Unghii incarnate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

M-am confruntat cu aceasi problema o perioada si am urmat un sfat simplu,greu de aplicat insa.
Se lasa unghia sa creasca,nu se scoroneste,nu se taie,nu se inteapa etc.
E adevarat ca am avut niste durei cumplite mai mult de 8 saptamani,dar dupa aceea no problem,am si uitat ce inseamna unghii incarnate.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Initial creeata de adinell
Nu vreau sa ajung la urgente, ca acolo ma taie "pe viu". (la puroi, anestezia nu isi face efectul). Chestia asta se intampla pe fiecare luna aproape...

(a mai fost discutat acest subiect, dar repet ce am spus si acolo)

"Chestia" asta se numeste panaritiu si trebuie neaparat sa mergi la medic! Eu am patit-o si am ajuns la Urgenta cu dureri insuportabile. Desigur, am fost operata imediat. Cu anestezie. Dubla, pt k la mine o singura doza nu isi face efectul. Si apoi a inceput sa taie unghia, 3/4. Singurele lucruri pe care le-am simtit (si vazut) au fost acul, atunci cand a facut anestezi si foarfeca. Dar, tinand cont k langa mine, fusese adus un nene taiat de tramvai (cu mana dreapta taiata si asezata pe targa), putea sa-mi faca si fara anestezie. Ce aveam eu era nimic in comparatie cu bietul om! (Vezi, te incurajez...)

Se bandajeaza si trateaza degetul si tb sa mergi la control o data, cand iti mai da cu niste medicamente. Eu am facut panaritiu de 2 ori, la degetele mari de la picioare. A doua oara park am mers la piata, stiam deja senzatia.

Dupa ce se vindeca, cauta o pedichiurista buna si explica-i problema, spune-i k ai fost operata.

Posibil k unghia sa nu creasca "lipita" de piele pe toata suprafata, dar nu e nici o problema - la mine a ramas o portiune de cativa mm dar nu ma deranjeaza deloc, dimpotriva, ma bucur k macar acum unghiile mele au forma pe care mi-am dorit-o.

Hai, fuguta la medic, k nu e de glumit! Puroiul ala poate ajunge si-n alte parti.

AMR 24 de zile pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Flori76, maica, cand vor creste poti sa le dai si forma rotunjoara , le pilesti cum vrei tu, dar fara sa intri in carne asa cum faci tu acum. Asta pentru ca zici ca nu iti plac deloc unghiile patrate. Stai linistita ca o sa vezi ca le poti avea rotunjoare fara sa fie taiate din carne colturile.
Pupici.

PS Mai ai putintica rabdare ca vazusi ce au patit fetele. Off doamne!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

eu zis la un mom dat ca pilirea unghiilor incarnate se face pe forma de rotund,asa se recomanda.
O spun si ma repet,cele care aveti unghiile incarnate incercati sa nu va mai "rezolvati" singure colturile ca dati in alte dandanale.Daca se poate preveni operatia, ar fi bine.Am vreo 20 de ani de cand tot am astfel de pb cu unghiile si vreo 14 de cand merg la pedichiurista.Acum din pacate ma fac singura,ma pricep,am scule da tot as prefera sa ma fac altcineva din cauza pozitiei.
Nu intotdeauna infectia colectata in zona unghiei incarnate este panaritiu, mie mi s-a intmpla cu ceva timp in urma sa-mi bag destele pe acolo si sa-mi ramna un colt acolo care mi-a provocat super dureri si o infectie, degetul se inflamase putin si sucura, nu era chiar purosi.Asa ca nu faceti confuzii.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by tumpi

eu zis la un mom dat ca pilirea unghiilor incarnate se face pe forma de rotund,asa se recomanda.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Te referi la faptul ca am zis ca Flori76 isi poate pili unghiile?
Eu ma refeream ca si le poate pili dupa ce cresc, sunt drepte si ei nu-i plac asa. Poate sa le pileasca f putin. Eu asa am procedat si de cativa ani incoace sunt bine merci, fara probleme.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Am trecut si eu pe acolo.... am ajuns de doua ori la medic, mi-am operat ambele degete mari. De atunci nu mai am probleme.

Operatia in sine nu a fost mare lucru, am avut anestezie locala si de a doua zi nu m-a mai durut.

Succes!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Si eu am fost operata tot de doua ori....cred ca ar trebui sa facem un club.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by Luna75

M-am confruntat cu aceasi problema o perioada si am urmat un sfat simplu,greu de aplicat insa.
Se lasa unghia sa creasca,nu se scoroneste,nu se taie,nu se inteapa etc.
E adevarat ca am avut niste durei cumplite mai mult de 8 saptamani,dar dupa aceea no problem,am si uitat ce inseamna unghii incarnate.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

M-ai incurajat tare mult cu postarea ta .De vreo 2 saptamani nu am mai umblat deloc la colturi si am niste dureri..of,Doamne...Nu suport nici incaltamintea,chiar daca e mai larguta.Imi era teama de o eventuala infectie,dar m-ai linistit.O sa incerc sa indur durerile,ca nu am incotro.

Flori
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Aoleu, nu mai pot! Am crezut ca am apucat coltul ala nenorocit si azi cand ma uitai mai bine era acolo... bineanteles ca am degetul umflat! Am pus Rivanol, am stat cu piciorul in apa calda cu diferite bazaconii, degeaba, tot umflat e...
Ma doare... La chirurgie nu merg ca fac pe mine de frica... Ma duc maine sa cumpar Erifluid de la farmacie, sper sa imi treaca puroiul... M-am saturat de degetele astea, chiar azi ii spuneam sotului ca as prefera sa fie smulse sa nu mai am probleme cu ele niciodata!!!

Adinella

"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Mergi la chirurgie, fara griji. E singura solutie.

Mergi la inceput