Cei mici si culorile
Raspunsuri - Pagina 3
light spune:
Alina multumesc de sfaturi!Ce sa zic, am incercat si cu pensula. O tine putin cum trebuie si apoi: "Nu vreau si gata" Cu superficialitatea, ma gandeam ca era interesant sa ramana mai mult timp concentrat asupra unui singur desen, sa il coloreze, sa ii adauge detalii, insa omul se grabeste , vorba ta.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
mitzuka spune:
Scumpioara da-ne mai multe detalii..cum arata, de unde le-ai luat, editura, cat costa..etc ca suna tare fain... Te rugam muuult de tot..
Noi avem 2 anisori si suntem un mare desenator....
Simina si Deian
Ingerasul nostru
Bebe Beca spune:
Ce bine ca am mai aflat lucruri noi! Multumesc Scumpioara, Lucia, Zana.
Rosanne, multumesc pentru datele "tehnice". Rebeca este la capitolul mazgaleala totala.
Mitzuka, am dat o cautare pe google pentru "paint with water" si se gasesc cartilesi la magazinele Diverta.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
scumpioara spune:
Sa vedem... am cotrobait in cufarul cu carti "de joaca" al Andreei si am gasit 2 dintre carti, de la edituri diferite. Una se cheama 'PAINT WITH WATER", iar cealalta "THE MAGIC PAINTING BOOK". Ambele sunt tiparite la Peter Haddock Publishing (PhP) . Mai bine spun de pe unde le-am luat: am luat vreo 2 de la libraria Diverta de la Jollie Ville, am mai luat de la libraria de pe Magheru, de langa cinematograful Studio, am mai luat si de la Dalles, de unde pun ei multe carti pentru copii la gramada, cu pret redus. Prima carte are in partea de sus niste cerculete colorate, unde dai cu pensula ca sa iei culoare si sa pictezi,culorile ies cam apoase, dar avantajul este ca se usuca repede. Pretul ei este de 68.000 lei. De obicei cartile acestea sunt tematice - animale, mijloace de transport, magazine etc.
A doua carte este cea pentru incepatori, doar dai cu apa si se coloreaza tabloul singurel. Mare satisfactie! Noi am folosit aici betisoare de urechi! Costa 28.000 lei.
Oricum, eu am gasit mereu cand am vrut sa cumpar, de obicei sunt pe langa cartile de colorat, ca vanzatoarele le considera carti de colorat. Insa scrie pe ele mereu 'Brush with water and the colours appear!"
Mult succes si...pentru cei mici conteaza si cantitatea - ANdreea isi expune operele pe jos si se lamenteaza "Vai, mami ce am mai pitat azi! " (foile sunt special concepute pentru a fi scoase din carte si puse la uscat, nu sunt desene pe ambele fete).
Alina
ligeea spune:
Si eu i-am luat acuarele celui mic. cand mergem la librarie ar mai vrea cate -o cutie
I-am luat si bloc de desen -nu faci nimic cu foile de scris , nu retin bine apa si sunt prea subtiri....I-am explicat si am desenat cu el , care e treaba cu apa. Dupa fiecare culoare trebuie sa spele pensula si exact asa face. E biine sa-l inveti sa ude si foaia la inceput cu apa , vor iesi desene mai interesante , asta e scopul acuarelei , nu ?
E un mod de a-i umple timpul intr-o zi mai urata sau cand s-a plicitisit de jucarii. Eu ii mai desenez cercuri, patrate , sau ursuleti mari si el coloreaza inauntru. Nu face mizerie , se mazgaleste pe degetele si ma une des sa schimb apa ca s-a murdarit.
Si bineinteles , mai deseneaza si pe hartia mare cu care acopar masa .