Unghii incarnate
Raspunsuri - Pagina 4
ancamironiuc spune:
quote:
Originally posted by sorinsonia
Mergi la chirurgie, fara griji. E singura solutie.
Subscriu. Medicul mi-a spus ca desi puteam sa mai scap pe perioade scurte de durere, de scosul unghiei tot nu scapam pentru ca nu trece! Am scris mai devreme ca este foarte dureros, dupa. In timpul operatiei nu simti nimic, nici anestezia (intre degete) nu este dureroasa. Dupa operatie am suferit cumplit pentru ca nu am putut sa iau nici antibiotice nici antidolorifice fiind insarcinata in luna a 7-ea, altfel nu cred ca erau probleme!
Oricum la catat durere induri acum...mai bine o scoti si scapi. La mine oricum durerile nu au tinut mai mult de doua zile iar groaznica a fost noaptea dupa operatie..dar ti-am spus cu analgezice si antibiotic no problem
ANCA si EMA
sorinsonia spune:
Mie nu mi-a scos unghia, doar colturile, iar durerea a fost suportabila, am luat doar un algocalmin.
almy spune:
Si mie mi se incarnau colturile, si nu numai la degetele mari, chiar si la cele mici, am fost si la chirurgie, mi-a fost tare greu...
Intr-adevar pedichiura ma salva, dar numai 3 saptamani, ca apoi iar cresteau in carne, si nu suportam nici sosete.
De prin februarie le-am lasat si eu sa creasca, fara sa mai umblu la ele, fiindca ma enerva faptul ca sunt dependenta de pedichiurista, care, bineinteles mi le taia din ce in ce mai adanc. Iar la chirurgie am ajuns dupa o pedichiura facuta incorect , adica nu a scos tot coltul de acolo si s-a infectat. Asa ca trebuie sa fie si pedichiurista priceputa.
Acum mi-au crescut toate colturile (n-a fost usor, normal), mai am unul "sub observatie" care ma tine pe jar ca inca nu a crescut si se mai incarneaza, dar il suport. Tai unghiile drept si sper sa nu mai am probleme, ca tare cumplit a fost...Ajunsesem sa nu mai suport sa se apropie cineva de mine, de frica sa nu ma atinga la picior. Si toate astea dupa 3 saptamani de la pedichiura! Fiindca ele erau taiate adanc si cresteau tot in carne.
Eu nu sunt impotriva pedichiurii, este o solutie foarte buna pt colturi, si e mult mai sigur sa-ti faca o profesionista decat sa-ti faci singura, dar eu trebuie sa plec din tara, si am auzit ca in strainatate nu prea se curata colturile, se face "mai de suprafata". Si voiam sa scap de dependenta asta inainte sa plec.
Cloramina si pe mine m-a ajutat de multe ori, se colecta infectia si apoi iesea la o simpla atingere, parca mi se lua o piatra de pe inima (scuzati daca suna scarbos).
Multa sanatate!
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by adinell
Aoleu, nu mai pot! M-am saturat de degetele astea, chiar azi ii spuneam sotului ca as prefera sa fie smulse!!!
Se rezolva! vin' la mine!
AMR 23 de zile pana la nunta
Foto
tumpi spune:
Almy, asa e, afara nu se practica scoaterea colturilor de catre pedichiurista si nici taierea cuticulei de la maini.Da eu prefer sa am colturile la locul lor nu sa ma duc la chirugie.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
2+1
malla spune:
Tot stau in apa cu sare si nimic... coltul ala ma termina, la doctor nu merg ca sunt traumatizata de ei...
Am o fost la 3 farmacii si nu au erifluid... ma mai duc maine la altele...
As vrea sa pot procura o injectie din aceea care anesteziaza, sa mi-o fac si apoi sa lucrez linistita la unghie... dar cred ca la farmacie nu da asa ceva... de unde pot lua???
Adinella
"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!
Andrei si Adriana
tumpi spune:
incearca cu Kelen sau novocaina, dar nu stiu daca se elibereaza fara reteta.Nu stiu ce sa zic sa mai faci,dar in nici un caz sa-ti impachetezi degetul in rivanol,fiinca de cele mai multe ori coace.
Bine ar fi sa nu te mai zganderi singura,sau daca o faci i-ati sculele necesare.
2+1
malla spune:
Multumesc mult Tumpi am sa incerc maine, dar nu cred ca am sa reusesc... Suna aiurea, dar parca nu mai am speranta ca am sa reusesc sa scot coltul asta nenorocit. Cand am mai avut asemenea probleme la celalalt deget simteam ca o sa reusesc sa il scot, chiar daca a trebuit sa muncesc... acuma simt ca nu mai am ce face, e complicat rau ca s-a umflat degetul si a "dat" peste unghie, ca nu mai vad nimica, nici nu mai simt... ar trebui taiata partea de carne care s-a inflamat, dar cine are curaj sa o faca, ca eu nu...
Adinella
Andrei si Adriana
tumpi spune:
incearca sa nu mai umblii acolo pana nu se retrage unflatura, incearca sa dezinfectezi cu apa oxigenata si sa aplici praf de antiotic.Abia peste cateva zile(2-3) ar fi indicat sa incerci sa scoti restul de colt.Nu stiu cu ce scoti tu colturile,dar daca o faci cu foarfeca nu stiu cat poti scoate ciotul ramas, nu faci decat sa ranesti tesutul.
Bafta multa.
2+1
malla spune:
umflatura nu scade ci creste din ce in ce mai mult! Azi a crescut si mai si, chiar daca nu umblam acolo, stiu din experienta ca tot fac asa ceva la picoare si crede-ma ca daca nu scot coltul se umfla fffffffffffffff mult, de ma ia cu durere pe picior in sus, si nu mai pot umbla.(mi s-a intamplat). Asa ca sg solutie e sa scrasnesc din dinti si sa tai acolo, sa scormonesc coltul si sa il rup... Dar nu am putere si nici nervi sa ma tai...
oricum, esti o draguta, multumesc mult!
Ma duc la culcare si sper sa uit pana maine de piciorul asta nemernic! - care ma indispune tot timpul!!!
Adinella
Andrei si Adriana