PROBLEME cu MOTANUL....
Raspunsuri - Pagina 18
daniella4 spune:
Ancamironiuc, intru aici sa citesc noutatile, chiar daca nu scriu tot timpul. Inca nu-mi iau pisica ca bb e prea mic si casa mult prea vraiste si n-as vrea sa-l vad ca se joaca cu lapatica la litiera matei......ceea ce ar face cu siguranta ca incepem sa ne cunoastem...
...in plus am zis sa fie si el de acord cu achizitia, eu sper sa-i placa pisicile, e insa posibil sa aiba alte optiuni...si e democratie, nu-i asa?
Pupici tuturor proprietarilor de matze si, bineinteles, matzelor!
ancamironiuc spune:
Daniella4 ai dreptate cu ceea ce este prin casa...si al meu s-a jucat cu lopatica la inceput, credea ca i-am facut parc si intradevar, conteaza foarte mult daca va indragi matele eu si din cauza asta l-am luat cand era micut. Facusem colectie de mate de plus care mai tin si praf. Asa am luat una adevarata. Cum vedea o mata in vitrina plangea de mama focului. Ba chiar aveam si in dublu exemplar. Nici nu stia sa vorbeasca dar cand vedea mate stia sa comuncie perfect! Recunosc ca a contat mult altfel cred ca as fi amanat sa ma mut definitv macar ca sa nu mut si anumalutul de colo colo.
Craciunitza, m-am relaxat cu pozele. Superbe. Vad ca avem si locuri comune in Ro. Iar de mate nu mai zic nimic ca deja despartirea va fi grea. Oricum fale muulte poze inainte sunt atat de dulci!!!
Am plecat la mare in weekend si am lasat motanelul singur. Sper sa se descurce ca i-am pus mancare din belsug, apa la fel si i-am lasat usa deschisa la baie. Mai gusta din apa din Wc.
EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"
craciunitza spune:
Incerc sa nu ma atasez prea mult de mitele mici desi azi-noapte dsoara Virginia a dormit langa mine si nu am avut puterea s-o mut la ea in cosulet. Doarme asa frumos, cu burta-n sus si labutele aruncate-n toate partile, relaxata si increzatoare :)
Anca, si eu ma gandeam cand erau copiii mei mici, praful din jucariile de plus nu este nociv? Intotdeauna mi s-au parut plusatele o sursa buna de microbi, acarieni si alte mizerii.
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
boticelina spune:
Vai Craciunitza, ce frumusei sunt! Esti privilegiata, probabil te vei mai bucura si de alte serii de puiuti. Banuiesc ca nu vrei sa castrezi nici pe Felix, nici pe Oti, nu? Ce faci sa nu-ti faca pui asa des? Poate stii vreo solutie mai naturala decat anticonceptionalele, ca noi n-am gasit alta, dar nici nu vrem sa uscam pisica, ca dac-ar fi dupa capul ei ar face trei serii de pui pe an. Voi ce faceti?
pisici si floricele
ancamironiuc spune:
Am fost la mare..pe minunatul litoral romanesc caruie ii spun adio anul viitor si am lasat mata acasa. A fost super cuminte. Nu a facut nicaieri, a papat. BIBELOU NU MATA! Am gasit insa, in dormitor, unghiute cazute, in numar de 3! Matelor voastre le cad unghiile? N-am mai vazut asa ceva. El isi ascute gherutele pe lenjerie, pe dulap si pe o canapea. Nu a acceptat jucariile speciale. Acuzm chiar ma sperie sa nu aiba ceva. Nici nu stie sa si le scoata de unde le infige, mereu ma duc sa il ajut...dar chiar sa ii cada!
Craciunitza, plusurile sunt super surse de praf. Eu sunt alergica si cand le mut de colo colo sa fac curat ma apuca un stranut...si ma lasa greu spre distractia celui mic!
EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"
boticelina spune:
Anca, e foarte normal sa-i cada unghiile, de fapt e numai un invelis mort, daca le studiezi mai cu atentie o sa vezi ca-s un fel de teci, si daca-l controlezi pe Moti la unghiute o sa le observi pe cele noute.
Si ele nu cad singure, pisicile trag cu dintii de ele si si le smulg. Eu lui Ozzy ii tai unghiile cam o data la luna (cate 2-3mm), numai varfurile lor, ascutite si curbate ca altfel se incovoaie si-i intra in pernute si il ranesc. Are unghiera lui speciala si desi ne luptam putin e foarte bine dupa. Si nici nu mai are la fel de mult succes la distrus patul (locu de gheruit).
Mustati cazute n-ai gasit? Eu am colectie
pisici si floricele
craciunitza spune:
E prima oara ca aud ca le cad unghiile, le-or cadea si alor mele? Pana acum nu am gasit nimic prin casa, ce-or face cu ele?
Oti a facut prima data un pui, in martie, pui care a murit dupa 3 zile. A doua oara i-a facut pe Paul si Virginia si am avut scandal in casa, pentru ca dupa prima nastere am suferit si eu si ea dar sotul a zis sa nu o sterilizam. La a doua nastere a fost greu, toata lumea mi-a spus ca mita naste singura si sa nu-mi fac griji, nu a fost deloc asa, Oti nu a stat singura, ma voia langa ea si a nascut destul de greu, pana dimineata am stat impreuna si mi se rupea sufletul de mila ei. Apoi am zis ca gata, o sterilizez, si pe ea si pe Felix, sotul inca nu e de acord. Acum, vazand ce minunati sunt puii, cred ca o mai las sa faca un rand de pui si gata. Nu-i fac absolut nimic pana la randul urmator de pui care sper sa fie la anul, in martie.
Poze
ancamironiuc spune:
Boticelina, merci mult!!! Pe asta nu o stiam! Intr-adevar sunt ca niste teci goale. Super bine. Nu am incercat sa ii tai unghiile dar cred ca am sa prind curaj, daca ii face bine. Am experienta in schimb la taiatul dintilor la hamsteri...am avut si din astia. Mustati nu am gasit dar ii cadeau lui Minu si eu il acuzam pe fratimiu ca le smulge...bietul copil!
Craciunitza si eu stiam ca nasc singure dar nu poti sa o lasi asa. Eu nu as putea. Asta cred ca este valabila pentru pisicutele de strada care nu au de ales. Cat despre pui eu stiu ca este bine ca fetitele sa aiba macar un rand de puiuti. Nu stiu de ce, o fi ca la noi! Oricum la cat de scumpi sunt, merita efortul
EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"
boticelina spune:
Anca, daca te hotarasti sa-i tai unghiile acasa ai grija mare, nu pozitiona unghiera (daca vei folosi o unghiera normala, de oameni - exista si speciale pt animale), lamelele taietoare trebuie sa fie paralele cu unghiile lui pisi nu perpendiculare ca la noi, si sa nu tai mult, unghiile pisicilor sunt vascularizate si inervate, trebuie taiate doar 2-3 mm; poate gasesti pe cineva sa-ti arate. Mama mea le taie cu forfecuta normala de unghii la pisicile ei.
Mama le taie incepand cu a doua zi de viata pt ca puii mici nu au gherute retractibile si-s un fel de cutite fine unghiutele lor, cand sug ranesc pisica-mama si ne e mila de ea.
Mama mea nu a vrut sa sterilizeze pisica, ii plac prea mult puii si este cumplita operatia, ii deschide toata burtica, risti sa moara pisi pt ca-si smulge atele, se poate infecta, n-am vrut sa facem asta. De-aia l-am si castrat pe Ozzy, e mai putin traumatizant la motani.
Noi lasam mitza sa fete cam o data la 12-14 luni, in rest ii dam anticonceptionale cand intra in calduri. Craciunitza, eu n-as strica asa matza frumoasa ca Oti, il inteleg pe sotul tau.
Si Sonny - pisica mamei fata doar cu ea, sta mama si cate 10 ore cu ea, daca pleaca vine dupa ea, o apuca usor de un deget si o duce la cuibul de fatare; mama trebuie sa-i vorbeasca, s-o mangaie, e un intreg ritual. Si cand cresc puii si ea ii educa vine si-i reclama la mama pentru ca n-=o asculta, ea miauna sa-i adune, astia o iau care incotro. E o folie la noi acasa cand avem pui, dormim cu ei calare pe noi, tasim picioarele prin casa sa nu calcam vreo codita, e tare frumos.
pisici si floricele
craciunitza spune:
Ce anticonceptionale ii dai? As incerca o data pe Oti, dar veterinarul mi-a spus ca-s cancerigene. Mita ia pastilele de buna voie sau fortata, ca Oti a mea e zapacita rau, nu ia decat ce-i place ei, pentru celelalte face circ.
Despre gherutele puilor nu comentez, le testez zilnic pe pielea mea, ori la picioare, ori la gat, nu le tai ca mi-e frica.
Virginia a invatat sa foloseasca litiera, dl Paul e mai incapatanat, ca ma-sa :)
Poze