu camera de luat vederi prin toate "cotloanele" cum zice sotul meu, si vede clar pe monitor ce e "acolo" si ciupeste cu o "scula" potiuni din endometru care i se par medicului a fi in neregula, curata ceea ce gaseste in plus (eventuali polipi), etc...e ca o mica operatie...insa nu atat de dureroasa ca un chiuretaj biopsic care "rade" tot pe acolo.chiuretajul biopsic este recomandat in cazurile in care chiar trebuie curatat pe acolo ceva...

si eu am facut histeroscopie si am vazut cam ce e pe "acolo", mie mi-a scos niste chestii destul de urate, niste pielicele polifoide cum scrie in protocolul histeroscopiei, o sinechie partiala,etc...si mi-a prelevat probe din endometru .la analizele de laborator mi-a iesit "hiperplazie glandulo chistica" si nu "estrogen"... el este cauza!!!
aceasta hiperplazie poate fi ne mai multe feluri:
- hiperplazie simpla,
- hiperplazie complexa fara atipii(adenomatoasa,glandulochistica)
- hiperplazie simpla cu atipii,
- hiperplazie complexa cu atipii.

cele 2 din urma sunt afectiuni foarte grave cu "sanse " uriase de a se transforma in cancer, caz in care uterul nu mai e bun de nimic, si trebuie scos de urgenta.
nu vreau sa te sperii, insa eu vorbesc din proprie experienta, deoarece rezultatul meu nu e tocmai roz,si nu-mi foloseste la nimic politica strutului, adica sa neg ca as avea ceva rau, de aceea ma tot agit pe aici...

dupa cum am citit eu, am senzatia ca medicii au facut experiente pe tine, cu atatea medicamente, aproape ca nu am putut urmari cate medicamente ti-au dat.Si eu am primit, insa te rog sa ma crezi de frica medicilor, si a inconstientei lor, NU AM LUAT NICI UN MEDICAMENT din ceea ce mi-au recomandat, din simpa ratiune ca NICI UNUL nu ma poate vindeca, tot dupa spusele lor(am eu un talent aparte prin care ii fac sa se dea de gol, ii "incoltesc", si dupa un an jumatate eram tot acolo de unde plecasem...ei sa nu exagerez ,aproape tot acolo... singurul tratament pe care l-am facut a fost acupunctura, a fost singura care mi-a oprit hemoragiile.si acum e destul de abundenta menstra ,in prima zi, pe urma nu ma mai necajeste. de ex. luna aceasta, mi-a venit pe 23 si acum deja sint gata, ieri mai aveam cateva picaturi. ma rog ar fi mai multe de zis , de cand fac tratamentul asta cu ceaiuri de la moshulica au mai aparut si alte manifestari dar e greu, mult, si plictisitor de explicat.
imi este tare neclar de ce cu atatea progestative ai dezvoltat intr-o perioada asa mica te timp, atatea probleme...nu am competenta unui medic, nici pe departe, insa...
acupunctura conteaza ffffff mult cine o face...si preoti sunt multi insa cati din ei au har? acupunctura nu e o stiinta exacta, depinde de medic sa stie sa faca combinatii de "scheme" cu puncte energetice ca sa obtina rezultatul cel bun...tin minte ca m-am dus cu niste dureri groaznice la doctorita mea(dumnezeu s-o binecuvanteze), de-abia ma tineam pe picioare si in 2 minute, va jur, nu exagerez cu nimic, mi-a luat durerea acuta cu mana, ca in jumatate de ora sa plec de la ea "fata mare", asa ca...pana acum n-am facut acupunctura pentru a-mi rezolva probleme, nu stiu de ce...de fapt stiu...eu sunt intr-o vesnica cura de slabire, si am mers la ea ca sa slabesc mai "intai" si pe urma sa incep tratamentul pentru uter, insa vine concediu...etc...inconstienta, pana anul acesta in care am vazut ca boala mea poate evolua in cancer!!! acum fac din nou ace, insa tot pentru slabit , pentru ca trebuie sa slabesc neaparat si nu din ratiuni estetice ci doar medicale...da' asta deja e alta problema...

de maine veau sa incep si tratamentul cu ovule de propolis, mai iau si tumorless-ul d-nei dr. Haimovich, ceva o sa iasa pana la urma...sper ca nu ochii

in cazul tau..ce sa zic...eu as mai sta un pic cu mirena, daca hemoragiile nu-s abundente ci doar sub forma de scurgeri usoare si daca nici in cazul asta nu cedeaza, afara cu el, pastrezi ovarele ca sa nu ai prb. la menopauza si gata, nu te poti nenoroci din cauza uterului, doar in ideea de a nu te "mutila". daca nu mai e bun, il arunci, asa ca si pe apendice...eu zic sa nu te sperii se poate trai destul de bine si fara uter, bucura-te ca ai un copil. stiu cazuri concrete de femei fericite si fara uter(verisoara si cumnata).adica din 2 rele sa alegi varianta cea mai rea.
si inca ceva: rezultatul chiuretajului biopsic!!!!fara el nu scoti nimic, dar nu de genul "exces de estogen", ca exces, toate avem la un moment dat, sa-ti zica ce a facut acest exces, caci la unele din noi se "duce" prin alte parti.Am o prietena, abia am aflat de vreo 3 saptamani ca are cancer in st.III la san, deja face citostatice, sunt ingrozita!!!

sper ca ti-am fost de folos

Mergi la inceput

maryd
ecografia "suna" destul de frumos, din cate stiu eu toate sunt in limite normale.

nu prea ma dumiresc cum ti-au scos fibroamele intramurale fara sa-ti taie uterul;si de ce au necrozat.am mai auzit de necroza asta a fibroamelor si nu sunt informata de loc... ma "seaca" chestia asta...trebuie sa stiu tot sau ma rog, atat cat pot intelege cu notiunile pe care le am, cu atat mai mult cu cat se pare ca fibromul meu cel mare pare sa necrozeze intr-un colt( la mine stiu ca poate fi de la ceai, dar la tine?)..m-a injunghiat pe toata perioada ciclului, numai in zona fibromului, ca niste pulsatii mai rare, spontane, dar destul de intense. si pe tine te dureau? si daca necrozeaza tot, ce se intampla, ramane acolo???? trebuie sa na documentez!!! am innebunit-o pe dr. asat a mea , saraca...dar lasa ca si bani i-am lasat la greu...

dr. la care merg cu mi-a aratat o eco de-a unei prietene de-a ei care a avut un fibrom mic,ceva in jur de 3, care a facut un tratament agresiv cu duphaston(tot un progestativ) si care dupa vindecare a ramas un semn la fel ca si conturul unui ou, doar conturul, interiorul nu avea aspect de fibrom si dr. mi-a zis ca asa arata pe eco. atunci cand e "calcifiat"...poate asa ai si tu, desi productia de fibroame poate reincepe oricand!!! e adevarat ca tebuie sa te grabesti daca vrei bebe, insa daca vei fi stresata , cu toata ovulatia monitorizata, nu se va lipi, mai ales sotul tau.oamenii astia destepti spun ca atunci cand barbatul e prea sresat de faptul ca face sex pentru a concepe, spermatoziozii reactioneaza prin boicot, adica cei maturi se dau la "fund" iar lichidul seminal nu mai are valoare...asa ca pregateste-l si pe urma.

glumeam, astept sa ne anunti cat mai curand ca esti

in ceea ce priveste spermograma, pe al meu sot mai bine ildecat sa o faca. nici acum nu a facut-o, ce sa mai vb se inseminare art.,uneori nici nu stiu cum sa mai raspund la intrebarea" dar sotul, si-a facut spermograma?"... dar copil vrea, cu orice pret, insa probabil ca pretul trebuie sa-l platesc doar eu...am avut si eu probleme cu el urate tare de tot, insa sper eu ca le-am depasit...mi-a promis ca o va face, insa vorba ta, CAND?

poate tu nu vei mai avea nevoie de inseminare!!!

gata , va pup si a auzim numai de bine!

Mergi la inceput

dj mama

I miss you

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

dragele mele, intru macar sa va salut
imi lipseste forumul dar mai am inca de lucru si daca nu termin maine, mai pot amana pana marti la pranz
marti d.a si miercuri avem ceva important de rezolvat pe-afara si abia apoi poate mai vb toate fetele cu sau fara fibroame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Noela, si eu am inceput sa iau tumorless de la dr. haimovich, pentru mastoza fibrochistica, facuta tot pe un fond de exces de estrogeni in organism. Problema cu fibromul s-a mai rezolvat in urma embolizarii, acum trebuie sa vedem ce facem cu sanii. Spune-mi te rog, ti-a recomandat vreun regim alimentar in timpul tratamentului?

Mergi la inceput