Sarcina, alaptare si par cazut!
Dupa ce in timpul sarcinii si al primelor luni de alaptare nu mi-a cazut parul aproape deloc, de vreo luna imi cade in smocuri! Am impresia ca raman cheala! De fapt, abia de mai am ce par sa strang in coada. M-am mai confruntat cu problema asta in urma cu 4-5 ani si stiu deja ca tunsul parului nu este o solutie. Stiu ca e normal sa cada mai mult in perioada asta, insa nu chiar asa de rau! Cine s-a mai confruntat cu asa ceva poate sa-mi spuna cam la cat timp se opreste din cadere si daca parul isi mai revine?
Data trecuta am dat cu Gerovital cu petrol, insa acum nu mai pot, din cauza ca nu pot alapta copilul cand am parul plin de gaz! Iar programul de spalat pe cap e haotic din cauza lui...
Sunt necesare vitamine? Samponul si tratamentul Foltene deocamdata nu au dat rezultate, le folosesc de cateva saptamani.
Ma ajutati? Va rog...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Raspunsuri
sanziana72 spune:
O moasa mi-a spus ca in timpul sarcinii parul devine mult mai frumos, creste mai frumos si nu mai cade. Reversul medaliei este ca dupa nastere cade tot parul care ar fi trebuit sa cada in timpul sarcinii si nu a facut-o. Asa ca dureaza pana iti cade tot parul pe 9 luni in urma!
Si mie mi-a cazut mult. Acum, dupa un an jumate de la nastere si 4-5 luni de la incetatul alaptarii parca nu imi mai cade chiar asa.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Gandacel spune:
Da, dupa logica asta m-am linistit si eu pana acum... Dar pare sa fii cazut deja mult mai mult. Din cate spui tu, dureaza cam mult pana o sa-mi revin si... nu se poate face nimic???!!!
gabibarta spune:
Gandacel, e normal ca fana la 2 ani sa-ti cada parul. Si eu am patit la fel, dar dupa 2 ani va fi totul o.k.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi
carolinah spune:
Si eu am patit, dar nu mi s-a parut normal sa cada asa de mult. Ca atare eu am facut tratament cu Sapun moale + Chelstop de la Hofigal. Am facut exact cum scrie acolo, din 2 in 2 zile de 4 ori si am rezolvat problema. Ai scris ca spalatul pe cap e haotic din motiv de bebe, dar eu cred ca vei reusi sa urmezi tratamentul folosind perioadele de somn ale copilului. 8 zile nu e mult si zic eu ca merita. Si costa doar vreo 12 RON cu totul.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Kehleyr spune:
Si eu m-am confruntat cu problema asta, dar nu a durat asa mult, vreo 6 luni. Eu am facut un tratament recomandat de coafeza mea, de la Vichy, era un sampon special combinat cu fiole care se aplicau direct pe par. Si a dat rezultate. Cred ca poti sa intrebi si o coafeza.
Natasa spune:
La mine a inceput cind avea bebe 2 luni si m-a tinut vreo trei luni. N-am facut nimic special, doar am luat vitamine.
Veve spune:
Si mie imi cazura bucle,buclisoare de ma vedeam cu par ramas de inc-o baie
...pana implini junioru vreun an juma'.Acum s-a oprit si arata mai ok decat ma asteptasem io.Nu l-am ajutat cu vitamine deloc,doar balsamuri si cate-o masca din cand in cand.
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
miria_cristina spune:
Mi-a cazut destul de mult de pe cand fata avea 1/2 ani si inca imi mai cade, dar nu foarte mult.
Am folosit, insa vitamine la greu. Si nu numai multiminerale si vitamine! Am cumparat separat vit.A si E si Ca si ma inghitit ca nebuna. Oricum eram anemica de se ondula pavajul cu mine!
Si se pare ca am avut idee buna!
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Gandacel spune:
Multumesc de raspunsuri tuturor!
De suparare, ieri m-am vopsit, na! Imi spunea cineva ca vopseaua nu are de ce sa faca rau... Dupa aceea am fost foarte fericita, o data pentru ca aratam mai ingrijita, apoi pentru ca mastile de dupa vopsire din pachetele de vopsea sunt minunate! Plus ca inainte m-am tuns, asa, ca sa ma refreshuiesc toata! Astazi inca arat bine, mai am parul matasos si proaspat!
Veve, apropos de bucle si buclisoare, acum cativa ani, cand am inceput sa pierd masiv parul, dupa o boala si un tratament indelungat, am inceput si un proces interesant de... intindere a parului! Care vad ca continua! Dereglare hormonala?! Eu aveam un par ondulat spre cret, fff des, aspru (uscat), de nu stiam ce sa fac cu el, dadeam balsam peste balsam si tot abia il pieptanam... Ce sa mai zic ca plangeam cand ma pieptanam, ca era exagerat de des! Dar nemultumitului i se ia darul!!! Am ramas cu juma de par, iar ala ramas e acum aproape drept! Eu insa continui sa ma tund singura, dintr-o taietura, conform bunului obicei, ca oricum nu se vedea "linia", ca se incretea... Acum se vede, dar eu tot nu am incredere in coafeze. Deci, Kehleyr, n-am cui cere sfatul! Am fost la coafor sa ma tund de cateva ori pana acum, de fiecare data cu acelasi rezultat: ajunsa acasa, imi promiteam ca ma voi tunde tot singura, ca imi statea rau!
Vad ca toate spuneti ca a inceput sa cada parul cand bebe avea cateva luni, nu de la inceput. Eu azi am mai patit o schimbare: mi-a venit menstra... Desi alaptez inca toate cele 5 mese, fara suplimente! Probabil ca toata caderea parului e rezultat al unor alte schimbari hormonale. Poate cand se va regla ciclul, va inceta si caderea parului! Ma incurajez singura.
Sa fiti mamici frumoase si sanatoase pe langa copilasi frumosi si sanatosi!