Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unnamara spune:

sunt si eu cu burtica de 7 saptamani..tocmai am intrat in a 8a...
sunt sigura ca avem ce sa ne spunem...multe dintre voi sunteti mai pregatite decat mine...God bless u all!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by ama.lia

Miro, nici eu nu am acces la mailul comun, pls...

ama.lia tu nu ai PM activat, deci pe mail - prin DC- nu ma risc.
1. te duci la mesaje private (stanga sus) apoi la optiuni si acolo bifezi si le activezi.
2. trimiti de pe mailul personal un mail pe mailul nostru comun si noi iti vom raspunde.

mio75 dezamagire totala, pai io ce dreq ma fac? Avem 2 rate deja de platit ... daca raman acasa cei 2 ani pierd la banii ... asa ca dupa ce intzarc cupilu ar fi bine sa ma intorc la lucru ... ca io acuma am peste ceea ce o sa primesc in CIC. Nasol măi, nasol.

Miro13+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Nici eu nu sunt multumita de conditiile oferite in CIC.
Eu am gasit deja solutia. dar am avantajul ca lucrez de acasa. Eu stau in CIC si sotului meu ii fac contract de colaborare unde lucrez eu. El va merge in continuare cu serviciul lui, iar eu voi lucra de acasa si firma il va plati pe sotul meu, pentru munca depusa de mine.
Pacalesc statul cu alte cuvinte, dar nu merita altceva la ce ne ofera. Cum sa traim din cat ne dau ei?

Raluca 12+ si bebe mic in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Raluca tzuca mama fata desteapta. Ptii da ce idee buna. Nici ca putea sa-mi treaca alta mai buna prin cap.
Deja am vb si cu sotul, el e in principiu de acord, sa nu se opuna insa firma lui la a avea inca un contract.
Mai ramane sa discut si cu sefu ... si sa-i prezint avantajele schemei. Mama ce tema pentru acasa mi-ai dat. Am la ce rumega acum.
Ptii ... ce fata desteapta.

Miro13+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saftoiu_gina spune:

Mai am o nelamurire in leg. cu cremele .Nici pe cea de fata nu o pot folosi ? Ca eu am probleme m-i se usuca fata ingrozitor dupa ce ma spal si trebuie sa folosesc numai un anumit fel de crema .

De la cine i-a caietul de gravida,med. familie sau ginec.? Si incepand cu ce luna ? E clar ca eu nu stiu nimic .

GINA8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mio75 spune:

Mirona draga ti-am scris cat o zi de vara dar nu am trimis raspunsul si s-a pierdut.
Deci, ce -ti ziceam e ca ai si alte solutii: daca salariul sotului tau e mai mic, atunci sa intre el in concediu de crestere copil, sau daca poti discuta cu patronul tau propune-i sa angajeze pe cineva pe postul tau(poate chiar sotul daca are pregatirea)cu contract de munca pe timp partial cu salariu minim ( e mai bun decat contractul de colaborare al Ralucai) si pe tine sa te platesca la negru sau...sau...sunt diverse solutii pe aceesi idee care poate fi ajustata. Alt exemplu (numai ca e greu ca nu stiu pe ce post lucrezi si nu stiu ce pregatire ti se cere):fa o firma rapid , (microintreprindere), contract de munca partial pt sotul tau pe ea si apoi factureza firma ta serviciile ce le ofera( adica tu cu contractul suspendat ) catre firma la care lucrezi. Avantaj clar- impozitul este de numai 2% pe cifra de afaceri ( in cazul tau, fiind vorba de prestari servicii, va fi 2% din valoarea facturii). In acest caz, ai grija cum negociezi suma cu patronul. E foarte bine si pt tine si pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Laura13,ti-am trimis un email..nu stiu daca ajunge ca am mai luat tzeapa cu 2, dar in principiu cu Dr. Mihalceani ma intalnesc la Cuza Voda.Nu stiu de ce, dar numai acolo ma cheama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

trebuie cumva anuntata conducerea societatii scris pentru faptul ca esti gravida? si trebuie atasata nu stiu ce foaie de la medicul de familie???

dolores 10+

Mergi la inceput

Dolores - eu am primit o foaie completata de dr. ginecoloaga, cu ea m-am dus la medicul de familie, tot cu ea la firma si am anuntat. Apoi am facut o foaie de mana prin care aduceam la cunostiinta firmei si am mai facut una cred ca pentru fortele de munca. CRED.
Da trebuie in scris ... practic din acel moment firma nu mai are dreptul sa te dea afara - caz de judecata.

mio75 unele chestii povestite de tine pe aici sunt prea complicate pt creierasul meu. Eu sunt inginera (proiectare pe calculator) in domeniul instalatii. Sotul are salar mai mare ... deci nici nu se pune problema sa intre el in CIC. Sa vedem cat e de maleabil sefu ... ca fara el nu fac nika. Tre sa-l prind in toane bune. Merci de info.

gina eu zic sa nu-ti faci probleme din cauza cremei de fatza. Can m-am intors de la dermatolog ... direct la gineco m-am oprit. Dr. mea ginecoloaga mi-a spus ca pot folosi unguent cu ichtiol fara probleme - ca nu trec cremele de placenta, iar eu stiam clar ca ichtiolul nu e recomandat in sarcina.
Eu folosesc in prezent o crema de fatza pe baza de galbenele, si eu am un ten ffff uscat. Cat mai putin stres.

Miro13+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Ralumat eu am vorbit inainte cu antrenoarea si i-am spus ca sunt .
No problem a fost raspunsul. a avut fete care au venit pana aproape de nastere. Nu faci abdomene si in rest tu iti cunosti corpul si vezi ce semnale iti da daca un exercitiu ti se pare mai greu poti sa nu il faci. Eu am facut otate exercitiile cu exceptia abdomenelor.

Mirona este posibil si cu microintreprindere asa cum a spus mio75. din experienta e greu insa cu decontarea sumelor. toti bani trebuie justificati si marea majoritate a cheltuielilor noastre nu merg - va fi vorba de intretinere, plata bona, mancare si scutece, etc...

Discuta cu sefii tai si ei pot sa iti ofere o solutie. Eu lucrez intr-un grup mare si am ales varianta care s-a dovedit cea mai buna in cazul nostru, chiar daca sunt angajata pe micro.

Firma unde lucreaza sotul tau ar trebui sa nu aiba nici o problema. Fac probleme cand e conflict de interese si ii afecteaza performanta acolo. Daca li se explica ca el nu va lucra in alta parte ci doar va fi platit pentru munca depusa de tine nu va nici o problema cred.

Raluca 12+ si bebe mic in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput