Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 15
pisi-si-boscu spune:
quote:
Originally posted by dienutagraviduta
felicia - oala de aluminiu eu stiu ca nu este recomandata, fiindca la incalzire emana nu-s ce minunatie toxica; asta am auzit-o sambata trecuta.
Chiar sunt curioasa ce ai auzit si mai ales de unde; din doua motive:
1. pentru ca am auzit si eu niste aiureli de genul antiperspirantele cu aluminiu sunt cancerigene, chestii din astea si m-am uitat TOATE deodorantele si roll-urile pe care le folosesc contin asa ceva;
2. Mama noastra comuna ne gateste de 20 de ani intr-o oala de aluminiu !!!!!!!!
Te pup si pe Lucarin la fel !
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
pisi-si-boscu spune:
Feli, sa stii ca am vazut si eu oalele alea de inox, par subtirele dar sunt super misto. are o prietena de-a mea si sunt tzapene, singura chestie ca se cam ingalbenesc in timp.
P.S. Nu te intrista cu faza cu dr. Stanciu; asa cum fiecare judecator are inchisoarea lui, si doctorii au ... spitalul lor. E foarte posibil ca micutzul de care vorbeste Diana, si care cred ca saracul nu va fi sanatos si normal din punct de vedere al digestiei niciodata, a fost mediul propice pentru dezvoltarea unei complicatii medicale. Stii cum e? Ca la mine si Mialginul; milioane de femei sunt anesteziate local cu Mialgin si nu au nimic, iar la mine nu numai ca m-am trezit dupa ce m-a taiat ca nu tine anestezia si era sa inebunesc de durere, dar am mai facut si o intoxicatie ( ceva gen soc anafilactic ) de toata frumusetea... Si biata ginecoloaga de unde sa stie?!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
dienutagraviduta spune:
felicia - de nepotelul meu teo, prea multe amanunte de specialitate nu stiu, si asta pentru ca atunci cand el patea toate astea, eu ma duceam si stateam cu mama-sa prin spitale, ea imi povestea, dar capul meu nu-mi era la asa ceva, eram in facultate, nici pomeneala de facut copii si luat seama la bolile lor ...
ca sa fac o poveste lunga, scurta : pana la 6 luni mama lui spune ca a fost un copil perfect normal; asa spune ea, eu totusi am ceva indoieli; copilul asta nu a supt san niciodata, dar a fost alaptat pana la 7 luni; adica mama-sa s-a muls 7 luni de zile; ii dadea si formula, mi se pare ca nan, nu stiu sigur, ca bebelacul care se dadea si atunci nu-l accepta, voma de la el. se mulgea cumnata-mea de avea sanii aproape carne vie, inrositi si invinetiti; ca sa fac o paranteza, si-au revenit bine, eu credeam ca o sa-i tina pe burta forever dupa tratamentul la care i-a supus.
i-a dat diversificat de la 4 luni jumate, respectand treaba cu glutenul pana la 6. de pe la 6 luni a inceput sa se trezeasca noaptea si sa planga de burta(se facea covrig) cateva ore; si asa a tinut-o pana la 1 an si ceva; in rest - era foarte bine, rotunjor, tot tacamul. l-a dus la n-spe mii de doctori cumnata-mea, degeaba n-au gasit nimic sa aibe copilul; pana a ajuns la budimex, la stanciu care i-a descoperit zicea el, o infectie in gat care i-ar fi dat probleme la stomac (?) - banuiesc ca i s-a dat cumnata-mii o explicatie logica ... in fine, i-a dat un antibiotic puternic, iar mama lui i-a luat tratamentul fara sa treaca pe la pediatra lui. de atunci, a inceput sa aibe reflux dupa masa, sa vomite sisematic, sa aibe diaree, s-a topit in vreo 2 sapatamani de ziceau toti ca se duce ... initial a pus-o dr sa-l culce pe plan inclinat noaptea, chinul dupa lume si asta, imi inchipui; p-orma i-au descoperit boala ciliaca; intoleranta la gluten; vreo cateva luni bune manca numai morcovi fierti si piept de pui fiert, incepuse sa aibe tegumentele galbene de la morcovi; la regim raspundea bine, cum ii dadea altceva de mancare, cum slabea si nu mai asimila nimic ...
in timpul asta, nenumarate internari in spital ... intr-o dimineata s-a trezit plin de niste pete marunte, ca niste vanatai - atunci l-a internat de urgenta, ii scazusera nr de trombocite sub 50.000, doctorita i-a zis ca la asa diagnostic, poate muri. ii curgea sange din nas mereu; asta a fost acum vreo 10 luni; stiu ca eram eu insarcinata si am aflat ca are trombociopenia asta, care este extrem de rara, si am plans la serviciu o gramada. gasisera o clinica in italia care trata asa ceva, aici in spital se trata numai cu cortizol; atunci , de la cortizol a avut o perioada cand a luat vreo 5 kg intr-o luna; era monstruos de gras; de la un slabanog de 12 kg, avea 17, si manca intr-una. s-a reglat si chestia asta, pe urma, dintr-o data; a slabit, acum e bine, mai putin faptul ca este foarte palid si are cearcane. acum ii face lunar analiza la nr de trombocite; ii mai scad, ii mai cresc ... cumnata-mea e foarte speriata, majoritatea copiilor cu care a fost internat el pe sectie in martie 2005 au murit; a pastrat legatura cu mamele lor, si mare parte au murit ...
cand a avut prima cadere de trombocite i-au facut un istoric al fisei medicale complet si i s-a spus ca de la antibioticul dat de stanciu, prea puternic, pe fondul faptului ca e posibil ca el sa fi avut o sensibilitate la medicamentul respectiv, i s-a distrus flora intestinala; acum poate manca orice, i s-a spus ca daca chiar ar fi avut boala ciliaca, nu i-ar fi trecut niciodata, ar fi fost la regim mereu ...
ma limitez la a va povesti ceea ce stiu; nu fac nici un fel de aprecieri la adresa acestui doctor, DF, nici nu-l cunosc; in general cred ca un om are o reputatie fiindca o merita; de asemenea, cred ca teo a avut el ceva, si mama-sa l-a cautat prea mult si pe la prea multi doctori; tin minte cand umbla cu el pe la cabinete, dadea cate 500.000 lei la fiecare dr care-l vedea, si imi spunea ca are impresia ca nu stiu ce doctorita l-a chemat si i-a dat tratamenul x, numai ca sa-si ia darul ... la internare in spital nu mai spun, se ducea cate 1.5 mil/zi, spunea ea ... si o cred, era disperata, saraca.
nu s-a putut intoarce la serviciu la 2 ani; a stat pana aproape de 3 cu el, iar apoi l-a dus la soacra-mea sa stea cu el; acum de vreo 2 luni merge la gradinita si e bine ...
dienutagraviduta spune:
mai, cu aluminiul a fost asa :
am fost pe la manu, fratele cel mare al lui dan; ii daduse cineva o centrala termica pe degeaba (!!!) si se plangea ca n-are bani de calorifere ... ei stau la casa, si au sobe. zicea ca are potcoava si n-are calul; dar avand in vedere ca centala e vreo 25 de milioane si caloriferele 2 mil/bucata, as zice ca are calul si n-are potcoavele ...
in fine i-am zis ca si noi am cumparat asta iarna 2 calorifere, si ne-a zis ca nu vrea de aluminiu, din alea de elemente care se pot adauga sau scoate, fiindca daca cumva le sare vopseaua pe vreundeva cand se incing, emana ceva toxic. n-am intrat in detalii, ca nu ne pricepem si oricum n-avem calorifere de al nici noi; p-orma mi-a spus cumnata-mea ca e valabil si cu oalele de aluminiu, si fiindca eram in curte mi-a aratat o minunata oala in care plantase o floare (!), a zis cu nu o mai foloseste, ca e veche si e periculos.
cam asta fu toata treaba ... :)
cristinamh spune:
feli, io am de-aia de inox. si mi se pare f solida, mai ales dupa ce-am ciobit gresia cu ea si oala n-are nimic.
cu aluminiul nu stiu...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
dienutagraviduta spune:
cris, daca ai obiceiul sa dai cu ele de podea si aveai de aluminiu, nu ciobeai gresia, dar nu mai aveai oala, aveai uala ...
mandyksch spune:
Salutare.
Si noi am facut azi vaccinul de la sase luni a fost ok.A plans putin dar este destul de marait. Vedem daca face febra mai spre seara...ca asa ii obiceiul lui, mai spre seara si mai multe zile.
M-am suparat pe pediatra...de parca nu stiam ce breaza e. I-am spus ca nu vrem sa-l decalotam pe bb si a inceput sa ma trateze cu un aer superior ca ea a fcut 6 ani de medicina si stie ea mai bine. Si ce daca medicii americani si britanici nu o mai recomanda...nu intru in detalii caci stiu ca alte mamici decaloteaza baietii si pana la urma e decizia fiecareia din noi. Unii decaloteaza, altii nu.M-a deranjat pt. ca nu pot povesti cu ea, nu da doi bani pe parerile mamicilor si nu mai am incredere in ea. Dar fiind orasul mic si cam toti pediatrii de varsta ei nu prea am de unde sa aleg.
Si pt. ca nu am incredere in ea nu stiu ce sa zic si de faptul ca ea a spus la sfarsitul consultatiei ca avem inceput de rahitism. Acuma din ce am citit eu despre simptome bb nu mai stiu ce sa zic.. El are fontanela maricica dar se pare ca asta nu e neaparat semn de rahitism. Si mai spune ca are burtica un pic proeminenta. Asa ca de azi luam si Calciu, incerca sa stam cat ma mult pe afara la soare.
Si uite asa desi se zice ca bbeii alaptati nu prea fac rahitism al meu e iar exceptia de la regula.Apropo, Noki voi cum mai stati cu tratamentul pt. rahitism si chiar tu ce ii dai Sararicai?
Lavi, mersi de info? Pana la urma noi am vrea sa il trecem pe bb in ambele pasapoarte. Dupa cate am auzit pasaportul lui bb e valabil doar 3 ani si cum ale noastre expira in 2009 ar fi tocmai bine.Si cat a costat operatiunea? Nu stim cand o sa le facem caci sotu' momentan lucreaza in alta localitate si nu vine decat seara acasa si pleaca dimi, nu avem timp fizic sa le facem.
Leea, ma bucur ca ai dat un semn de viata. Intra mai des cand poti.
Catutza, nu fii suparata...cred ca pana la urma la un moment dat fiecare din noi s-a simtit uitata, neglijata aici...dar nu e o tragedie, e firesc caci tare multe mamici suntem si nu avem timp sa raspundem fiecareia tot timpul.
Hai ca ma duc sa ii dau papa la bb si mai incerc sa intru daca mai pot.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)