Impozit 2006?
Am citit in presa ca se vor trimite fomulare pentru impozit pentru 2006. Din cate stiu eu la impozitul pe venitul globat s-a renuntat din 2005. Eu am venituri din mai multe activitati. Asta inseamna ca iar trebuie sa platesc diferente? Nu trebuia sa se anunte de la inceputul anului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Pun mai jos un articol dn ziarul Curentul.
"Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput, in aceasta saptamana, sa trimita populatiei plicurile care contin formularele de declaratii de venit pentru anul fiscal precedent. Pe langa cele doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate, plicurile contin ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale, se arata intr-un comunicat al Agentiei. ANAF recomanda contribuabililor ca, inainte de completarea formularelor declaratiei de venit, sa consulte ghidul de completare primit. Cei care au nelamuriri pot solicita informatii suplimentare, prin telefon sau direct, la compartimentul pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor fiscale. Persoanele fizice va trebui ca, dupa completarea formularelor de declaratie de venit, sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt document. Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completata, populatia va trebui sa utilizeze plicul primit, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. Termenul final de depunere a declaratiilor de venit la unitatile fiscale este 15 mai."
Raspunsuri
Rozi spune:
Daca ai doar venituri de natura salariala (in urma unor contracte de munca), NU trebuie sa depui nici o declaratie. (Nici nu vei primi plicul acela)
Sapper spune:
Rog si eu un raspuns :
daca esti salariat si, in afara de asta, esti si asociat unic al unei alte firme ( dar la aceasta nu esti si salariat) trebuie sa depui declaratia de impozit pe venitul global sau nu??
mandyksch spune:
Si in cazul in care am fost angajata si apoi am intrat in concediul de maternitate (pre si post natal)?
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Anca Vlad spune:
quote:
Daca ai doar venituri de natura salariala (in urma unor contracte de munca), NU trebuie sa depui nici o declaratie. (Nici nu vei primi plicul acela)
Pana in 2004 am platit impozitul pe venitul global. Asta inseamna ca nu toate veniturile au fost considerate de natura salariala (zic eu!). Ma intrebam daca si anul acesta ar mai trebui platite diferente. Totusi in 2005 nu am platit nimic! Ma poate lamuri cineva? va rog! Eu pana acum stiind ca am de platit o suma strangeam lunar bani pt. impozit, dar acum am zis ca am scapat si nu prea imi convine sa ma vad iar pusa la plata! Si fara avertisment!