Unghii incarnate
Raspunsuri - Pagina 6
dearChris spune:
ufa, Florin, cum sa te taie fara anestezie?
Probabil nu mai aveau anestezic?!!!!
Si s-or gandit ca pot sa te faca si asa, pe viu.. ?
Si eu am avut acum multi ani probleme cu unghiile. Odata mi-a crescut un colt in carne, a copt degetul, si am ajuns pe mana chirurgilor, din nefericire.
Unghia era doar incarnata, dar era sanatoasa. De atunci a inceput calvarul. Am facut puroi la toate unghiile de la picioare. Probabil si la maini, nici nu mai stiu. Faceam puroi si daca unghiile erau frumos taiate, nici prea lungi, nici prea scurte + dezinfectate cu de toate. Cativa ani tot asa or tinut-o.
Si nu puteam sa merg, nu suportam ciorapi, ce sa mai zic de papuci, daca ma calca pisoiul pe degete urlam de durere. De 4 ori in total mi-au scos/ciopartit unghiile mari de la picioare. Imi si crestea o bucata de carne, care nu avea ce cauta acolo, sa acopere unghia. Mi-a fost arsa odata la dermatologie. Mi s-a spus ca am o micoza si mi s-a prescris nizoral, dar nu l-am mai luat...
Am scapat de unghii incarnate si de dureri pentru totdeauna cu otet de mere. Am tinut degetele in otet de cateva ori. Au trecut ani si nu mi-au mai facut puroi niciodata de atunci. Desi unghiile cele mari de la picioare sunt galbene si groase. Si cred ca ciuperca inca este acolo. Dar
macar nu ma mai dor. Si trec saptamanile si eu nu le tai (pentru ca mi-e lene) pana cresc lungi-lungi, de ma incomodeaza in papuci, cand merg
Nu ma deranjeaza ca sunt inestetice. Imi place sa le simt, imi place ca am unghii, si ma bucur ca nu se mai incarneaza, cu dureri si puroi si toate alea!!!
* * *
Zicea cineva ca trebuie pantofii dezinfectati cu formol.
Vreau sa fac si eu asta, dar cum?
flori76 spune:
De anul trecut,cand am scris ultima data la acest subiect,am reusit sa scap de unghiile incarnate.N-am facut altceva decat sa le tin din scurt cu taiatul,le-am taiat doar drept si acum nu mai am probleme.Multumesc Domnului,ca tare-s naspa durerile.....
Flori
------------------------
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
dar ne pot calauzi in viata.
Noi
Lumi_Nag spune:
Salutare!
Am avut si eu unghiile incarnate desi nu m-am mai confruntat niciodata cu aceasta problema inainte de a naste.Am stat cu puroi si cu degete umflate 3 luni.Intr-un sfarsit dupa ce am incercat toate leacurile si babesti si nebabesti m-am dus la chirurgie.Mi-a facut anestezie si A PRINS si nu am simtit nimic.M-a durut un pic mai tare dupa ce a trecut anestezia (dupa 12 ore).Azi dimineata am fost la pansat si am vazut si eu ce mi-a facut. A taiat 1/3 din unghie, iar la celalalt deget mult mai putin.A zis ca se vindeca si peste 2 zile sa scot bandajul si sa nu mai dau cu nimic.Nu stiu daca va mai creste unghia la fel de lata, dar sincer nu ma intereseaza
Sanatate si mergeti la dr nu suportati durerea ca e mai mare decat aia de la chirurgie 
It's easy living with eyes closed
_Ralu_ spune:
uffff, am trecut si io prin asta, in liceu, acum vreo ani cred!
GROAZNIC! am stat bineinteles o gramada asa, am incercat tot ce era omeneste si neomeneste posibil. am ajuns inevitabil la chirurgie. mi-a taiat un sfert de unghie, a scos infectia, cu anestezie, n-am simtit nimic. unghia a crescut fara probleme la loc, frumoasa....n-am mai avut probleme de atuci! happy end!
DAR: acuma e barbata-miu! va vine sa credeti ca are ani buni - vreo 2....de cand se chinuie asa? a mers o data la dr, l-a operat, la fel ca si pe mine, dar s-a facut la loc! cred ca va dati seama cam cum arata! nu pot sa-l conving sa mearga iar la dr, ca zice ca-l chinuie de pomana, ca se face la loc.....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
okusan spune:
buna la toata lumea!
tin sa va spun poate ajut cu ceva la problema voastra acum 3 zile la un post tv japonez a vorbit despre unghiile incarnate
sfatulu medicului a fost sa nu va taiat unghile de la picioare asa des cum le taiem pe cele de la mana si taiera unghiilor se taie drept
este o mare greseala sa le tai colturile dandu le forma rotunda
a mai si explicat de ce carnea creste si acopera unghia se datoraeaza in general incaltaminte pe care o porti si daca mai ai si un job unde trebuie sa mergi sau sa stai in picioare ai totate sansele sa patesti asa ceva,
deci in concluzie unghiile nu trebuie taiate foarte scurt si scoaterea colturilor unghiilor este o mare greseala.
oficial mi -e bine!
gudinde spune:
quote:
Originally posted by bb ralukutza
uffff, am trecut si io prin asta, in liceu, acum vreo ani cred!
GROAZNIC! am stat bineinteles o gramada asa, am incercat tot ce era omeneste si neomeneste posibil. am ajuns inevitabil la chirurgie. mi-a taiat un sfert de unghie, a scos infectia, cu anestezie, n-am simtit nimic. unghia a crescut fara probleme la loc, frumoasa....n-am mai avut probleme de atuci! happy end!
DAR: acuma e barbata-miu! va vine sa credeti ca are ani buni - vreo 2....de cand se chinuie asa? a mers o data la dr, l-a operat, la fel ca si pe mine, dar s-a facut la loc! cred ca va dati seama cam cum arata! nu pot sa-l conving sa mearga iar la dr, ca zice ca-l chinuie de pomana, ca se face la loc.....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
Daca problema a devenit "cronica" cum devenise la mine tb mers la chirurgie.
Eu am mers la Spitalul Floreasca la sectia de chirurgie plastica si un chirurg a rezectat (taiat) doar marginea unghiei (partea care era incarnata) plus rezectia matricei unghiale. Si acea bucatica NU mai creste never-ever.
Operatia are loc in blocul operator sub anestezie locala. Nu doare, e super OK, ungiar arata bine, nu am mai avut probleme.
Singurul mare regret pe care il am este ca nu m-am dus mai de mult la chirurg si m-am chinuit atatia ani.
Dar e important sa fie un chirurg care stie ce tb facut caci fetelor eu cand aud de chirurgi care scot toata unghia mi se face parul
ingridnen spune:
hop si eu... de vreo 3 saptamani am probleme... la degetele mari de la ambele picioare... cred ca mi s-a tras de la ultima pedichiura, inainte de concediu, probabil ca unghia nu a fost taiata cum trebuie. Merg la pedichiurista asta de multi ani si nu s-a intamplat niciodata. Off, m-am dat cu rivanol, betadina, crema cu antibiotic.. degetele mele sant colorate in galben-maroniu. Degeaba. Tot ma doare (nu permanent, dar totusi ma sacaie).
Luni am programare la pedichiura si mi-e cam teama sa ma duc numai la gandul ca se va atinge de unghiile mele dureroase
Scria cineva ca se rezolva daca lasi unghia sa creasca si nu ii faci nimic.. as vrea eu
dar nu creste mai mult in carne ??
Ingrid si Cristi 4 ani si 5 luni