uter dublu

uter dublu | Autor: Irimari

Link direct la acest mesaj

Va scriu pentru prima oara si sper sa fiu suficient de coerenta. Pe 20 februarie am pierdut o sarcina in varsta de 14 saptamani si pentru ca nu am eliminat fatul a trebuit sa fac chiuretaj. La controlul efectuat la o saptamana de la data chiuretajului, la ecografie s-a vazut ca de fapt am uter dublu, dar nu se stie daca este bicorn sau septat. Sangerarea dupa chiuretaj nu a fost foarte abundenta si s-a oprit dupa 2 saptamani. La 25 de zile de la chiuretaj am facut un nou control in urma caruia am inceput chiar din ziua urmatoare sa am o scurgere foarte usoara maronie, care a durat 5 saptamani. Uneori nu aveam nimic o zi intreaga pentru ca apoi sa ma trezesc cu o pata maro sau rosie. Ciclu normal nu am avut pana acum .Mentionez ca nu prezentam dureri la apasare sau de alta natura , nu aveam febra sau miros urat. Initial medicul mi-a prescris Ergomet si Etamsilat dar nu au avut nici un efect. La o ecografie facuta la 7 saptamani de alt medic, acesta mi-a zis ca la eco abdominal dimensiunile uterului sunt 80/43 cu diametrul cavitatii 1 de 43 iar al cavitatii 2 de 41. La ecogr. transvaginala dimensiunile uterului au fost de 70/31, iar ovarele au fost cel drept apt medical si cel stang cu foliculi de 7,5 si 7 mm. Si dansul mi-a prescris tot Ergomet si Etamsilat.La 7 saptamani am consultat alt medic care dupa un control foarte rapid a constatat ca endometrul este subtire, neprecizand grosimea si ca am colul scurt. Tratamentul sau a fost Orgametril 3/zi in primele 2 zile si 2/zi in urmatoarele 12 zile si Flamexim 1/zi, 10 zile.Am inteles ca dupa acest tratament la 4-6 zile de la terminare ar trebui sa-mi vina ciclul.Intr-adevar sangerarea s-a oprit imediat.Va rog sa-mi spuneti ce credeti despre simptomele pe care le am si daca considerati tratamentul/diagnosticul corect. De asemenea , in cazul in care ciclul revine la normal(de 28 de zile fara dureri, hemoragii abundente sau cheaguri)ce trebuie eu sa fac in continuare pentru a putea duce o sarcina la termen.Va trebui sa continui tratamentul cu Orgametril inca cateva luni sau este de ajuns? Trebuie sa iau si supliment estrogenic? Am 29 de ani si aceasta a fost prima mea sarcina, fara alte chiuretaje anterioare. Sa incerc inca odata sau sa fac o operatie. Si pentru a putea diferentia uterul bicorn de cel septat sa incep direct cu o laparoscopie (am inteles ca este singura care le diferentiaza cu certitudine) sau sa fac prima oara o histerosalpingografie. In cazul in care este septat unde pot sa fac o operatie de rezectie a septului ,cat de dificila este acesta si care sunt riscurile ei. Nu as vrea sa fiu cobai pentru nimeni.. Nu am avut niciodata probleme de sanatate, toate analizele facute in timpul sarcinii au fost in regula, insa brusc totul s-a transformat intr-un cosmar din care nu stiu cum sa ma trezesc. Cand reusesc sa imi revin cat de cat, mai apare cate ceva . Sant deja cu nervii la pamant, am consultat deja 4 medici si eu tot nu stiu ce se intampla cu mine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Iri, uite aici vorbesc fetele de acelasi lucru http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73981

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput