Mamici de sept-oct 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 4
nicolstoy spune:
Neatza (pe la pranz
),
Trec direct la subiecte, ca sa zic asa,:
Ryu - pt un botez, din cate stiu eu, nu iti trebuie o tinuta super pretentioasa,asa ca iti propun sa dai o raita in magazinul Titan(nu stiu in ce zona locuiesti ,dar daca e te lamuesc,eventual iti trimit pe PM tel meu si ma poti suna).Nu pot sa garantez de pantaloni in Titan (pt mers la botez,ca altfel cred ca gasesti ceva), dar o bluzita super draguta, practica pt noi (si posibil de purtat si dupa) si la moda (nu ca ar fi musai) gasesti sigur.Eu mi-am cumparat in ultima vreme numai din Titan,e si f aproape de mine.
Alexxia - bafta in sesiune,eu mai am o luna, dar deja m-au cam apucat pandaliile.Tu la ce esti? Referitor la triplu test mie mi-a propus doctorita sa-l fac, dar acum nu stiu 100% daca e legat strict si de varsta (eu fac in septembrie 30).
Fetelor la mine de fapt nu a fost chiar TT ,ci dublu test pt ca era sarcina prea mica (asa mi-au zis la laborator).Una peste alta testul a iesit ok,fara ceva ce sa dea motive de ingrijorare.La ultima consultatie vroia sa ma trimita sa fac TT, i-am zis ca am facut, numai ca a fost dublu test si mi-a zis ca e ok atunci, nu tb sa repet.Cred ca pe 12 mai cand ma duc ii mai arunc o intrebare daca oare nu trebuie sa mai fac odata ca sa fie TT.
Voi ce ziceti? Sa mai fac testul o data? Oare e prea tarziu pt TT, o sa avem 22 de saptamani atunci?
Nicol
20+
si Vladut (3***)
POZE
NUNTA
www.vladut.myou.ro/model/page.html" target="_blank"> VLADUT fotomodel
gabitzica spune:
Raluca, eu stiu ca e ultima zi de depunere la bilantului la Adm. Financiara, nu la registrul comertului. La registrul comertului se depune bilantul inregistrat la finate si nu au cum sa aiba amandoua institutiile termene in aceeasi zi. Bilantul 2004 pentru s-a putut depune pana in 15.12.2005.
Gabi 20+
www.stoc-studio.ro/tudor
mamiFlori spune:
Fetelor, nu stiu ce-i cu voi! Nu ma mai scoateti din MamiLili! Cu ce-am gresit?! De pilda, baietelul ala pentru care o tot felicitati e al meu!! Pufy, te rog sa bagi baietelul in lista la mine, nu la MamiLili, da?
inni spune:
Buna burtici !
eloise placenta inserata anterior impune niste riscuri in caz de cezariana.Am sa-ti spun despre ce este vorba, dar nu te ingrijora ca nu cred ca este cazul sa-ti faci probleme. Inserarea placentei se face fie posterior fie anterior.
Posterior inseamna ca ea este situata pe partea dinspre spate a
uterului.
Anterior inseamna ca se gaseste in partea dinspre burtica a uterului.
Ambele situatii sunt considerate normale inserarea anterioara fiind ceva mai rara, dar, repet, nu anormala, iar in caz de cezariana trebuie scoasa intai ea si apoi bebelushul.Riscul care-l prezinta este acela de hemoragie numai in cazul cand in acelasi timp cu sectionarea uterului se sectioneaza din greseala si placenta.
Cam asta ar fi problema.
Eu zic ca trebuie sa stam linistite ca nu o sa se intample nimic.
Aaa..si un neajuns al placentei inserate anterior este acela de a simti mai infundat loviturile bebicului, tocmai pt. ca ea se interpune.Dar eu iti spun sigur ca fetitza mea loveste mai ceva ca 2 baieti asa ca eu nu am neajunsul asta.
Cu alte cuvinte bucura-te de sarcina in continuare...exista intr-adevar acel risc dar sunt convinsa ca nu suntem si nici nu am fost singurele in situatia asta si nu are rost sa ne stresam
bb_ralucutza triplul test se face peste 30 de ani.Unii medici o recomanda doar dupa 35 de ani.Tu ai scapat....![]()
Zicea cineva de un fel de agenda telefonica.Eu sunt pro.Si as veni si eu cu o propunere.Sa facem schimb de ID-uri de messenger ca sa inlesnim si pe calea asta comunicarea.
Va pup
Inni
22+ cu 
inni spune:
MamiFlori pe mine te rog sa ma scuzi.Eu stiu sigur ca am facut confuzia.
M-am uitat acum pe lista si vad ca Pufymic a completat corect ..baietelul e trecut la tine.
Iti adresez tie mii de felicitari pt. baietel.Sa-ti traiasca si sa fie sanatos si inca o data....imi pare rau ca v-am incurcat [alcool]
Sper ca nu te-ai suparat....prea tare.
Inni
22+ cu 
eloise spune:
Inni multumesc din suflet pentru raspuns. Sa nu ne stresam, intocmai! Multumesc si celorlalte fete care mi-au scris despre placenta inserata mai jos.
Eloise
16+ 
nicolstoy spune:
Revin,in speranta ca nu o sa va plictisesc (bb ralucutza m-a starnit
) si o sa va povestesc cum a fost cand l-am nascut pe Vladut.
Era luni,nu prea aveam stare si ma decid sa fac o plimbare pe jos pana la mama (3 statii de tramvai nu f mari).Frumos afara,ajung la mama , mananc ceva ,ma odihnesc si apoi ma decit sa o iau spre casa si sa nu-l mai astept pe sotul meu sa vina sa ma ia.Nu aveam stare, cum am spus. In aceasta zi trebuia sa merg si la controlul obisnuit.Vorbesc cu doctorita la telefon si imi spune sa ma duc miercuri daca sunt de acord pt ca era f ocupata si as fi asteptat mult.Ok am zis,numai ca asta s-a intamplat pe la pranz.Mai pe la un 3 dupa-amiaza ,merg val vartej la toaleta pt ca simtisem ceva ciudat.Era dopul gelatinos,dar va spun sincer ca mai tarziu am constientizat ce fusese de fapt.Dupa asta nimic,totul ok.Pe la 6 insa am inceput sa simt niste intepaturi in partea de jos,ca un fel de junghiuri,neregulate,nu foarte deranjante.Vine sotul meu de la serviciu si ii povestesc tot.La sfatul lui o sun pe doctorita din nou, ii povestesc si ei si, imi spune sa ma duc la cabinet sa ma vada totusi ca sa fiu linistita.Zis si facut,am mers la cabinet,era totul in regula,nu erau membranele rupte si imi spune ca in ritmul asta o sa nasc in cateva zile.Am plecat linistita de acolo.
Ajunsa acasa o sun si pe mama si ii povestesc si ei.Nu a comentat in nici un fel.Ca sa-mi spuna la cateva zile dupa ce am nascut ca ea era sigura ca voi naste in noaptea aceea....![]()
Mi-am vazut linistita de treburi prin casa, am cinat, m-am uitat la tv si pe la 1 ma duc si eu in pat sa mai citesc 5 minute inainte sa adorm.Stand linistita in pat ,efectiv am auzit un "pac" si simt ca incepe sa curga ceva caldut. Fug repede spre baie,sotul meu tocmai iesea de la dus,si in fuga ii strig ca am senzatia ca s-a rupt apa.Ramane la usa si striga panicat la mine,daca sunt sigura. Ooo, daaaa...eram sigura.Trebuie sa va spun ca nu stiu cum ,dar nu m-am panicat deloc.O sun pe doctorita ii spun ce s-a intamplat si imi spune sa ma duc la spital si sa o sun dupa ce ma consulta medicul de garda. Mi-am facut linistita un dus,am revazut bagajul care era gata oricum si am plecat spre spital.Era deja 2 noaptea, nu ma durea absolut nimic,nici o contractie,nimic.
Ajungem la spital, ma consulta doctorul,verdict membrane rupte,internare deci.S-a facut 3.Tot nimic.Ei pe la 3:30 incep si contractiile,dupa ceas frate,din 10 in 10 min .Au tinut-o asa pana pe la 6.Ca si durere suportabie,ca durerea dinaintea menstruatiei numai ca crestea progresiv, ajungea undeva sus,moment mai nasol si apoi te lasau cum au venit.Pe la 6 incep sa fie din 5 in 5 minute.La 7 vin si ma duc in sala de nasteri,pana atunci am stat intr-un pat intr-un fel de salon de recuperare.La 7:30 mi se face anestezia peridurala,o recomand cu caldura (pt cine nu are probleme cu coloana).Totul e ok acum nu ma mai doare nimic, simt contractiile cum vin si trec si atat. Am pe burtica un aparat ce-l monitorizeaza pe bebe, totul e ok,sunt linistita.Ma viziteaza si sotul 5 minute...Faza haioasa cand mi-au facut anestezia (in coloana) m-am strambat putin de durere si ma intreaba ce e:contractie sau intepatura,era si una si alta
.Mi-au lasat un cateter acolo si cand spuneam ca incep sa simt ceva mai dadeau putin drumul la anestezic.
Pe la 9:30 ma urcau pe masa,aveam dilatatie completa.La 9:50 l-am nascut pe Vladut.N-am sa uit niciodata prima imagine a lui:nu i-am vazut fatuca,ci piciorusele,mai exact degetelele de la piciorule care se rasfirau intinzandu-se ca si cum ar fi zis:gata,liber ,in sfarsit.
Poate o sa vi se para ca a durat mult, pt mine a fost ok,mai ales ca din ce citisem prin carti, ma ingrozisem cu cele 16-18 ore de travaliu prevazute pt prima nastere.
Sper ca nu am speriat pe nimeni si mai ales ca nu v-am plictisit.
Daca aveti intrebari.....
Multumesc ca m-ati suportat 
Nicol
20+
si Vladut (3***)
POZE
NUNTA
nicolstoy spune:
Am uitat sa spun:l-am nascut in dimineata zilei de 1 aprile.Ce pacaleala nu? ![]()
![]()
Dar oare cine pe cine a pacalit?![]()
Nicol
20+
si Vladut (3***)
POZE
NUNTA
_Ralu_ spune:
gabitzica, stiu ca asa a fost anul trecut! de asta eram si noi mirati! tot asa am zis si noi, ca e imposibil sa coincida termenul de la adm fin cu cel de la reg com. a sunat-o pe mama ieri dimineata o colega sa-i zica si n-a crezut-o! si-a vazut de treaba ieri, fara sa o bage in seama, si aseara, am intrat la reg com pe site si...surpriza: data limita 30 aprilie! dar cum 29, 30 au fost weekend, si 1 mai liber, s-a "prelungit" la 2 mai! unde mai pui ca reg com pt buc s-a mutat de pe o. goga, la romexpo! dar, stai linistita ca acu' a plecat mama de acolo, si cica au mai prelungit cu 15 zile! poate tocmai pt ca n-a stiut nimeni!
inni, merci pt info despre tt! tot eu am fost cu ideea cu agenda! mai vedem ce zic si fetele! mie mi se pare folositor! si cea cu mess-ul e super!
raluca
21+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
http://community.webshots.com/user/ralucamandache
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060909/dt/7/k/189c/preg.png
Ignatica spune:
Inni si la mine placenta este inserata anterior, iar eu sunt nevoita sa fac cezariana din cauza miopiei. O sa incerc sa nu ma stresez pe tema asta, dar cred ca il voi intreba pe doctor la urmatoarea vizita cam care ar fi riscurile.
Ignatica
23fix