Conditii fizice pentru clasa 1 ??

Conditii fizice pentru clasa 1 ?? | Autor: klucian

Link direct la acest mesaj

Am un baietel care in 02 noiembrie implineste 7 ani.Ne pregateam pentru scoala, am facut si inscrierea in clasa 1 si ..... surpriza !! Asistenta medicala de la gradinita ne-a anuntat ca nu putem sa-l dam la scoala pentru ca nu are inaltimea minima necesara Poate cineva sa-mi spuna care sunt calitatile fizice (inaltime, greutate) necesare pentru a urma cursurile scolii primare, si unde sunt prevazute? Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ha ha ha Asta e o gluma, nu?! E prima data cand aud asa ceva desi lucrez in invatamant (cu clasele I-IV) din 94.

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klucian spune:

Vorbesc serios, nu e o gluma! E adevarat ca juniorul e cam mic de inaltime (108,5 cm.) dar nici prin cap nu ne-a trecut ca asta ar putea fi un impediment pentru a-l inscrie in clasa 1. O fi posibil asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Nu stiu cum sunt regulile acum si nu am avut astfel de probleme(fetita mea e cea mai mica din clasa ei ca varsta, nu a implinit inca 7 ani, dar e cea mai inalta), insa stiu sigur ca inainte de '89 nu putea fi inscris la scoala un copil cu o greutate mai mica de 20 kg...

Primavara 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Catia si Sabina au nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Potrivit ISMB, pentru inscrierea in clasa I, copilul are nevoie de o cerere tip, procurata de la secretariatul unitatii scolare, de o copie a certificatului de nastere si de o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea „apt pentru scoala”.
La inscrierea in clasa I in unitatile scolare fara cabinet medical propriu copiii vor prezenta o adeverinta medicala*) eliberata de medicul de familie. Aceasta adeverinta este completata pe baza examinarii medicale periodice de bilant al starii de sanatate, efectuata la varsta de 6-7 ani, cu obligatia consemnarii de catre medic a concluziei "Apt pentru invatamantul obisnuit".
Pentru copiii care se inscriu in unitati de invatamant cu cabinet medical scolar propriu medicul colectivitatii de prescolari sau, dupa caz, medicul de familie va intocmi o epicriza cuprinzand: antecedentele fiziologice, principalele antecedente patologice (inclusiv infectocontagioase), precum si imunizarile efectuate.
Copiii care au frecventat o gradinita cu cabinet medical propriu si se inscriu intr-o unitate de invatamant cu cabinet medical scolar vor depune la inscriere si fisa medicala de la gradinita.
Inaltimea si greutatea minima (plus ochii musai albastri) or fi poate conditii la vreo scoala de mici viitori SPPisti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Stiu ca pe vremuri era chestia cu inaltimea (motiv de a nu da copilul la 6 ani la scoala, daca se scria in fisa ca nu are cel putin un metru). Stiu ca unii vroiau sa-i mai tina acasa si aranjau in felul asta ca sa mearga la 7 ani, caci era cerinta ca un copil care merge in clasa I sa aiba minimum un metru. Nu stiu daca acum mai e valabila chestia asta. Stiu insa o fetita care in clasa I la 6 ani avea inaltimea mai mica decat a altei fetite care atunci avea 4 ani, desi aceasta din urma avea o inaltime medie pentru varsta ei.
La 1,08 in mod sigur insa nu vad de ce ar fi o problema, poate nu l-au masurat bine. Oricum cred ca poti face plangere la inspectorat sau la minister si se va rezolva.
Spune-le ca oricum o sa mai creasca pana la toamna !
Mult succes !

Mergi la inceput