Ora adevarului - Romania 1
ASTAZI la emisiunea “Ora de adevar” (Romania 1) a fost invitat dl. Ciotlos si o reprezentanta a societatii civile . Titlul emisiunii “Revolta mamicilor”. Din discutiile celor doi am inteles urmatoarele:
1. Contractele de asigurari suplimentare incheiate pana la aparitia O.G. 9 (17.03.2003) se vor derula in continuare.
2. De la 01.01.2003 indemnizatia de crestere si ingrijirea copilului va fi unica – 4.200.000 lei
Am inteles eu bine?
Va astept sa dezbatem pe marginea acestei emisiuni….
Diana
Raspunsuri
gio spune:
Bendis, daca ai vazut emisiunea, a spus cumva daca pt contracte ramane termenul de cotizare de 6 luni?
Suzi spune:
Vreau sa cred ca ai vrut sa scrii 01.01.2004 nu 01.01.2003.
Au zis ceva de cind apare modificarea ordonantei 9 ?
quote:
Initial creeata de bendis
ASTAZI la emisiunea “Ora de adevar” (Romania 1) a fost invitat dl. Ciotlos si o reprezentanta a societatii civile . Titlul emisiunii “Revolta mamicilor”. Din discutiile celor doi am inteles urmatoarele:
1. Contractele de asigurari suplimentare incheiate pana la aparitia O.G. 9 (17.03.2003) se vor derula in continuare.
2. De la 01.01.2003 indemnizatia de crestere si ingrijirea copilului va fi unica – 4.200.000 lei
Am inteles eu bine?
Va astept sa dezbatem pe marginea acestei emisiuni….
Diana
ili spune:
Tel: 230.35.80, 314.34.00/int.1194 Fax: 222.36.78
PURTATOR DE CUVÂNT AL GUVERNULUI
Data:01.04.2003
COMUNICAT DE PRESA
În cadrul sedintei saptamânale a Guvernului României,
programata pentru mâine, 2.04.2003, este inclusa si modificarea
Ordonantei privind indemnizatia de maternitate. Asa cum a
anuntat ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, domnul Marian
Sârbu, prin decizia de modificare a OUG 9/2003, se va renunta la
plafonul initial de 4,2 milioane de lei acordat lunar ca
indemnizatie de maternitate pentru cresterea copilului în vârsta de
pâna la doi ani.
Decizia guvernamentala este dovada receptivitatii
Executivului la semnalele transmise de societatea civila, amplu
mediatizate. Deoarece Executivul si-a facut publice bunele intentii
înca de la data de 27.03.2003, când a anuntat ca modificarea
ordonantei este programata pentru proxima sedinta, protestul
“Esarfelor albastre” este surprinzator prin inutilitatea sa vadita. În
privinta zelului manifestat, în aceasta împrejurare, de distinsele
reprezentante ale opozitiei parlamentare, acesta este direct
proportional cu câstigul de imagine autoprognozat pe seama
implicarii “dezinteresate” în problema mamelor.
GUVERNUL ROMÂNIEI
numai acum am gasit
ili
Aalina spune:
Nu au spus nimic de termenul contractelor daca ramane 6 luni sau se va face 10 luni pentru concediu de cresterea copilului.
Da eu mai am o intrebare. Sa presupunem ca platesc cate luni vor ei inainte de nastere si fac cerere separata fata de cea de la servici pentru acest contract. Primesc banii apoi dupa acest contract pana cand copilul implineste 2 ani sau doar pana la 1 ian 2004?
korinna spune:
am si eu o nelamurire:ok contractele raman in vigoare,insa eu acum de la serv indemnizatia de maternitate e cam de 3 miloane si jumate.Asta inseamna ca dupa 1 ianuarie 2004 o sa am de la serv 4,2 milioane +asigurarea mea suplimentara????
KORINA & BB STEFAN
marius spune:
Nu, nu cred ca va fi asa. Personal eu cred ca va fi plafonat la un nivel maxim deci ceva de nu mai mult de...Si tot personal cred ca deocamdata toate aceste presupuneri sunt doar speculatii si ajuta la nimic sa facem presupuneri. Cred ca trebuie asteptate modificarile (daca vor fi) si apoi functie de aceste modificari se poate discuta. Deocamdata insa cu regret sunt prevederile care sunt.
Marius