PROBLEME cu MOTANUL....

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Sunt cateva reguli pe care trebuie sa le impui animalelor, nici mie nu-mi place par in bucatarie si nu am, pentru ca mitele mele au invatat ca acolo e interzis pentru ele.
Si ca sa nu le cada parul, le dau vitamine. Si trebuiesc periate.
Un animal nu-i un bibelou, trebuie sa-l ingrijesti, sa te ocupi de el.
Daca motanul tau pierde asa mult par, probabil are nevoie de vitamine, nu stiu, zic si eu.
Ok, tinem legatura :)

Nu certati copiii cand viseaza!

Mitele iubitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Azi am fost la shopping de mate! Am luat nisip transparent (inca netestat), bomboane cu cascaval la care nici nu se uita si ODORIZANT! De ce nu gaseam odorizant? Tipa de la Pet Shop citise ca se spala litiera cu el si nu ma interesa...azi mi-am bagat manutele in raft si am citi cu totul altceva!

Boticelina, pentru par ori tunsul si scapi o perioada ori o lingurita de ulei de masline in carnita. La noi a dat rezultate, nu uimitoare dar oricum ii cade mai putin. Acum insa, de cand i-a crescut iar blanita se vede tare rau..

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Anca, ai fost in cartierul mitelor, la cumparaturi? :)))
Ce se vede rau la motanul tau? Nu inteleg.

Mitele iubitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Anca, am retinut pontul cu uleiul de masline, il bag la cura. Sa stii ca si pisica noastra cea batrana n-a trecut niciodat de doua kg indiferent de cat am colindat cu ea la veterinari sau cate vitamine si carnite+legume am hranit-o. I-am facut si deparazitari suplimentare si nimic. Asa-i e felul. Mai e si rea pe deasupra, e rea din nastere, n-am crezut ca exista astfel de pisici, da' avem noi una. L-a muscat de cap pe un priten de-al meu cand a intrat in casa, n-l cunostea si apara mosia. Horror! (E si ea in pozele mele)

Craciunitza, i-am dat vitamine, i se face shatou (galbenus cu lapte), este ingrijit ca un copil, doar ca are perioade cand efectiv curge blana din el cand il mangai. Se suprapun oarecum peste schimbarea anotimpurilor dar mai ales cu perioadele de stres intens (cand am foarte multa treaba si petrece toata ziua singur in casa de ex.).

La noi singura regula e: nu pe masa; e un motan atat de bland si de potolit ca nici nu e nevoie de reguli. Doar dragostea-i regula si salutul de tigru (ne dam cap in cap si ne mangaiem fruntile, am vazut la Discovery un domn care imblanzea tigri si care a zis ca e in natura felinelor sa faca asta, si indemna lumea sa incerce; a mers din prima si acum e alintul nostru preferat de bun venit)

pisici si floricele

Mergi la inceput

Ale mele nu vor ulei de masline. Imi aduc aminte, cand l-am luat pe Felix, acum 2 ani, ne-a spus veterinarul sa-i dam legume fierte si sa punem un strop de ulei de masline peste ele, cateva zile am chinuit bietul motan cu morcovi fierti si ulei de masline, pana a venit copilul cel mic, iubitorul de animale, si m-a intrebat daca la mine la scoala asa am invatat, ca pisicile mananca morcovi fierti :))))
Da' Oti mananca orice, morcovi, dovlecei, chiar si paine.

Mitele iubitele

Mergi la inceput

Ozzy cel alb e o pisica atipica, mananca crantzanele, conserve dar nu baga carne cruda, pielita de pui, oase sau alte delicii pisicesti gen peste crud in schimb roade cu drag colturi de paine, biscuiti, alune, chipsuri iar napolitanele le rontaim in parte, jumate el, jumate eu.

Ii mai plac laptzii/icrele prajite, pestele pane (dezosat! - abia mi-l dezosez mie, imi vine sa-l musc cand vad ca trebuie sa-i curat pestele de oase) si cam atat. Legumele pot sa stea un veac in farfurie, vor fi ignorate complet.

Anca, sa stii ca singura solutie pt motanul tau cred ca este sa-l castrezi. Stiu ca e nasol, dar iti va face in continuare prin casa, orice ai face. Ozzy e castrat (nu din motivul asta) si sa stii ca nu-i asa de rau, nu sufera, nu s-a ingrasat, nu a facut calculi renali, doar ca nu mai stie ce sa faca cu pisicile. Tine minte pana la figura cu muscat pisica de ceafa dar continua cu linsul urechilor

pisici si floricele

Mergi la inceput

Moti este inebunit dupa uleiul de masline. Ma dadeam eu pe unghii si nu stiam de ce vine si imi linge mainile, i-am pus in mancare si este ok, insa morcovii nu ii plac, cred ca ar arunca cu ei dupa mine!

Boticelina, s-a cam rezolvat cu obiceiurile lui. Am cumparat un spray cu miros de lamaie, cum ziceau fetele la inceput si a functionat, problema este ca imi da mie dureri de cap. Acum nu mai face nici macar in baie, locul preferat.

Am si eu o intrebare, cum pot sa aflu cam cati ani are. Eu credeam ca are cam 3-4 ani si mi-a zis un prieten ca este batran si din cauza asta si accepta copilul, ba chiar il iubeste foarte mult. Veterinarul tot de 3 ani mi-a zis insa nu stiu cat de sigur era!!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Anca, eu i-am pus dimineata motanului ulei de masline in carnita si nu a mancat (pana am plecat eu la munca, poate da iama mai incolo). Stiu ca veterinarii determina varsta animalelor dupa gradul de uzura al danturii si dupa numarul de masele aparute, functie de specie, doar ca ai nevoie de multa experienta clinica ca sa poti face asta. La pisici, eventual te mai poti orienta dupa mameloane (se intaresc si pielea de pe burtica isi pierde elasticitatea), dar tu ai motan, nu stiu ce sa zic. E posibil sa fi acceptat copilul pur si simplu pt ca asa e el, bunut. Pisicile cu cat sunt mai in varsta cu atat sunt mai ursuze si mai putin jucause. Pune tot ce am scris in ecuatie si probabil ca da, motanul tau are in jur de 3-4 ani, dupa 6-7 nici n-o sa mai deschida ochii cand il tragi de coada, se fac niste lenosi fantastici.

pisici si floricele

Mergi la inceput

Craciunitza, prietenii mei au vazut puiutii si sunt topiti, vroiau sa se mute la tine pe presul de la usa ca sa fie siguri ca nu le-o ia cineva inainte.

Si sunt indragostiti de Virginia Vrei o poza cu ei? (eu fiind petitoarea, pun la dispozitie material documentar )

pisici si floricele

Mergi la inceput

Incearca sa ii pui cate putin ca miroase destul de puternic (mi-a luat cam 6 ani sa ma obisnuiesc cu el) daca nu poate se gaseste ceva la Pet Shop, au si papa pentru blanita, de la Royal Canin dar nu stiu cat de eficienta poate fi..

Superba mata! Acum am vayut si eu pozele, asta nu cred ca poti sa o tunyi pentru ca are blanita deja scurta si este pacat de ea. Eu m/am speriat de al meu dupa ce am facut acest act inuman, si/a revenit din fericire!

Craciunitza, merci pentru pontul cu "nisipul", foarte bun (Silicat) si mult mai ieftin decat celalalt. Cand l/a vazut ieri l/a ocolit si s/a dus la baie. A facut putin si azi noapte l/a testat din plin! Acum papa si bomboanele cu cascaval

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput