Mandrie si prejudecata

Mandrie si prejudecata | Autor: iepumic

Link direct la acest mesaj

Cred ca diagnosticul meu ar fi "romantica incurabila". De departe, dintre toate povestile romantice din literatura si nu numai, preferata mea este "Mandrie si prejudecata" a lui Jane Austen cu ecranizarile ei cu tot. Poate e putin ideala viziunea lui Austen asupra puterii dragostei, nu stiu daca in vremurile acelea si in societatea engleza de atunci prejudecatile puteau fi invinse asa usor..dar daca au existat si astfel de cazuri...inseamna ca dragostea intr-adevar invinge totul!
Ce m-a marcat mereu a fost constructia si studiul psihologic al personajelor, atentia pentru sentimentele lor...si cred ca am invatat ceva din povestea lui Jane Austen...cred ca am invatat ca poti fi iubit tocmai pentru ca esti altfel, pentru ca esti tu insuti, pentru ca ai incredere in parerile si principiile tale.
Am dezvoltat o adevarata fixatie pentru ecranizarea tv a cartii, cea din 1995, in 6 episoade, cu actorul Colin Firth in rolul lui Mr. Darcy (cred ca el e principalul vinovatun actor excelent care mai e si sexy)....am studiat fiecare scena, am comparat-o cu cartea si nu am reusit sa gasesc decat neconcordante infime. De referinta aceasta productie.
Mi-as dori sa fiu actrita si sa joc rolul lui Elizabeth Bennet. Si cred ca fiecare dintre noi este o Liz Bennet care il are pe al sau Mr. Darcy, pe undeva. Ce mai, Romeo si Julieta sunt copii mici pe langa Liz si Mr. Darcy...zic eu.

Iepumic