Sezatoarea canadiana (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Eu iti recomand sa pleci in USA, asta e parerea mea. De pe unde am locuit, ori am trecut, cel mai bine de trait e in State, poate 'oi fi subiectiva. Iar in Canada, dintre Montreal si zona engleza de departe prefer englezii, imi cer scuze fetelor indragostite de Montreal, dar 'francezii' imi par cam in neregula. Prefer puritanisumul societatii engleze.
In America iti recomand centrul Statelor unite, din Dallas pina in Omaha, de la Colorado Springs, Denver pina in Pittsburg din urmatoarele motive: economie in crestere, adica mai multe job-uri, case ieftine, distanta medie pina la serviciu 10 minute. Texas-ul e favoritul meu, iubesc caldura, joburi in IT foarte bine platite, e un stat fara taxe pe venit. Iar texanii... sint deliciosi, cam rasisti unii, ha ha, d-aia nici nu prea vezi negri p-acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Mamamariana, wow super vestea.

Eu, in locul tau as veni in Canada, tot am platit rezidenta, mi-as face actele de rezidenta, inscris copiii la scoala.. etc. Este superb ca urmeaza vacanta si nu as afecta cu nimic cursul scolar al copilului.

Apoi as pleca in USA pentru formalitati (in special carnetul de conducere care in Ontario se preschimba direct in G-full, scap de etapele G1, G2, G full). Intre timp sotul poate cauta de lucru. Daca gaseste OK am ramane toti, daca nu l-as lasa acolo pana isi gaseste de lucru, iar eu cu copiii m-as intoarce in Canada.

In Canada rezidenta nu mai este conditionata de prezenta 6 luni pe an, acum legea s-a schimbat si este mult mai permisiva. Trebuie sa stai in Canada 2 ani din ultimii 5, ceea ce va permite sa trageti la o chinta la 2 capete

Asta as face eu, n-as irosi nici o sansa....voi ganditi-va bine...

Oricare ar fi decizia mult noroc in noua voastra viata si felicitari pentru vize

Caro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by giani
de departe prefer englezii, imi cer scuze fetelor indragostite de Montreal, dar 'francezii' imi par cam in neregula. Prefer puritanisumul societatii engleze.

Scuzatz, dar ma mananca si anume deshtele. Apai dac-ar fi sa privim istorico-global, nu exista popoare mai oportuniste, mai razboinice si mai distructive de orice in interes propriu decat popoarele vorbitoare de engleza ....unde-o fi puritanismu' ala...daca-s in stare sa puna minori chinezi sa lucreze pe 2 $ pe luna in fabrici din lumea 3-a.....sau sa dea bombe la oameni in cap pentru petrol.......ca daca e sa privim individual sau pe esantioane mici, si englezii si francezii sunt oameni fix ca si noi. Puritani pe naiba. Btw, cat de apropiata oi fi fost in relatiile cu québecoisii ca sa iti formezi o parere obiectiva ? Eu iti garantez ca sunt f sufletisti si nu sunt rasisti deloc. Adica in nici un caz nu mai mult decat noi, romanii.

Iertare pentru interventie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Bre, da' da-mi te rog frumos voie sa am prejudecatile mele.
Multam!

Mergi la inceput

Esti libbera sa le ai, dar daca nu esti sigura pe ele, e mai safe sa le pastrezi pentru tine. Am mai intalnit eu asta vara niste romani care lucrau in On intr-o fabrica de caramida pentru englezi si ziceau ca quebecoisii sunt asa si pe dincolo cand de fapt ei nu cunoscusera in viata lor nici un québecois si nici nu calcasera pe aici jamais de niciodata. Asta cum s-o fi chemand ? Prejudecata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Draga giani, ceea ce vrea Ira sa spuna e ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu ea, si poti sa te astepti la epitete de calibru greu daca esti de alta parere decit Ira. Care in fond, nici nu stie ce inseamna puritanism (confunda cu politica externa).

Ira, giani mi se pare foarte sigura in prejudecatile ei cele subiective si obiectiv nu inseamna "de acord cu Ira - care le stie pe toate, si ce nu stie Ira, nu exista!". Asta-i thread pentru canadieni, nu pentru Ira personal.

mamamariana, iti tin pumnii strinsi bine de tot ca sa puteti lua decizia aia care va trebuie voua. Aia dupa care sa nu ziceti dupa aia... "daca faceam invers.. "

Caroline.. chinta la doua capete.. de unde-ai mai scos-o si p-asta?

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Tanti parplac, sar'na ca ma bagati in seama a 5-a oara fara ca io sa merit un asemenea privilegiu....mai ales ca aveti dreptate as allwais...
chiar si in ceeace priveste québecoisii, parerea unei persoane care locuieste si munceste alaturi de quebecoisi este mult mai insignifianta decat datul in bobi de fasole si cititul in zatz de cafea, stele si alte ghioace de la sute de km distanta. Cu obedientza ma retrag, nu va mai retzin, mai ales ca nu cumva sa neglijati mustele din gradina personala

ps. Stiti bancu' cu englezu' ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

quote:
Originally posted by Ira

quote:
de departe prefer englezii, imi cer scuze fetelor indragostite de Montreal, dar 'francezii' imi par cam in neregula. Prefer puritanisumul societatii engleze.

Scuzatz, dar ma mananca si anume deshtele. Apai dac-ar fi sa privim istorico-global, nu exista popoare mai oportuniste, mai razboinice si mai distructive de orice in interes propriu decat popoarele vorbitoare de engleza ....unde-o fi puritanismu' ala...daca-s in stare sa puna minori chinezi sa lucreze pe 2 $ pe luna in fabrici din lumea 3-a.....sau sa dea bombe la oameni in cap pentru petrol.......ca daca e sa privim individual sau pe esantioane mici, si englezii si francezii sunt oameni fix ca si noi. Puritani pe naiba. Btw, cat de apropiata oi fi fost in relatiile cu québecoisii ca sa iti formezi o parere obiectiva ? Eu iti garantez ca sunt f sufletisti si nu sunt rasisti deloc. Adica in nici un caz nu mai mult decat noi, romanii.

Mai,e suspect,eu cred ca ai vreun quebecois ascuns pe undeva,sau ai trait vreo experienta ceva,ca altfel nu se explica apropierea asta...de quebecoisi.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by parpalak
Care in fond, nici nu stie ce inseamna puritanism (confunda cu politica externa).

Puritanism inseamna sa respecti biblia si doctrina ei. Adica englezii se miorlaiesc la biserica pe de-o parte si pe de alta ucid alti oameni pentru bunastarea personala. Hait ca-i adanc rau puritanismu' asta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Danro

quote:
Originally posted by Ira

quote:

Mai,e suspect,eu cred ca ai vreun quebecois ascuns pe undeva,sau ai trait vreo experienta ceva,ca altfel nu se explica apropierea asta...de quebecoisi.

N-ai ghicit, am un amant québecois. Happy ? Mai tu apari ca hienele, numa' cand ii loc de scandal si dupa aia versi lacrimi de cristal la moderatori. Valeleu.

Mergi la inceput