Clubul moldovencelor de peste Prut (27)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Alina, sa-ti raspund io???
So, veteranii si rusii sarbatoresc deni pobedy, iar restul - Ziua Europei.
Nu ai facut niciodata supa cu perisoare? Frikadelici, in rusa... Eu de obicei fierb toate legumele, alea, ales si fac din carne tocata niste bilute asa si le arunc mai aproape de sfirsit. In majoritatea cazurilor pun si mazare verde, ca-mi place mie

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, ziua Europei n-are nici o treaba cu ziua Victoriei URSS asupra nazismului. Sint 2 sarbatori diferite, fara legatura intre ele.
La cresa nu stiu precis ce activitati au inca nu m-am dezmiticit. Cert e ca se joaca, li se citesc povesti (parca), iar cind e mai cald, ies si pe afara.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Hi hi Natalia!!! Trebuie sa te instruiesc!
Pai acum se pregatesc de serbare de 1 iunie. Dar de obicei se joaca, au tot felul de constructori, mai multe jucarii educative, si mai ales jucarii cum le numesc eu "ptr rabdare", pe urma au momente de libertate, adica alearga pe acolo, se joaca unul cu altul. Canta, invata poezii(acum ptr serbare), deseneaza(am deja o groaza de "opere" a lui Alex), pe urma am vazut ca au tot fel de desene(ilustratii) cu diverse animale, deci invata si despre asta!
Karoche, au multe activitati!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alinka, merci mult, iaka m-ai lamurit si pe mine.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Iaka si eu. Eu toata noaptea si ziua am stat mai mult cu Amelia. Viroza ei e urata de tot: febra, tuse suparatoare, lipsa pofta de mancare, nas infundat. Mai in scurt tot tacamul. Dar cel mai mult ma deranjeaza pe mine febra, care nu cedeaza desi sunt mereu pe faza si incerc cu tot felul de solutii. Tuseste rar dar tare deranjant pentru ea.
Prin urmare e foaaaarte maraita, plangacioasa si suparata. Pana cand incercam cu metode naturiste si homeopate mai mult. Rau nu au ce sa ii faca, sper sa fie spre bine totusi. Nu as vrea sa ajungem iar la antibiotic, dar daca si maine va fi ca astazi o sa mergem la pediatra si sunt sigura ca ii va da antibiotic( ea foarte repede il recomanda).

Si eu stiu ca Ziua Europei si Ziua Victoriei sunt doua lucruri diferite. Din cate stiu eu Ziua Europei e un simbol al UE. Parca intr-o zi de 9 mai a fost lansata ideea crearii UE, adica au fost chemate niste tari acolo sa isi uneasca fortele.

Off, am vazut si eu poze cu bucate de la Alina si Diana. Ma doare inima . Mi s-a facut pofta de clatite, asa ca probabil imediat cum Amelia se simte mai bine, o sa fac si eu.
Va urez la toate o noapte usoara, linistita si plina de somn.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Mersi Rodica de raspuns.Azi am facut un bors cu varza dar cind o sa am carne tocata o sa incerc si supa asta.La tiftele cred ca adaugi sare,piper nu ?
Alinka multumesc de explicatii ,am sa incerc sa o instruiesc si eu un pic ca la gradinita
Lilia ii doresc Ameliei sa se faca bine cat mai repede .De ce toate mamicile se tem de antibiotic ?face ceva rau la organism ?noi n-am folosit si n-am idee pentru ce e .

Eu cred ca ar fi o rusine sa nu sarbatorim ziua Victoriei si s-o inlocuim cu ziua Europei ca multi si-au dat viata pentru apararea patriei.Razboiul asta m-a lipsit de bunel.

Alina si printesa Deanna 09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Uff, noaptea a trecut cu bine. Amelia a dormit destul de bine, desi a respirat mai mult pe gurita. S-a trezit de dimineata cu chef de joaca si asta ne-a bucurat enorm, desi inca tuseste la greu si are nasul infundat( anume infundat ca nu iese nimic cat nu as incerca cu pompita)

Alina, antibioticile administrate prea des scad imunitatea copilului. In mod normal, organismul ar trebui sa lupte singur sa invinga boala( mai ales daca e vorba de o viroza, muci, tuse. Antibioticul ajuta sa omoare bacteriile din organism, dar omoara si forta de a lupta. Administrate prea des, in loc sa faca un copil sanatos, il face mult mai slab in fata bolii. Iaka, asta stiu eu. Cel putin din cauza asta incerc sa ma feres de antibiotic. Acuma sa ne zica si celelalte mamici daca e asa sau nu.

Spre rusinea mea, eu nu am nici un sentiment nici pentru Ziua Victoriei nici pentru cea a Europei. Ambele trec pentru mine asa ca o zi obisnuita. Dar sunt de acord ca nu trebuie neglijata ziua in care se sarbatoreste Victoria, dar in care se si comemoreaza atatia oameni care au murit pentru pace.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Alina, scuze, nu m-am exprimat corect, deci exista si deny pobedy si Ziua Europei, nu a inclocuit nimeni cu nimic si n-au de a face una cu alta. Imi pare tare rau pentru bunicul tau, dar eu percep altfel acesta sarbatoare, "eliberatorii" i-au trimis pe strabunicii mei in Siberia...
In canea tocata se pune putina sare, piper, ceapa, usturoi, dupa plac. Si mai e si sarea din supa, asa ca pina la urma iese bine
Lilia, multa sanatate Ameliei. Sa dea Domnul sa se faca bine cit de curind!
Vio, imi place ca esti perseverenta si faci aerobic in fiecare zi! Si felicitari pt steluta, la mai multe! Si eu si sotul avem voxtel, dar ne-a scapat acea oferta...
Tania, tare frumoase poze si tu arati tare bine!
Lucia, esti tare talentata, ca tot spunea Nati ca vrei sa recunosti. Arata foarte bine bucatele si le aranjezi super!
Doroti, mai poti? Bagajul e la usa?
Nata, ai mai gasit hainute? Mai pleci la Bucuresti?
Cristina si Cornelia, unde ati disparut?

La noi nimic nou. Sotul e iarasi plecat, vine simbata. Ieri a sunat si Paula mi-a zmuls receptorul din mina, ca a auzit vocea lui. Dupa aia a plins toata ziua si tot statea la telefon si forma numere sa vorbeasca cu el. Tare atasata e de tatal ei!
Au aparut in sfirsit lacramioarele si mi-e plina casa cu liliac si lacramioare.
O zi buna la toti!

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna fetelor

Alina - nu mi-a iesit Napolionul . dar nu ma dau batuta, saptamana viitoare il mai incerc odata.

Lilia - imi re foarte rau pentru puicuta ta,sper din tot sufletul sa se insanatoseasca cit de curind posibil. Pipici micutei Ameliei.

Nati - felictari pentru asa baiat bravo, cred ca te simti cea mai mindra mamica

Corina - iata cercelusii Laurei, mai ca eu nu sunt cu steluta si custecluta, se vede c mincasem literele .

Sanatate si numai bine

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Rodica - nu am ce sa recunos, doar nu fac dupa capul meu, ca eu sunt fara idei, cum am mai spus fur imaginile din net si le aplic cum imi vine, asa ca nu e curat meritul meu.

Parca o vad pe Laura cind citesc despre Paula, ea la fel se da in vin dupa tati. Seara asa mai chiue si da din picioarecind il vede la usa, si latelefon bodoganeste ceva mai activ decit cu mine.E inca mica dar am observat a foarte multe intelege.

Multi pupici Paulei.

Alina - am uitat, eu fac supa practic cum o fa si Rodica, insa tiftelutele le fac fix xa si pirjoalele, adic pun si ceapa, ou si tot ce mai trebuie.

Violeta - chiar te admir cita perseverenta ai, eunu sunt capabila sa fac asa sport activ singura. Ma limitez la niste exercitii simple. Insa cind ne intoarcem acasa ma apuc de treaba, o s-mi iau abonament pe un an la fintnes centru, a vezi atunci ce frmoasa ma fac .

Aliona (gazea) - stiu ca est cu ochii pe noi, da mai ntra si zi-ne o vorba-doua. Ai terminat cu zugraveala, cum s-a acomodat Amadeo la gradinita, cum va dscurcati cu limba?

Eu ca si Liliasunt rece la sarbatorile de 9mai si ziua europei, doar cit ma bucur ca nu e zi lucratoare . Insa nu uit cit singe s-a varsat inzadar.

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput