Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 2
chinico spune:

Cu riscul de a ma repeta la infinit...mai bine mai tarziu decat niciodata.
Dupa ce am ratacit prin o multime de subiecte ale forumului, sper sa il fi gasit pe cel potrivit.
Sa incepem povestea cu urmatoarele:
1. daca in canada si in uk asa de greu merg lucrurile..am un sfat..nu veniti in ger. e la fel. sau mai rau
acum vine subiectul..aia fu introducerea..
anul trecut am trecut printr-o sarcina oprita in evolutie. Ginecoloaga mea imi spusese cu o saptaman inainte ca pot sa stau linistita, inimioara bate, asta dupa ce 3 saptamani la rand m-au chemat la controale peste controale si m-au avertizat din prima clipa (iar eu, verde dupa urechi, la prima sarcina, am plans cu anticipatie pentru jumate din viata)sa nu spun nimanui ca sunt insarcinata, pentru ca se pierd foarte multe sarcini in primele 12 saptamani. Pai cum sa pleci la drum privind lucrurile pozitiv?!?
Iar cand mi-a spus ca sarcina nu mai evolueaza, mi-a spus-o de parca ma anunta ca afara ploua. Si apoi a trebuit sa astept 40 de minute sa imi faca programare la chiuretaj, eu singura, bezmetica si disperata intre 100 de gravidute cu burta maaaree...
Asta ca istorie.
Subiectul vine acum.
Sunt in saptamana 6. Am deja un eco in spatele meu, unde nu s-a vazut nimic. Nimic. Nimic. Urmatorul e marti.
HCG-ul nu creste cum trebuie, nu s-a dublat in 48 de ore, de la 750 a ajuns la 1200, dar am citit undeva pe net ca poate sa se dubleze intr-o perioda cuprinsa intre 48 si 72 de ore.
E adevarat?
Si ca sa ajung la final, multumindu-va pentru atentie, si sa ma intorc la intrebarea mea initiala de ieri dimineata...E mare elefantul? Sau il las musca?
Raluca_u spune:
Danita cu siguranta iti vor face bine chiar data tu nu vei simti o ameliorare importanta.
Acum trei saptamani am fost pe perfuzii 5 zile, cate doua pe zi. Nu mai acceptam nici apa. Am avut norocul ca eu le-am facut acasa. O prietena doctor mi-a pus o branula pe mana si l-a invatat pe Ionut, sotul meu sa imi puna perfuziile si asa faceam. Incet incet am inceput sa mai mananc cate ceva. E adevarat ca doar cate putin si doar din cand in cand. ce m-a invatat doctorita mea a fost sa mananc doar cate doua trei inghitituri si sa mai stau apoi dupa 5, 10 minute continui si asa incet incet iti mai revii.Cu apa procedezi la fel si cel mai bine e sa fie foarte rece. si mancarea e de preferat sa fie rece. Chiar daca faci perfuzii trebuie sa continui sa incerci sa mananci.
Trebuie a fii optimista si totul va fi bine.
Tine-ne la curent cu starea ta.
Raluca si bebe mic in burtica
Ktrinel spune:
Chinico
esti mortala....lasa elefantul , lasa musca in pace si nu mai iti fa atatea griji...daca zici ca mai faci luni o eco, atunci poate vei fi mai linistita. Tu ti-ai interpretat singura cifrele alea, sau asa au zis doctorii? sincer, mie mi se pare, cel putin in tara, ca prea iti da multe info ,cifre, chestii care mai mult zapacesc gravida...apoi incep fetele sa se intrebe: bebe meu are cu un 1mm mai putin , sau HCG nu a crescut decat cu x, ce e asta? se mai duce si la altul care vede nu stiu motz pe stg si nu pe dreapta...si atunci sa te tii! prea multa lume stie prea multe...si nu ajuta la nimic...
in alta ordine de idei, chinico, cum e acolo la Deutschland? e bine, esti fericita, ploua ninge, etc...
Tschuss!!!
fatima spune:
microbu, poti consuma linistita branzica telemea atata timp cat e facuta din lapte pasteurizat. adica, pentru mai multa siguranta, sa nu fie de la tarani, ci cumparata din magazin, si sa scrie pe ambalajul ei ca e din astfel de lapte. eu am gasit parca de la Covalact.
madaluta, intr-adevar, progesterenul produce senzatia de greata, dar nu prezenta acestuia in exces, ci pur si simplu nivelul lui mai ridicat datorat sarcinii. daca ei si utrogestan, nu-i bai, nu face rau, ca oricum corpul isi ia cat are nevoie, restul elimininandu-se prin urina. daca ar fi sa-l citez pe doctorul meu "a murit vreodata un peste ca a stat in prea multa apa?"
chinico, am observat ca ai postat inca o data, probabli pt. ca nu ti-a raspuns nimeni. as vrea sa te pot ajuta cu o informatie, dar din pacate nu am idee despre valoarea hcg-ului. stiu doar ca la 6 saptamani cea mai sigura modalitate de confirmare a sarcinii este eco intravaginala sau transvaginala. iti spun sigur ca eu am facut si s-a vazut. probabil nu se vede embrionul, desi la mine s-a vazut si el, dar sacul embrionar se vede sigur.
roxana c. spune:
Fatima, ai un nr de telefon de la dr. Iosup, ca am auzit multe de el, ai idee cat e o eco la el-de ex aia de la 14 sapt.
Unde te programasesi tu cred ca e tot la d-na dr Ghita, unde m-am programat eu, am auzit si de ea ca-i cea mai buna din Ploiesti la ora actuala.
Pe la sfarsitul lunii ma duc iar la control la ginecolog si vad ce spune si ea.
Vioviju, ai intrebat ce ne dorim: fata sau baiat, ei bine eu imi doresc din suflet baiat, dar in primul rand sa fie bine ,indiferent ce-o fi sa fie.
Roxana
9+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
chinico spune:
Fatima,
ai dreptate, am sperat ca daca mai postez o data mesajul, primesc si raspuns...avand in vedere ca suntem multe (cu ajutorul lui Dumnezeu) viitoare mamici pe forum.
Multumesc pentru raspuns, chiar daca nu ai cum sa ma ajuti. Am citit o multime de chestii pe net, dar pentru ca numai marti ma duc la eco (aici numai intravaginal se presteaza..nimeni nu m-a intrebat daca as prefera cealalta varianta..)si pentru ca martea trecuta nu s-a vazut nimic, nu prea mai am rabdare.
Cat despre tratemente pentru fixarea sarcinii, ca in cazul Flaviei Maria, nici o sansa!!!!
lavdani spune:
Salut,
De abia mi-am facut cont si nu stiu prea bine cum merg treburile pe aici.
Sunt insarcinata in saptamana a 10-a. Sunt foarte fericita pentru ca imi doream foarte mult aceasta sarcina. Inca imi este foarte rau si sunt foarte gretoasa
dar nu-mi pierd rabdarea. Am 29 de ani si sunt pentru prima data insarcinata in viata mea. Voi naste in jur de 20 noiembrie.
Salut pe toate gravidutzele care vor naste in aceasta perioada.
Lavinia
RUXMAX spune:
Ca tot vorbeam de regim , eu cum ma simt un pic mai bine, cum bag alimente nepermise, ieri am ajunat, azi am recuperat, inclusiv bomboane
de care nu am voie...hi-hi
!
Regim in acceptiunea dr mele inseamna: nu porc, nu dulciuri, nu piine, nu muraturi, nu brinzeturi cu mucegai(bih!), nu mezeluri, nu fructe dulci, nu smintina, nu paste..nu nu nu.
Deci ramin: iaurt, peste, pui, fructe, legume crude dc se poate.
Am inceput sa iau Gasex si vad ca imi face bine; eu nu vomit ca nu imi sta in fire, ca sa zic asa, dar greata imi provoaca in schimb ameteli si scaderea tensiunii, deh, fiecare cu ale ei.
Noi, adica eu si sotul am vrea fetita
dar eu cred/presimt ca e baietel, oricum orice e binevenit...
Va doresc stomacel usurel...![]()

ruxmax
7+
danita spune:
salut gagici ,
dr a zis ca tre sa mananac mancare semisolida ca altfel iar ajung la perfuzii si fara carne . adevarul este ca eu carne chiar nu pap ca nu intra iar iaurtul, piureul d ecartofi si supa mi se par chiar semisolide:) .
Raluca, sper sa imi mai revin putin si eu de la perfuzii dar deocamdata ma deranjeaza ca miros ca o vitamine B si parca nu ma suport nici pe mine .
pupici
roxana c. spune:
Hai, fetele, curaj, nu mai e mult si sa vedeti ca trec si greturile(oare?). Dupa ele vor veni durerile de spate, mers greoi, sa vedeti ce misto va fi sa ne punem dresurile, va fi o intreaga aventura.![]()
Dar si cand va incepe sa miste bb si se va vedea cate un guguloi pe burtica, iar cand il atingi usor se va rusina si se va retrage.
Oricum, una peste alta e perioada cea mai frumoasa din viata unei femei si nimic nu se compara cu momentul cand il/o vei vedea prima oara.
M-a distrat regimul dat de doctorita ta, Ruxmax, adica ce e bun...nu-i bun, cu toate ca vad ca al meu colocatar are gusturi diferite de ale mele, si cum el/ea e seful/sefa acum...ne conformam, doar la dulciuri vad ca ne intelegem.
Roxana
9+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)