Buna !
Va adresez o intrebare tuturor celor care au dat la copii, sau care sunt in situatia mea:
iarasi am racit cu febra ff mare, stat in casa, etc,...: de la ce varsta dam usturoi la copii?
Asta ptr ca are numai indicatii bune la adulti, dar ptr bebei sa nufie ca mierea, stiu eu sa le dauneze?
Multumim,
Iuliana si Clauditu
Nu stiu cit o fi de bun ca remediu terapeutic la bb, dar eu, sa stiu ca e excelent, si tot nu as da copilului usturoi, indiferent de virsta lui! Prefer sa-i dau medicamente, decit sa-i simt respiratia incarcata de mirosul specific! Dealtfel nici nu am auzit sa se dea copiilor usturoi(ma refer la cel crud, nu usturoiul din mincaruri, care a fost calit in prealabil). Nu stiu cum este tolerat de altii, dar mie imi da niste arsuri la stomac de ma lecuieste sa maninc usturoi crud, de aceea il calesc in ulei si il adaug la mincare. Parerea mea e sa nu-i dai lui bb usturoi pina pe la cel putin 2 ani!
Dodo, la fel si eu patesc, dar mai "intr-o parte", adica fierea mea nu suporta usturoiul deloc.
Si sa nu uitam ca usturoiul poate cel mult sa previna o chestie, dar nu are legatura cu tratarea unei afectiuni.
DUPA PAREREA MEA CRED CA USTUROIUL ESTE MULT PREA PUTERNIC SA-L DAI LA BB-UL TAU SI EU NU TE SFATUIESC SA-I,USTUROI, MAI BINE FA-I INHALATIE CU CEAI DE MENTA NUSETEL SI INCEARCA MEDICAMENTE PTR COPII...SA FIM SANATOSI DELIA SI BB-UL SEBY.