"Marilena" la Cannes!
![](images/user_woman.png)
Filmul regizorului Cristian Nemescu, "Marilena de la P7" face parte din selectia (drastică!) a sectiunii "Semaine de la critique" ("Săptămîna criticii") din cadrul Festivalului International de Film de la Cannes. Scenariul scris de Cristian Nemescu si Tudor Voican, propune o poveste emotionantă: Andrei (Gabriel Huian), un adolescent de 13 ani, se îndrăgosteste de o prostituată, Marilena (Mădălina Ghitescu). Încercand să atragă atentia acesteia, băiatul se hotărăste să fure un troleibuz! Din distributie mai fac parte actorii Constantin Drăgănescu, Andreea Samson, Andi Vasluianu, Cătălin Paraschiv, Gabriel Spahiu, Aura Călărasu. Filmul a fost finantat în mare parte de autor, dar a beneficiat si de ajutorul MediaPro Pictures. Faptul că românasii nostri păsesc pe covorul rosu de la Cannes este aproximativ egal cu glorioasa calificare a Stelutei în semifinalele Cupei UEFA.
Dar cine iese în Piata Universitătii pentru Nemescu&Co?
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
Raspunsuri
KUKI spune:
Recunosc cu sinceritate ca spre rusinea mea n-am auzit de Cristian Nemescu si nici de filmul lui.
Insa citind acum ce a scris Craciunita, ma simt mai mandra de performanta lui de a ajunge la Cannes, decat de orice performanta a vreunei echipe de fotbal, indiferent unde ar ajunge.
Nu stiu de ce, poate ca am ajuns la saturatie, poate am eu o idee preconceputa ca fotbalul e "murdar" la figurat si plin de interese meschine si ascunse si de oameni de cea mai joasa speta.
Sa nu ma intelegeti gresit, ma bucur pentru fiecare meci castigat, dar nu simt aceeasi mandrie.
Poate ca nu sunt suficient de exuberanta sa ies pe strada pentru Nemescu, cum n-as iesi pentru nimeni, de altfel.
Dar as fi fericita din cale-afara si mandra ca sunt romanca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
craciunitza spune:
Am uitat sa completez ca in filmul asta nu joaca Florin Piersic si actorii sunt foarte tineri si foarte neafirmati.
Le tin pumnii, sa castige!
Si abia astept sa vad filmul, subiectul mi se pare super.
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
White Pisana spune:
Cristian Nemescu (Cristi) mi-a fost coleg de clasa in liceu si am avut (si avem inca :) acelasi cerc de prieteni. Stiam despre el ca e un regizor foarte bun, dar nu stiam despre aceasta performanta!
Bravo Cristi!
KUKI spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Am uitat sa completez ca in filmul asta nu joaca Florin Piersic si actorii sunt foarte tineri si foarte neafirmati.
Deci nu e un film cu "dinozauri"
![](icon_smile_wink.gif)
craciunitza spune:
"Chiar daca criticii se feresc sa numeasca participarea romaneasca din aceasta editie a festivalului cea mai buna performanta, cel putin de dupa Revolutie incoace, cinematografia autohtona si-a batut recordurile: a participat, in premiera, cu trei filme (inclusiv "Marilena de la P7", mediumetrajul lui Cristian Nemescu ce a rulat in sectiunea "Semaine de la Critique), si a castigat, tot in premiera, trei premii."
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
lilanda spune:
Marilena, ca Marilena, da' mie mi se pare ca marele triumf la Cannes a fost "A fost sau n-a fost" a lui www.jurnalul.ro/articol_53701/cannes_pentru_prima_data_un_roman_castiga_camera_d_or.html" target="_blank">Corneliu Porumboiu :-)) Doua premii importante, dintre care unul Camera D'or!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Cristi nemescu e de varsta mea si e fiul profului meu de doctorat, compozitorul Octavian Nemescu.
e mica lumea;-))
Sabina si
![](hippi.gif)
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.